Πώς να παρακολουθείτε τη σταθερότητα της σύνδεσης στο Διαδίκτυο στα Windows

Το Διαδίκτυο θεωρείται βασικό ανθρώπινο δικαίωμα σε ορισμένες χώρες, αλλά σε άλλες, πρέπει απλώς να είστε ευγνώμονες εάν έχετε σταθερή σύνδεση. Χρειάζεστε μια γρήγορη και σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο εάν προσπαθείτε να παρακολουθήσετε Netflix ή να παίξετε ένα διαδικτυακό παιχνίδι. Με τα περισσότερα άλλα πράγματα, μια ανεπαρκής σύνδεση πότε πότε δεν εμποδίζει τη δουλειά. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη λήψη μεγάλων αρχείων, το Skyping ή το binging στο Netflix, ίσως θελήσετε να ελέγξετε εάν η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι σταθερή. Ένα απλό τεστ ταχύτητας δεν θα κάνει σε αυτήν την περίπτωση. Σας δίνει μόνο ένα στιγμιότυπο της σύνδεσής σας σε μια δεδομένη στιγμή. Για να παρακολουθείτε τη σταθερότητα της σύνδεσης στο Διαδίκτυο, πρέπει να ελέγξετε κάτι που ονομάζεται «ping» για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεστε μια εφαρμογή τρίτου μέρους για την παρακολούθηση της σταθερότητας της σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η γραμμή εντολών και η σωστή εντολή.

  6 εύχρηστα πλήκτρα συντόμευσης για να βελτιώσετε την εμπειρία σας στα Windows 8.1

Παρακολούθηση σταθερότητας σύνδεσης στο Διαδίκτυο

Δεν χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή για την παρακολούθηση της σταθερότητας της σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Ανοίξτε τη Γραμμή εντολών και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή.

ping -t 8.8.8.8

Πατήστε enter.

Αυτή η εντολή κάνει ping στον διακομιστή DNS της Google. Εάν θέλετε να κάνετε ping σε έναν διαφορετικό διακομιστή, ίσως αυτόν στον οποίο προσπαθείτε να συνδεθείτε, αντικαταστήστε τον 8.8.8.8 με τη διεύθυνση του διακομιστή στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε.

Μόλις πατήσετε enter, το σύστημά σας θα αρχίσει να κάνει ping στον διακομιστή σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θα σας πει πόσο γρήγορα μπόρεσε να λάβει απάντηση από τον διακομιστή. Θα λαμβάνετε μια νέα απάντηση κάθε δευτερόλεπτο. Αφήστε το να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Θέλετε καλύτερο φωνητικό έλεγχο Smarthome; Χρήση Ομάδων

Θα λάβετε ένα μήνυμα “Λήξη χρόνου αιτήματος” στη γραμμή εντολών εάν ο διακομιστής δεν είναι προσβάσιμος. Εάν το Διαδίκτυό σας πεθάνει, θα λάβετε ένα μήνυμα «Γενική αποτυχία» στη γραμμή εντολών.

Εάν δεν λαμβάνετε κανένα από αυτά τα μηνύματα, κοιτάξτε προσεκτικά τις τιμές “Ώρα” που λαμβάνετε. Αυτό σας λέει πόσο γρήγορα λάβατε απάντηση από τον διακομιστή. Εάν παρατηρήσετε μια σημαντική απόκλιση σε αυτό το χρονικό διάστημα, η σύνδεσή σας ή ο διακομιστής ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Για να διαφοροποιήσετε εάν είναι ο διακομιστής ή η σύνδεσή σας που λειτουργεί, κάντε ping στον διακομιστή DNS της Google. Είναι πολύ απίθανο να αντιμετωπίσετε προβλήματα συνδεσιμότητας. Τυχόν δραστικές διαφορές στο χρόνο ping θα αποδοθούν στην αστάθεια της σύνδεσής σας.

Πατήστε Ctrl+C για να σταματήσετε το ping στο διακομιστή. Θα λάβετε μια συνοπτική αναφορά στο τέλος. Ελέγξτε πόση διακύμανση υπάρχει μεταξύ του μέγιστου και του ελάχιστου χρόνου μετ’ επιστροφής. Ελέγξτε επίσης πόση απώλεια πακέτων έχετε. Στην ιδανική περίπτωση, δεν θα πρέπει να υπάρχει απώλεια πακέτων.

  Λήψη και αναπαραγωγή Classic Chess Titans στα Windows 10 (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ)

Ping vs Ταχύτητα σύνδεσης

Ίσως αναρωτιέστε αν η ταχύτητα του διαδικτύου σας μπορεί να επηρεάσει το χρόνο ping. Η απάντηση είναι όχι. Η ταχύτητα του διαδικτύου και το ping σας είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Η ταχύτητα λήψης είναι το πόσο γρήγορα ταξιδεύουν τα δεδομένα ενώ το ping είναι ο χρόνος απόκρισης. Μπορείτε να έχετε την ταχύτερη σύνδεση στον κόσμο, αλλά αν το ping είναι χαμηλό λόγω ασταθούς διακομιστή, η σύνδεση δεν θα σας ωφελήσει ιδιαίτερα. Εάν συνδέεστε μέσω VPN, μπορεί να επηρεάσει τον ρυθμό ping. Βεβαιωθείτε ότι συνδέεστε σε ένα γρήγορο VPN για να έχετε καλύτερα ποσοστά ping.