Πώς να παρακολουθείτε την IP (και την τοποθεσία) κάποιου με έναν σύνδεσμο

Πού βρίσκεται το άτομο με το οποίο μιλάτε; Είναι αυτοί που λένε ότι είναι; Για να ελέγξετε, μπορείτε να κάνετε αυτό το άτομο να κάνει κλικ σε έναν ειδικό σύνδεσμο. Θα δείτε τη διεύθυνση IP τους και θα σας ενημερώσει για την κατά προσέγγιση τοποθεσία τους.

Πώς λειτουργούν οι σύνδεσμοι παρακολούθησης IP

Περίμενε λίγο: Είπαν ότι ήταν στις ΗΠΑ, αλλά αυτό λέει η Νιγηρία!

Πρόσφατα παίξαμε μαζί με μια ψεύτικη απάτη προσλήψεων θέσεων εργασίας. Ξέραμε στην αρχή ότι πρόκειται για απάτη, αλλά θέλαμε να επιβεβαιώσουμε την τοποθεσία του απατεώνα. Είπαν ότι βρίσκονταν στις ΗΠΑ — αλλά ήταν; Ελέγξαμε παρακολουθώντας την IP τους με έναν σύνδεσμο.

Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο σε αυτό – όταν κάποιος αποκτά πρόσβαση σε έναν πόρο στο διαδίκτυο, ο διακομιστής βλέπει τη μοναδική του διεύθυνση IP. Και οι διευθύνσεις IP συνδέονται με αδρές ​​γεωγραφικές περιοχές. Ωστόσο, οι δημοφιλείς υπηρεσίες Ιστού συνήθως δεν σας δείχνουν τη διεύθυνση IP αυτού του ατόμου, αν και σίγουρα θα μπορούσατε να τη δείτε μόνοι σας εάν φιλοξενούσατε τον δικό σας διακομιστή ιστού. Η μέθοδος εδώ χρησιμοποιεί μια διαδικτυακή υπηρεσία που “τυλίγει” έναν πραγματικό σύνδεσμο για εσάς, παρακολουθώντας τη διεύθυνση IP που έχει πρόσβαση σε αυτήν πριν στείλει γρήγορα το άτομο στον πραγματικό στόχο του συνδέσμου.

Αυτό έχει τους περιορισμούς του. Οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα VPN για να κρύψει την πραγματική του τοποθεσία. Αλλά, ακόμα κι αν είναι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το VPN να εμφανίσει διαφορετική τοποθεσία από εκεί που ισχυρίζονται ότι βρίσκονται. Στην περίπτωση της ψεύτικης πρόσληψης θέσεων εργασίας, ο απατεώνας ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στις ΗΠΑ, αλλά είχαν πρόσβαση στον σύνδεσμό μας από μια διεύθυνση IP με έδρα τη Νιγηρία.

  Grammarly εναντίον Microsoft Editor: Ποια πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Εάν δεν γνωρίζετε ήδη την τοποθεσία από την οποία κάποιος ισχυρίζεται ότι είναι και απλώς προσπαθείτε να καταλάβετε αν είναι γνήσιος, θα πρέπει να πείσετε το άτομο να πει πού βρίσκεται πριν του στείλετε τον σύνδεσμο. Το να δουλεύεις αυτό στη συζήτηση δεν θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο, η φύση του Διαδικτύου καθιστά το να ζητάς τοποθεσία ένα συνηθισμένο μέρος μιας διαδικτυακής συζήτησης — θυμάται κάποιος άλλος A/S/L;

Μόλις το κάνετε, θα χρειαστεί να προετοιμάσετε ένα ψηφιακό αρχείο για να τα στείλετε. Μια εικόνα, ένα έγγραφο του Word ή οτιδήποτε μπορείτε να επισυνάψετε σε έναν σύνδεσμο αποθήκευσης cloud θα κάνει. Εάν έχετε να κάνετε με έναν πιθανό απατεώνα, αυτός ο απατεώνας μπορεί να σας ζητήσει να του στείλετε κάτι ως μέρος μιας απάτης. Εάν βγαίνετε ραντεβού στο διαδίκτυο, ίσως θελήσετε να στείλετε μια φωτογραφία. Μόλις είστε έτοιμοι να στείλετε ένα αρχείο, θα πρέπει να τυλίξετε αυτόν τον κανονικό σύνδεσμο με μια υπηρεσία παρακολούθησης IP.

Δυστυχώς, αυτή η διαδικασία δημιουργεί έναν σύνδεσμο που προφανώς είναι για παρακολούθηση. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε άλλη υπηρεσία για να το αποκρύψετε. Μάλλον δεν θέλετε ο άλλος να εντοπίσει το κόλπο σας.

Πώς να δημιουργήσετε έναν συγκαλυμμένο σύνδεσμο παρακολούθησης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν σύνδεσμο προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, αλλά αυτή η διαδικασία θα σας καθοδηγήσει στη δημιουργία ενός συνδέσμου που πηγαίνει σε ένα από τα αρχεία ή τις φωτογραφίες σας.

  Πώς να επαναφέρετε το παλιό περιβάλλον χρήστη συνομιλίας Steam

Το πρώτο βήμα είναι να ανεβάσετε το αρχείο σας σε μια υπηρεσία cloud όπως το Dropbox ή το Google Drive. Εάν υποπτεύεστε ότι το άτομο με το οποίο αλληλεπιδράτε δεν είναι αξιόπιστο και δεν θέλετε να δώσετε καμία προσωπική πληροφορία, καλό είναι να μην χρησιμοποιήσετε κανέναν κύριο λογαριασμό που έχετε. Μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε έναν δεύτερο λογαριασμό “throwaway” εάν δεν τον έχετε ήδη.

Με τη μεταφόρτωση του αρχείου σας, χρησιμοποιήστε τον ιστότοπο για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο με δυνατότητα κοινής χρήσης. Στο Google Drive, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο και να επιλέξετε “κοινόχρηστος σύνδεσμος”. Στο Dropbox, τοποθετήστε το ποντίκι σας πάνω από το αρχείο και επιλέξτε κοινή χρήση.

Αυτός είναι ο σύνδεσμος στον οποίο θα προσγειωθεί ο ύποπτος απατεώνας στο τέλος της διαδικασίας. Αλλά μην τους δώσετε αυτόν τον σύνδεσμο. Από μόνο του δεν μας λέει τίποτα.

Αντ ‘αυτού, πηγαίνετε στο Ιστότοπος καταγραφικού IP και επικολλήστε τη διεύθυνση URL σας στο πεδίο “URL and Image Shortener”. Κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη κωδικού IPlogger” κάτω από αυτό.

Η επόμενη οθόνη θα σας δώσει έναν “σύνδεσμο καταγραφής IP για συλλογή στατιστικών στοιχείων” και “σύνδεσμο για προβολή στατιστικών”. Αντιγράψτε τον σύνδεσμο «στατιστικά προβολής» σε ένα ασφαλές σημείο. Αυτό θα χρησιμοποιήσετε για να δείτε στη συνέχεια τη διεύθυνση IP και την τοποθεσία του ατόμου.

Ο σύνδεσμος για «συλλογή στατιστικών στοιχείων» είναι αυτός με παρακολούθηση IP. Δυστυχώς, αυτός ο σύνδεσμος “iplogger.com” θα είναι ένα νεκρό δώρο για τον παραλήπτη σας.

Για να αποκρύψετε αυτό που κάνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία συντόμευσης διευθύνσεων URL. Δυστυχώς, σε αυτές τις υπηρεσίες συντόμευσης δεν αρέσουν οι διευθύνσεις URL των IP Loggers και δημιουργούν σφάλματα. Για να το αντιμετωπίσετε, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού iplogger.org στα δεξιά του «Επιλογή ονόματος τομέα» και επιλέξτε «2no.co» για τον τομέα σας. Ο σύνδεσμος παρακολούθησης στο επάνω μέρος θα ενημερωθεί, αντιγράψτε αυτόν τον νέο σύνδεσμο.

  Συστάσεις για μια καλή δουλειά

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο bit.ly—μπορείτε να δοκιμάσετε μια άλλη υπηρεσία συντόμευσης εάν προτιμάτε, αλλά δοκιμάσαμε με το Bitly. Εάν δεν έχετε ήδη λογαριασμό, δημιουργήστε έναν.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία” στην επάνω δεξιά γωνία του ιστότοπου Bitly.

Επικολλήστε τον σύνδεσμο παρακολούθησης 2no.co στο πλαίσιο “Επικόλληση μεγάλης διεύθυνσης URL” και κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία”.

Τώρα έχετε έναν σύνδεσμο Bitly που μπορείτε να δώσετε στον πιθανό απατεώνα σας. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί αντιγραφής για να το ανακτήσετε γρήγορα.

Πώς να δείτε τη διεύθυνση IP του παραλήπτη

Στείλτε αυτόν τον σύνδεσμο στο άτομο με το οποίο μιλάτε όπως θα κάνατε έναν τυπικό σύνδεσμο. Αφού το κάνετε, επιστρέψτε στο καταγραφικό IP, αντιγράψτε τον σύνδεσμο στατιστικών στοιχείων προβολής και επικολλήστε τον στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Θα δείτε μια λίστα με τυχόν διευθύνσεις IP που είχαν πρόσβαση στον σύνδεσμο, από ποια τοποθεσία προέρχονται και πιθανώς ποιο πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιούν.

Θυμηθείτε, αυτό δεν θα σας τα πει όλα. Εάν το άτομο χρησιμοποιεί VPN ή παρόμοια τεχνολογία, δεν θα δείτε την πραγματική του τοποθεσία. Αλλά είναι ένα ακόμη εργαλείο στο οπλοστάσιό σας για να εντοπίσετε ανθρώπους που δεν είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι. Εάν τα αποτελέσματα παρακολούθησης δείχνουν διαφορετική χώρα από αυτή που περιμένετε, να είστε προσεκτικοί και να σκεφτείτε να απομακρυνθείτε.