Πώς να παρακολουθείτε την πτήση σας με ένα bot Facebook Messenger

Τα ρομπότ του Facebook Messenger μπορεί να ακούγονται σαν μια προσωρινή μόδα και για μερικούς μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ένας διαφορετικός τρόπος για να λάβουν νέα, αλλά αυτά τα ρομπότ αρνούνται να τα περιστερούν σε μία μόνο λειτουργία. Ένα bot του Facebook Messenger μπορεί να κάνει σχεδόν οτιδήποτε του πεις να κάνει. Πριν από λίγο καιρό εξετάσαμε ένα εξαιρετικό ρομπότ που ονομάζεται Jarvis που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να ορίσετε υπενθυμίσεις που σας έδειχναν πόσο ευέλικτες μπορούν να είναι. Το App in the air είναι ένα bot του Facebook Messenger που μπορεί να παρακολουθεί μια πτήση, να δίνει ταξιδιωτικές συμβουλές, όπως τη διαθεσιμότητα WiFi σε ένα συγκεκριμένο αεροδρόμιο και να σας ενημερώνει εάν κάποια από τα αντικείμενα μεταφοράς σας θα κατασχεθούν από την TSA.

  Πώς να μεταβείτε ζωντανά στο Facebook

Επισκεφτείτε την εφαρμογή στον αέρα και κάντε κλικ στο κουμπί «Μήνυμα».

Θα πρέπει να εμφανιστεί ένα παράθυρο μηνύματος με ένα κουμπί Έναρξη. Κάντε κλικ σε αυτό και το ρομπότ θα σας στείλει τις πρώτες τρεις βασικές λειτουργίες που μπορεί να εκτελέσει με τη μορφή κουμπιών με δυνατότητα δράσης. Για να μάθετε εάν το αεροδρόμιο από το οποίο πρόκειται να αναχωρήσετε ή στο οποίο θα φτάσετε έχει WiFi ή όχι, ρωτήστε το ρομπότ χρησιμοποιώντας το ακριβές και επίσημο όνομα του αεροδρομίου, π.χ. Οι απαντήσεις έρχονται με τη μορφή κριτικών χρηστών τόσο συχνά μπορεί να σας πουν εάν το WiFi είναι διαθέσιμο και αν είναι καλό ή κακό.

  Πώς να κρύψετε την «Ενεργή» κατάστασή σας στο Facebook Messenger

Για να προσθέσετε μια πτήση, ρωτήστε το ρομπότ για την κατάστασή της ή κάντε κλικ στο κουμπί “Κατάσταση πτήσης” και θα σας ζητηθεί να το προσθέσετε πρώτα. Θα ζητήσει πρώτα την ημερομηνία αναχώρησης σε μορφή ημέρας/μήνας. Στη συνέχεια θα ζητήσει το όνομα της πτήσης. Τα ονόματα των πτήσεων είναι αλφαριθμητικά με το αλφαβητικό τμήμα να αντιπροσωπεύει την αεροπορική εταιρεία και τον αριθμό του δικού της αριθμού. Και τα δύο πρέπει να εισαχθούν σωστά. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στο εισιτήριό σας ή στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας.

Η εφαρμογή στον αέρα έχει εφαρμογές για smartphone καθώς και μια εφαρμογή Facebook, οπότε μόλις βρει την πτήση σας, θα σας ρωτήσει πώς θέλετε να την παρακολουθήσετε. Επιλέξτε «Παρακολούθηση στο Messenger».

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Facebook Messenger στην επιφάνεια εργασίας Linux με το Caprine

Το bot θα σας ενημερώσει όταν υπάρξει αλλαγή στο πρόγραμμα της πτήσης. Θα σας πει επίσης πότε πρόκειται να αναχωρήσει και να προσγειωθεί μεταξύ άλλων.

Το bot είναι πολύ φοβερό όταν πρέπει να θυμάστε να παραλάβετε κάποιον στο αεροδρόμιο, να παρακολουθήσετε την πτήση ενός αγαπημένου σας προσώπου ή απλώς να ενημερωθείτε όταν ανακοινωθεί η επιβίβαση για την πτήση σας. Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να συζητήσετε μαζί του όταν ετοιμάζετε τα πράγματά σας και να γνωρίζετε σε τι μπορεί να αντιταχθεί η TSA.

Προσθήκη εφαρμογής In The Air Bot στο Facebook Messenger