Πώς να παρέχετε μια κάρτα SIM

Η κάρτα SIM ή η κάρτα Subscriber Identify Module αποθηκεύει όλα τα δεδομένα ταυτότητας χρήστη, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τις επαφές, τα κλειδιά ασφαλείας, τα μηνύματα και όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα εξουσιοδότησης. Αυτή η έξυπνη κάρτα σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις, να στέλνετε μηνύματα, να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και πολλά άλλα. Όταν αγοράζετε ένα νέο τηλέφωνο ή τοποθετείτε μια νέα κάρτα SIM, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ένα σφάλμα MM#2 που δεν προβλέπεται από την κάρτα SIM στη συσκευή σας Android. Εάν η SIM δεν μπορεί να μεταφέρει πληροφορίες μεταξύ του παρόχου σας και του Android, αυτό σημαίνει ότι η SIM δεν παρέχεται στη συσκευή σας. Εάν αντιμετωπίζετε επίσης σφάλμα Android που δεν παρέχεται με κάρτα SIM, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει πολύ. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε.

Πώς να παρέχετε μια κάρτα SIM

Σε αυτό το άρθρο, δείξαμε πώς να παρέχετε μια κάρτα SIM. Αλλά προτού προχωρήσουμε στις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων, ας δούμε μερικά σημεία που δίνονται παρακάτω.

  • Η κάρτα SIM δεν παρέχεται Σφάλμα MM#2 σημαίνει ότι η κάρτα SIM δεν είναι εξουσιοδοτημένη να λειτουργεί στο δίκτυό σας.
  • Όλες οι κάρτες SIM πρέπει να είναι ενεργοποιημένες πριν τις χρησιμοποιήσετε. Αλλά, εάν έχετε ενεργοποιήσει την κάρτα SIM, αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το σφάλμα, τότε κάτι άλλο έχει επηρεάσει το Android σας.

  • Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνα Android με διπλή SIM, το σφάλμα MM που δεν παρέχεται SIM θα είναι πιο συγκεκριμένο σε αριθμούς. Δηλαδή, η SIM 1 δεν παρέχεται ή η SIM 2 δεν παρέχεται. Αυτό δεν είναι πολύ περίπλοκο το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επαναλάβετε τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων και για τις δύο κάρτες SIM.

  • Το Android που δεν παρέχεται SIM μπορεί να οφείλεται σε ζητήματα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, σε κατεστραμμένη υποδοχή κάρτας SIM ή στην ίδια την κάρτα SIM. Ωστόσο, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς να παρέχετε μια κάρτα SIM. Προχωρήστε στην επόμενη ενότητα για να μάθετε τις συνθήκες όπου αντιμετωπίζετε το σφάλμα.

Λόγοι για το Android που δεν παρέχεται SIM

Θα αντιμετωπίσετε σφάλμα MM που δεν παρέχεται από την κάρτα SIM σε οποιαδήποτε από αυτές τις ακόλουθες περιπτώσεις. Αναλύστε τα σε βάθος, ώστε να μπορείτε να ακολουθήσετε ανάλογα τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων.

  • Ο πάροχος κάρτας SIM ή το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας έχει μπλοκάρει την κάρτα SIM σας.
  • Αγορά ενός νέου τηλεφώνου με νέα SIM και αντιμετώπιση του σφάλματος κατά τη μεταφορά των επαφών.
  • Ο διακομιστής παρόχου δικτύου κινητής τηλεφωνίας δεν είναι διαθέσιμος ή εκτός σύνδεσης.
  • Τοποθέτησε λάθος την κάρτα SIM στην υποδοχή.
  • Το δίκτυο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να αντιμετωπίσει διακοπές λειτουργίας, ιδιαίτερα κατά την ενεργοποίηση της κάρτας SIM.
  • Χρήση της κάρτας SIM σε μη υποστηριζόμενη τοποθεσία ή εάν η κάρτα SIM βρίσκεται εκτός της περιοχής του παρόχου δικτύου.
  • Ζητήματα λογισμικού και προβλήματα υλικού στη συσκευή σας Android.

Σε περίπτωση που δεν έχετε αγοράσει νέα κάρτα SIM, αλλά αντιμετωπίζετε σφάλμα Android που δεν παρέχεται SIM, οι πιο πιθανοί λόγοι παρατίθενται παρακάτω.

  • Η κάρτα SIM είναι πολύ παλιά ή έχει καταστραφεί. Σκεφτείτε να το αντικαταστήσετε.
  • Συσσώρευση βρωμιάς στην υποδοχή κάρτας SIM ή δεν έχετε τοποθετήσει σωστά την κάρτα SIM στην υποδοχή της.

Τρόπος παροχής κάρτας SIM για διόρθωση σφάλματος MM#2 που δεν παρέχεται κάρτα SIM

Σε αυτήν την ενότητα, θα μάθετε απλές παραβιάσεις για την αντιμετώπιση του σφάλματος MM#2 που δεν παρέχεται με κάρτα SIM και έτσι μπορείτε να μάθετε πώς να παρέχετε σωστά μια κάρτα SIM. Ακολουθήστε τις παρακάτω μεθόδους για να κατανοήσετε τα βήματα σχετικά με τον τρόπο παροχής μιας κάρτας SIM στο κινητό σας Android. Εάν έχετε διπλές υποδοχές, ακολουθήστε τα βήματα για όλες.

Σημείωση: Κάθε Android έχει τις μοναδικές ρυθμίσεις του και επομένως τα βήματα σχετικά με τον τρόπο παροχής μιας κάρτας SIM ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα. Συνιστάται στους χρήστες να ακολουθούν τις οδηγίες σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου τους. Σε αυτόν τον οδηγό, λαμβάνεται ως παράδειγμα το OnePlus 9R.

Μέθοδος 1. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Όλα τα ραδιόφωνα και οι πομποί θα απενεργοποιηθούν εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης στο κινητό σας Android. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης στη συσκευή σας Android, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

1. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Συρτάρι ειδοποιήσεων στην αρχική οθόνη.

2. Πατήστε το εικονίδιο Λειτουργία αεροπλάνου.

3. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και πατήστε ξανά το εικονίδιο Λειτουργία πτήσης.

4. Ελέγξτε εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην κάρτα SIM σας τώρα.

Μέθοδος 2: Επανεκκινήστε το τηλέφωνο

Αν και αυτή η μέθοδος μπορεί να φαίνεται απίθανη, η επανεκκίνηση του Android θα σας βοηθήσει να διορθώσετε όλες τις προσωρινές δυσλειτουργίες που σχετίζονται με αυτήν. Αυτό μπορεί να ξεπεράσει το σφάλμα Android που δεν παρέχεται με κάρτα SIM. Δείτε: Πώς να κάνετε επανεκκίνηση ή επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας Android;

Μέθοδος 3: Αντικαταστήστε την κάρτα SIM με βλάβη

Ως πρωταρχικός έλεγχος για τον τρόπο παροχής μιας κάρτας SIM, πρέπει να ελέγξετε εάν η κάρτα SIM είναι σπασμένη ή έχει υποστεί φυσική ζημιά. Εάν η κάρτα SIM σας είναι ενεργοποιημένη, αλλά αν έχει κάποιο πρόβλημα σφάλματος Android που δεν παρέχεται από την κάρτα SIM, τότε βεβαιωθείτε ότι είναι η κατάσταση της SIM.

1. Εισαγάγετε το εργαλείο εξαγωγής SIM στην υποδοχή του και τραβήξτε τη θήκη της κάρτας SIM έξω από το τηλέφωνό σας.

2. Αφαιρέστε την κάρτα SIM από το δίσκο και επιθεωρήστε την προσεκτικά.

3Α. Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα SIM σας δεν είναι σπασμένη ή χωρίς γρατσουνιές. Εάν εντοπίσετε οποιαδήποτε φυσική ζημιά ή εάν έχει σπάσει, σκεφτείτε να το αντικαταστήσετε.

3Β. Εάν η κάρτα SIM είναι εντελώς εντάξει και φαίνεται καλή, συνεχίστε να διαβάζετε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για το σφάλμα MM#2 που δεν προβλέπεται από την κάρτα SIM.

Μέθοδος 4: Καθαρίστε την υποδοχή κάρτας SIM & SIM

Η συσσώρευση βρωμιάς στις υποδοχές SIM και κάρτας SIM θα προκαλέσει προβλήματα ανίχνευσης στη συσκευή σας Android. Οποιαδήποτε ξένα υλικά όπως νερό, υγρασία, σκόνη, βρωμιά και βρωμιά μπορεί να εμποδίσουν τη σύνδεση μεταξύ της κάρτας SIM και των περιφερειακών.

1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας και αφαιρέστε την κάρτα SIM από την υποδοχή της. Φροντίστε να μην το καταστρέψετε.

2Α. Εάν το κινητό σας τηλέφωνο έχει ανοιχτή υποδοχή κάρτας SIM, χρησιμοποιήστε ένα στεγνό ακουστικό, πανί από μικροΐνες και λείο ύφασμα για να καθαρίσετε τη σκόνη και τη βρωμιά.

2Β. Εάν το κινητό σας τηλέφωνο διαθέτει κούφια υποδοχή κάρτας SIM, χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα για να καθαρίσετε τις υποδοχές.

Σημείωση: Ποτέ μην φυσάτε αέρα στις υποδοχές της κάρτας SIM, καθώς εισάγει υγρασία και μπορεί να καταστρέψει εύκολα τις θύρες.

3. Τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM στην υποδοχή της και βεβαιωθείτε ότι η κάρτα SIM βρίσκεται σταθερά στην υποδοχή της.

4. Ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το σφάλμα MM που δεν παρέχεται SIM.

Μέθοδος 5: Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα SIM είναι ενεργοποιημένη

Η κάρτα SIM ενεργοποιείται κάθε φορά που την τοποθετείτε στο Android σας. Όμως, δεν λειτουργεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Πρέπει να το ενεργοποιήσετε χειροκίνητα. Τα βήματα για την ενεργοποίηση της κάρτας SIM ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας και εάν πρόκειται για προπληρωμένη ή μεταπληρωμένη σύνδεση. Εδώ, παρουσιάζονται τα βήματα για την ενεργοποίηση μιας προπληρωμένης κάρτας SIM. Ακολουθήστε τα βήματα ανάλογα με τον μεταφορέα σας.

1. Ένας αντιπρόσωπος θα εκτελέσει μια ασύρματη διαδικασία KYC (Γνωρίστε τον Πελάτη σας) αφού αγοράσει μια κάρτα SIM από ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.

2. Περιμένετε 30-60 λεπτά αφού ολοκληρωθεί ψηφιακά η διαδικασία KYC (επαλήθευση της ταυτότητάς σας όταν ανοίγετε νέο λογαριασμό).

3. Συνεχίστε με την τηλε επαλήθευση στον τρέχοντα αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου μετά τη λήψη ειδοποιήσεων. Για τηλε-επαλήθευση του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου, καλέστε τους παρακάτω αριθμούς σε σχέση με τον κατασκευαστή της SIM.

  • Αεροπορικά: 59059
  • BSNL: 1507
  • Jio: 1977
  • Vodafone Idea: 59059

4. Τώρα, θα συνδεθείτε σε μια αυτόματη ηχογραφημένη κλήση. Ακολουθήστε τις οδηγίες σύμφωνα με την ηχογραφημένη φωνή και μπορείτε να επαληθεύσετε τον νέο σας αριθμό μέσω,

  • Χρησιμοποιώντας 5ψήφιο PIN που αποστέλλεται στον εναλλακτικό αριθμό σας.
  • Χρησιμοποιώντας τα τέσσερα τελευταία ψηφία του αριθμού της κάρτας σας Aadhaar.

5. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τηλεεπιβεβαίωσης, προχωρήστε στην πρώτη σας επαναφόρτιση. Και, τώρα έχετε ενεργοποιήσει την κάρτα SIM σας.

Σημείωση: Εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην κάρτα SIM σας εντός λίγων ωρών από την ενεργοποίησή της, θα αντιμετωπίσετε σφάλμα MM που δεν παρέχεται SIM. Οπότε, περιμένετε τουλάχιστον 24 ώρες.

Διαβάστε επίσης: Πώς να βρείτε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Android

Μέθοδος 6: Χρήση κάρτας SIM σε διαφορετικό τηλέφωνο

Εάν αντιμετωπίζετε ένα σφάλμα MM#2 που δεν παρέχεται με κάρτα SIM, ακόμη και μετά την ενεργοποίησή του, ελέγξτε εάν υπάρχει πρόβλημα με την υποδοχή κάρτας SIM. Αυτό σας βοηθά να καταλάβετε εάν υπάρχει πρόβλημα με την υποδοχή κάρτας SIM ή την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

1. Απενεργοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο και αφαιρέστε την κάρτα SIM από την υποδοχή του.

2. Τοποθετήστε την κάρτα SIM σε μια εναλλακτική υποδοχή που παρέχεται στο τηλέφωνο.

3Α. Ελέγξτε αν αντιμετωπίζετε το σφάλμα σε άλλη υποδοχή του κινητού σας. Εάν δεν αντιμετωπίσατε κάποιο σφάλμα στη νέα υποδοχή, τότε μπορεί να οφείλεται σε βλάβη στην υποδοχή κάρτας SIM.

3Β. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο σφάλμα ακόμη και σε άλλη υποδοχή του κινητού σας, τότε τοποθετήστε την κάρτα SIM σε άλλο τηλέφωνο.

4. Περιμένετε και ελέγξτε εάν το σφάλμα επαναλαμβάνεται.

Μέθοδος 7: Ενημερώστε τη συσκευή Android

Εάν το Android σας εκτελεί μη ενημερωμένο λογισμικό, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε σφάλμα Android που δεν παρέχεται από την κάρτα SIM. Ελέγχετε πάντα εάν η συσκευή σας εκτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση και, αν όχι, μπορείτε να την ενημερώσετε ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

1. Πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη.

2. Πατήστε την επιλογή Σύστημα.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και πατήστε την επιλογή Ενημερώσεις συστήματος.

4. Περιμένετε έως ότου το Android σας ελέγξει για τυχόν ενημερώσεις. Μπορεί να χρειαστούν μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

5. Εάν εκκρεμούν ενημερώσεις, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ενημερώσετε το λογισμικό. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε το μήνυμα Το σύστημά σας είναι ενημερωμένο στην οθόνη.

6. Μετά την ενημέρωση της συσκευής σας, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το σφάλμα MM#2 που δεν προβλέπεται από την κάρτα SIM.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ενημερώσετε μη αυτόματα το Android στην τελευταία έκδοση

Μέθοδος 8: Εκτελέστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Εάν δεν λειτουργεί τίποτα, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε το Android στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Εάν υπάρχουν κατεστραμμένες ή μη συμβατές ρυθμίσεις που παρεμβαίνουν στην κάρτα SIM, μπορείτε να επιλύσετε το ίδιο κάνοντας επαναφορά του κινητού σας τηλεφώνου.

Σημείωση: Όταν πραγματοποιείτε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, όλη η εφαρμογή, τα δεδομένα, οι φωτογραφίες και τα βίντεό της θα διαγραφούν από τη συσκευή σας. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των απαραίτητων δεδομένων και στη συνέχεια να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής σας. Διαβάστε τον οδηγό μας για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων του τηλεφώνου σας Android.

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για κινητά Android.

1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του κινητού σας τηλεφώνου.

2. Πατήστε το εικονίδιο System.

3. Πατήστε Επαναφορά Επιλογών.

4. Πατήστε την επιλογή Διαγραφή όλων των δεδομένων (επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων).

5. Στην επόμενη αναδυόμενη οθόνη, πατήστε Διαγραφή όλων των επιλογών δεδομένων.

Μέθοδος 9: Επικοινωνήστε με τον πάροχο κάρτας SIM

Υπάρχει μια τελευταία προσπάθεια για να μάθετε πώς να παρέχετε μια κάρτα SIM στη συσκευή σας Android. Εάν δεν έχετε επιτύχει καμία επιδιόρθωση για το σφάλμα MM που δεν παρέχεται SIM στο κινητό σας ακόμη και αφού δοκιμάσετε όλες τις παραπάνω μεθόδους, μπορείτε να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο της κάρτας SIM (π.χ. Jio)

  • Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ένα σφάλμα Android που δεν παρέχεται με SIM όταν έχετε μια παλιά κάρτα SIM. Εάν η κάρτα SIM σας είναι πολύ παλιά, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μπορεί να τη διακόψει από την υπηρεσία. Και έτσι, η ίδια η εταιρεία μπορεί να τερματίσει την υποστήριξη υπηρεσιών για τη SIM σας.
  • Πηγαίνετε στο κατάστημα όπου αγοράσατε την κάρτα SIM και ρωτήστε τους για το δίκτυο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας. Εάν υπάρχει πιθανότητα να αποκτήσετε μια νέα κάρτα SIM με τον ίδιο αριθμό, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας και μεταφέρετε τα δεδομένα που χρειάζεστε.

Μέθοδος 10: Αντικαταστήστε την κάρτα SIM

Πρέπει να δοκιμάσετε την αντικατάσταση της κάρτας SIM μία φορά εάν όλες αυτές οι μέθοδοι αποτύχουν. Αρχικά απευθυνθείτε στο κατάστημα ή στο κατάστημα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας. Θα ελέγξουν εάν η κάρτα SIM σας είναι κατάλληλη για αντιμετώπιση προβλημάτων ή πρέπει να αντικατασταθεί. Εάν ο λιανοπωλητής σας ενημερώσει να πάτε για την αντικατάσταση, μην ανησυχείτε! Αυτή η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα με τεχνικές εναλλαγής SIM και θα επιστρέψετε στο δίκτυό σας πολύ σύντομα. Επομένως, μην σας ενδιαφέρει να αγοράσετε μια νέα κάρτα SIM ή να αγοράσετε μια SIM με τον ίδιο αριθμό κινητού τηλεφώνου.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι έχετε μάθει πώς να παρέχετε μια κάρτα SIM στη συσκευή σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Πείτε μας ποιο θέμα θέλετε να εξερευνήσουμε στη συνέχεια.

  Τι είναι η ανίχνευση επαφών και πώς μπορεί να καταπολεμήσει τις πανδημίες;