Πώς να παίξετε το Total War: ROME II σε Linux

Το Total War: ROME II είναι ένα βιντεοπαιχνίδι στρατηγικής που αναπτύχθηκε από την Creative Assembly και δημοσιεύτηκε από τη Sega. Επικεντρώνεται στην ιστορική ρωμαϊκή κοινωνία σε μια εποχή πολέμου. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να κάνετε το Total War: ROME II να λειτουργεί στο σύστημά σας.

Total War: ROME II σε Linux

Total War: ROME II που λειτουργεί με Linux

Το Total War: ROME II λειτουργεί σε Linux, αλλά μόνο μέσω της ισχύος του Proton, το οποίο είναι ενσωματωμένο στην έκδοση Linux του Steam. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να εξετάσουμε τον τρόπο εγκατάστασης του Steam στο Linux προτού σας δείξουμε πώς να λειτουργήσει το Total War: ROME II.

Εγκαθιστώ. Ατμός

Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του Steam σε Linux, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας του Linux. Για να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού, πατήστε Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Εναλλακτικά, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού αναζητώντας το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής.

Μόλις ανοίξετε την εφαρμογή τερματικού, ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης στη γραμμή εντολών που περιγράφονται παρακάτω για να θέσετε την εφαρμογή Steam σε λειτουργία στον υπολογιστή σας.

  Πώς να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Vivaldi σε Linux

Ubuntu

Στο Ubuntu, η εφαρμογή Steam μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί με την ακόλουθη εντολή Apt.

sudo apt install steam

Debian

Όσοι χρησιμοποιούν Debian Linux πρέπει να κατεβάσουν με μη αυτόματο τρόπο το πακέτο Steam DEB. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία λήψης, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή λήψης wget.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Μετά τη λήψη του πιο πρόσφατου πακέτου Steam DEB στον υπολογιστή σας Debian, η εγκατάσταση μπορεί να ξεκινήσει. Για να εγκαταστήσετε το πακέτο στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή dpkg.

sudo dpkg -i steam.deb

Τώρα που το πακέτο Steam DEB έχει εγκατασταθεί πλήρως στον υπολογιστή σας Linux, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή Apt-get για να διορθώσετε τυχόν εξαρτήσεις που μπορεί να εμφανίστηκαν κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Εάν χρησιμοποιείτε το Arch Linux, θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή Steam με την ακόλουθη εντολή Pacman.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Εάν χρησιμοποιείτε Fedora ή OpenSUSE Linux, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε το Steam μέσω των πηγών λογισμικού που περιλαμβάνονται σε αυτές τις διανομές. Ωστόσο, η έκδοση Flatpak του Steam λειτουργεί πολύ καλύτερα σε αυτές τις διανομές, επομένως προτείνουμε να την εγκαταστήσετε.

Flatpak

Για να δουλέψει το Steam στο Flatpak στο Linux, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε το χρόνο εκτέλεσης του Flatpak. Για να ρυθμίσετε το χρόνο εκτέλεσης του Flatpak στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τον οδηγό μας για το θέμα.

  Πώς να παίξετε παιχνίδια Nintendo DS σε Linux με το MelonDS

Αφού ρυθμίσετε τον χρόνο εκτέλεσης Flatpak στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή remote-add για να προσθέσετε το κατάστημα εφαρμογών Flathub στον υπολογιστή σας. Αυτό το κατάστημα εφαρμογών θα καταστήσει δυνατή την εγκατάσταση του Steam.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Με τη δημιουργία του καταστήματος εφαρμογών Flathub, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε το Steam. Χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή εγκατάστασης flatpak, εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Steam στον υπολογιστή σας.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Εγκαταστήστε το Total War: ROME II σε Linux

Τώρα που το Steam είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας Linux, ανοίξτε την εφαρμογή και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια χρήστη σας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα για να βάλετε το Total War: ROME II να λειτουργεί σε Linux.

Βήμα 1: Βρείτε το μενού “Steam” και κάντε κλικ σε αυτό στο Steam. Στη συνέχεια, βρείτε την επιλογή “Ρυθμίσεις” και επιλέξτε την για να ανοίξετε την περιοχή ρυθμίσεων Steam. Μόλις μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Steam, εντοπίστε το “Steam Play” και κάντε κλικ σε αυτό.

Μέσα στο Steam Play, επιλέξτε “Ενεργοποίηση Steam Play για υποστηριζόμενους τίτλους” και “Ενεργοποίηση Steam Play για όλους τους άλλους τίτλους”. Επιλέξτε το κουμπί “OK” για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή τοίχου στο Linux

Βήμα 2: Βρείτε το κουμπί «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ» και κάντε κλικ σε αυτό για να αποκτήσετε πρόσβαση στο κατάστημα Steam. Μόλις μπείτε στο κατάστημα Steam, βρείτε το πλαίσιο αναζήτησης και κάντε κλικ σε αυτό. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε “Total War: ROME II” και πατήστε το πλήκτρο Enter.

Δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης για το Total War: ROME II και κάντε κλικ σε αυτό για να το προσθέσετε στον λογαριασμό σας.

Βήμα 3: Βρείτε το κουμπί “LIBRARY” και εντοπίστε το “Total War: ROME II”. Μόλις το βρείτε, επιλέξτε το μπλε κουμπί «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» για λήψη και ρύθμιση του παιχνιδιού σε Linux.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κάντε δεξί κλικ στο Total War: ROME II στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε το κουμπί “Ιδιότητες”. Από εκεί, βρείτε το “Compatibility”, επιλέξτε “Force the use of a specific Steam Play compatibility tool” και ορίστε το σε “4.11”.

Βήμα 4: Βρείτε το κουμπί “Ορισμός επιλογών εκκίνησης” και κάντε κλικ σε αυτό. Στη συνέχεια, επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα σε αυτό.

PROTON_USE_WINED3D=1 %command%

Βήμα 5: Βρείτε το πράσινο κουμπί «PLAY» και κάντε κλικ σε αυτό για να ξεκινήσετε το παιχνίδι. Όταν κάνετε κλικ σε αυτό, το Steam θα προσπαθήσει να διαμορφώσει το παιχνίδι για Linux. Καθίστε αναπαυτικά και κάντε υπομονή. Όταν ολοκληρωθεί, το Total War: ROME II θα ξεκινήσει. Απολαμβάνω!

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Δυσκολεύεστε να παίξετε το Total War: ROME II στον υπολογιστή σας Linux; Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα Total War: ROME II ProtonDB για βοήθεια.