Πώς να παίξετε το Path of Exile στο Linux

Μονοπάτι της Εξορίας είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων για τα Microsoft Windows. Επικεντρώνεται σε όλο τον κόσμο του Wraeclast και είναι αγαπητό για τις επιλογές προσαρμογής χαρακτήρων και τις λειτουργίες PVP. Για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το Path of Exile δεν θα λειτουργούσε σε Linux. Χάρη σε εργαλεία όπως το Lutris, το Wine και το Steam Play, οι καιροί αλλάζουν. Γι’ αυτό, σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς μπορείτε να παίξετε το Path of Exile στο Linux!

Σημείωση: Το Path of Exile δεν σχεδιάστηκε για να εκτελείται σε Linux, επομένως έχετε υπόψη σας ότι οι οδηγίες που περιγράφονται σε αυτήν την ανάρτηση ενδέχεται να μην λειτουργούν σε όλες τις περιπτώσεις. Ακολουθήστε τα με δική σας ευθύνη!

Μέθοδος 1 – Οδηγίες Lutris/Wine

Εάν θέλετε να παίξετε το Path of Exile σε Linux, ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε να λειτουργήσει είναι με το σενάριο εγκατάστασης του Lutris.com DirectX9. Σε αυτήν την ενότητα του οδηγού, θα εξετάσουμε τις οδηγίες βήμα προς βήμα για τη λειτουργία του PoE.

Βήμα 1: Το Path of Exile είναι μια εφαρμογή των Windows και ο ευκολότερος τρόπος για να την εγκαταστήσετε είναι μέσω του καταστήματος Steam της Valve, επομένως είναι σημαντικό να έχετε ρυθμίσει την πιο πρόσφατη έκδοση του Wine και να είναι έτοιμη για χρήση.

Το σενάριο αυτόματης εγκατάστασης της Lutris για το PoE δεν απαιτεί συγκεκριμένα Wine-Staging και πιθανότατα θα λειτουργήσει με οποιαδήποτε έκδοση του Wine που είναι η έκδοση 3.0.

  Πώς να κάνετε αναβάθμιση σε Linux Mint 19

Για να κάνετε το Wine να λειτουργεί σε Linux, μεταβείτε στο σεμινάριο εγκατάστασης.

Βήμα 2: Τώρα που το Wine έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας Linux, πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή διαχείρισης παιχνιδιών Lutris στο Linux. Χωρίς αυτό, το σενάριο αυτόματης εγκατάστασης δεν θα λειτουργήσει.

Για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Lutris, ανατρέξτε στο αναλυτικό μας σεμινάριο σχετικά με το θέμα! Εναλλακτικά, μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο της Lutrisκάντε κλικ στο «Λήψεις» και αποκτήστε μια έκδοση για το λειτουργικό σύστημα Linux.

Βήμα 3: Με το Wine and Lutris σε λειτουργία στον υπολογιστή σας Linux, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του παιχνιδιού. μεταβείτε στο Σελίδα παιχνιδιού Path of Exile στο Lutris.com.

Στη σελίδα, βρείτε το “Steam (Windows)” και κάντε κλικ στο κουμπί εγκατάστασης για να εκκινήσετε το σενάριο στο Lutris.

Βήμα 4: Μόλις ανοίξει το σενάριο εγκατάστασης στο Lutris, θα δείτε ένα προειδοποιητικό μήνυμα που θα σας ενημερώνει ότι πρέπει να εγκαταστήσετε το Wine. Κάντε κλικ στο “OK” για να το κλείσετε και να το αφήσετε να συνεχίσει με το πρόγραμμα εγκατάστασης.

Βήμα 5: Αφού απορρίψετε την προειδοποίηση Wine, η Lutris θα κατεβάσει αμέσως το E-sync και την έκδοση του Steam για Windows. Καθίστε αναπαυτικά και κάντε υπομονή, όσο ο εγκαταστάτης κάνει τη δουλειά του.

Βήμα 6: Η λήψη του E-sync και του Steam για Windows ολοκληρώθηκε στον υπολογιστή σας Linux. Τώρα, πρέπει να συνδεθείτε στο Steam. Κάντε κλικ στο «Σύνδεση σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό» και εισαγάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο Steam.

  Οι 5 καλύτερες Κυλιόμενες Κυλιόμενες Διανομές Linux που πρέπει να δοκιμάσετε

Βήμα 7: Αμέσως μετά τη σύνδεση στο Steam, το πρόγραμμα εγκατάστασης Lutris θα εμφανίσει το πρόγραμμα εγκατάστασης Path of Exile.

Κάντε κλικ στο «Επόμενο», «Επόμενο» και «Τέλος» για να ξεκινήσει η λήψη. Το παιχνίδι θα αποθηκευτεί στη μονάδα Wine C:/ στον υπολογιστή σας Linux.

Βήμα 8: Αφήστε το Path of Exile να κατεβάσει μέσω του Steam in Wine. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη, κάντε κλικ στο “Play” για να ξεκινήσει το παιχνίδι!

Θα μπορείτε επίσης να εκτελέσετε το Path of Exile ανά πάσα στιγμή, αναζητώντας το στο μενού εφαρμογών στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας Linux.

Μέθοδος 2 – Οδηγίες Steam Play

Ένας άλλος τρόπος για να παίξετε το Path of Exile στο Linux είναι μέσω του νέου, ενσωματωμένου λογισμικού εξομοίωσης του Steam, γνωστό ως Steam Play. Έτσι, στη μέθοδο 2, θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να κάνετε το PoE να λειτουργεί σε Linux με αυτόν τον τρόπο.

Λάβετε υπόψη ότι επειδή χρησιμοποιούμε το Steam Play, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε στον υπολογιστή-πελάτη Steam στο Linux (φροντίστε να ενεργοποιήσετε και μη υποστηριζόμενα παιχνίδια). Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και ρίξτε μια ματιά στον οδηγό «Πώς να παίξετε σύγχρονα παιχνίδια Windows στο Linux με το Steam Play».

  Πώς να μεταβείτε από το Bash στο Korn Shell στο Linux

Όταν έχετε το Steam Play που λειτουργεί στον υπολογιστή σας Linux, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να λειτουργήσει το Path of Exile.

Βήμα 1: Στην εφαρμογή Steam, κάντε κλικ στο κουμπί «Αποθήκευση» στο επάνω μέρος για να μεταβείτε στη βιτρίνα του Steam.

Βήμα 2: Στη βιτρίνα του Steam, αναζητήστε το πλαίσιο αναζήτησης και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε “Path of Exile” και πατήστε Enter στο πληκτρολόγιο.

Βήμα 3: Στα αποτελέσματα αναζήτησης, κάντε κλικ στο “Path of Exile” για να μεταφέρετε το Steam στη σελίδα καταστήματός του.

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο κουμπί «Παίξτε παιχνίδι» για να το εγκαταστήσετε σε Linux.

Βήμα 5: Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του Path of Exile στον υπολογιστή σας Linux, κάντε κλικ στο “Library”, εντοπίστε το Path of Exile στη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί “Play” για να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Είναι επίσης δυνατό να ξεκινήσετε το παιχνίδι αναζητώντας το “Path of Exile” στο μενού της εφαρμογής σας.

Αποποίηση ευθύνης: στον ιστότοπο της ProtonDB, λέει ότι το PoE λειτουργεί σε Linux, αλλά έχει ορισμένα προβλήματα για μερικούς ανθρώπους. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκτέλεση του σε Linux, φροντίστε να ελέγξετε τη σελίδα. Θα σας βοηθήσει να τροποποιήσετε το παιχνίδι, ώστε να τρέχει καλύτερα στις ρυθμίσεις σας στο Linux.