Πώς να παίξετε το Hearthstone στο Linux

Το Hearthstone είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό παιχνίδι ψηφιακών καρτών που αναπτύχθηκε και εκδόθηκε από την Blizzard Entertainment. Το Hearthstone βασίζεται στην υπάρχουσα παράδοση από το Warcraft και δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να πολεμήσουν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας συλλεκτικές κάρτες.

Hearthstone σε Linux

Το Hearthstone δεν είναι στο Steam, επομένως η χρήση του Steam Play και του Proton δεν αποτελεί επιλογή. Ωστόσο, τα παιχνίδια Blizzard τείνουν να λειτουργούν αρκετά καλά στο Linux και οι προγραμματιστές φτάνουν ακόμη και στο σημείο να μην απαγορεύουν τους χρήστες Linux όταν τα εργαλεία κατά της εξαπάτησης εμφανίζουν ψευδώς θετικό.

Θα δούμε πώς ακριβώς να ρυθμίσετε το παιχνίδι Hearthstone στον υπολογιστή σας Linux σε αυτόν τον οδηγό. Θυμήσου; θα πρέπει να έχετε λογαριασμό Blizzard Battlenet για να λειτουργήσει το παιχνίδι. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Εγκατάσταση του Lutris σε Linux

Το Hearthstone λειτουργεί σε Linux, χάρη στο Lutris, μια εφαρμογή gaming που κάνει το Wine gaming πολύ εύκολο. Το Hearthstone έχει βαθμολογία “Χρυσό” και ισχυρίζονται ότι το παιχνίδι λειτουργεί μετά από κάποιες μικρές τροποποιήσεις.

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Lutris στον υπολογιστή σας Linux. Η εγκατάσταση του Lutris είναι αρκετά εύκολη, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα Linux που χρησιμοποιείτε. Αρχικά, ξεκινήστε τη διαδικασία ανοίγοντας ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας Linux πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο ή αναζητήστε “Terminal” στο μενού της εφαρμογής. Στη συνέχεια, μόλις ανοίξει το παράθυρο του τερματικού και είναι έτοιμο για χρήση, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες εγκατάστασης που αντιστοιχούν στο λειτουργικό σύστημα Linux που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Pop GTK σε Linux

Ubuntu

Στο Ubuntu, μπορείτε να θέσετε σε λειτουργία την εφαρμογή Lutris προσθέτοντας τον επίσημο PPA. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή add-apt-repository, ρυθμίστε το PPA.

sudo add-apt-repository ppa:lutris-team/lutris

Στη συνέχεια, εκτελέστε την εντολή ενημέρωσης για να ανανεώσετε τις πηγές λογισμικού του Ubuntu.

sudo apt update

Μόλις όλα είναι ενημερωμένα, μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Lutris στον υπολογιστή σας Ubuntu χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή apt install.

sudo apt install lutris

Debian

Ο Lutris λειτουργεί στο Debian με τον ίδιο τρόπο όπως το Ubuntu. Πρώτα, πρέπει να δημιουργήσετε ένα αποθετήριο Apt. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με την ακόλουθη εντολή echo σε ένα παράθυρο τερματικού.

echo "deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/strycore/Debian_10/ ./" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/lutris.list

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την εντολή wget για να πραγματοποιήσετε λήψη του κλειδιού repo λογισμικού Lutris. Αυτό το κλειδί είναι κρίσιμο για την εγκατάσταση του Lutris και χωρίς αυτό, τίποτα δεν θα λειτουργήσει. Μην παραλείψετε λοιπόν αυτό το βήμα!

wget -q https://download.opensuse.org/repositories/home:/strycore/Debian_10/Release.key -O- | sudo apt-key add -

Αφού ρυθμίσετε το κλειδί, θα πρέπει να εκτελέσετε την εντολή ενημέρωσης για να ανανεώσετε τις πηγές λογισμικού του Debian. Θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε το Lutris.

sudo apt update

Όταν το Debian είναι ενημερωμένο, μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Lutris στον υπολογιστή σας Debian.

sudo apt install lutris

Arch Linux

Στο Arch Linux, είναι εύκολο να εγκαταστήσετε το Lutris. Για να το κάνετε, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή pacman.

sudo pacman -S lutris

Μαλακό καπέλλο

Θα μπορείτε να θέσετε σε λειτουργία το Lutris στο Fedora γρήγορα χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή εγκατάστασης dnf.

sudo dnf install lutris

OpenSUSE

Το OpenSUSE έχει την εφαρμογή Lutris στα επίσημα αποθετήρια SUSE. Για να λειτουργήσει, χρησιμοποιήστε την εντολή εγκατάστασης zypper.

sudo zypper install lutris

Εγκατάσταση του Hearthstone σε Linux

Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του Hearthstone, μεταβείτε στη σελίδα του παιχνιδιού στο Lutris.com. Στη συνέχεια, βρείτε το κουμπί “Εγκατάσταση” και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης του Hearthstone.

  Πώς να προσθέσετε συνομιλία στο Facebook Messenger σε Linux με Pidgin IM

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση”, θα ξεκινήσει η λειτουργία του Lutris και θα εμφανιστεί το παράθυρο εγκατάστασης. Μην κάνετε κλικ στο “Εγκατάσταση” ακόμα. Αντι αυτου, κατευθυνθείτε σε αυτή τη σελίδα και εγκαταστήστε όλες τις απαιτούμενες εξαρτήσεις για την εκτέλεση του Battlenet σε Linux.

Το Battlenet ΔΕΝ θα λειτουργήσει χωρίς τη διαμόρφωση και των δύο εξαρτήσεις και Προγράμματα οδήγησης Vulkan. Όταν ολοκληρώσετε τη ρύθμιση των προγραμμάτων οδήγησης και των εξαρτήσεων, επιστρέψτε στην εφαρμογή Lutris και κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση” για να ξεκινήσετε τη ρύθμιση του Hearthstone.

Αφού επιλέξετε το κουμπί εγκατάστασης, η Lutris θα σας ρωτήσει πού να τοποθετήσετε τα αρχεία του παιχνιδιού Hearthstone. Αφήστε το στην προεπιλογή ή, εάν θέλετε να αλλάξετε τον κατάλογο, κάντε κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση» και επιλέξτε διαφορετικό φάκελο.

  4 καλύτερες διανομές Linux για το χώρο εργασίας

Όταν έχετε επιλέξει πού θα τοποθετήσετε τα αρχεία, μεταβείτε στην επόμενη σελίδα και κάντε κλικ στο κουμπί “Συνέχεια” για να μεταβείτε στην επόμενη σελίδα. Επιλέγοντας το κουμπί «Συνέχεια», η Lutris θα ξεκινήσει την εγκατάσταση του Battlenet.

Όταν εγκατασταθεί το Battlenet, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, βρείτε το “Hearthstone” στο πρόγραμμα εκκίνησης παιχνιδιού και κάντε κλικ σε αυτό για λήψη και εγκατάσταση του παιχνιδιού. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη του παιχνιδιού, κάντε κλικ στο «Αναπαραγωγή» για να ξεκινήσετε το παιχνίδι.

Αν υποθέσουμε ότι έχετε εγκαταστήσει τόσο τα προγράμματα οδήγησης Vulkan όσο και τις απαιτούμενες εξαρτήσεις, θα είστε έτοιμοι να παίξετε το Hearthstone στον υπολογιστή σας Linux μέσω του Lutris. Απολαμβάνω!