Πώς να παίξετε το Elite Dangerous στο Linux

Το Elite Dangerous είναι ένα παιχνίδι προσομοιωτή διαστημικών πτήσεων που αναπτύχθηκε και δημοσιεύτηκε από την Frontier Developments. Στο παιχνίδι, ο παίκτης παίρνει τον έλεγχο του “Commander” και πηγαίνει σε αποστολές εξερεύνησης. Δείτε πώς μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι στο Linux.

Το Elite Dangerous λειτουργεί σε Linux, αλλά μόνο εάν εγκαταστήσετε την έκδοση Linux του Steam, καθώς είναι ένα παιχνίδι των Windows. Επομένως, ο μόνος τρόπος για να κάνετε το παιχνίδι να λειτουργεί σε Linux είναι να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Steam Play.

Εγκαταστήστε το Steam

Για να λειτουργήσει η έκδοση Linux του Steam στον υπολογιστή σας, θα χρειαστεί να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας. Μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο ή αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής.

Όταν το παράθυρο του τερματικού είναι ανοιχτό και έτοιμο για χρήση, ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης που περιγράφονται παρακάτω και αντιστοιχούν στο λειτουργικό σύστημα Linux που χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας.

Ubuntu

Για να δουλέψει το Steam στο Ubuntu, χρησιμοποιήστε το κατάλληλη εγκατάσταση εντολή παρακάτω.

sudo apt install steam

Debian

Το Steam λειτουργεί στο Debian, αλλά θα πρέπει να πάρετε το πιο πρόσφατο πακέτο DEB απευθείας από τον ιστότοπο του Steam. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το wget εντολή downloader παρακάτω.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Όταν ολοκληρωθεί η λήψη του πακέτου DEB για το Steam στον υπολογιστή σας, θα μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του Steam. Χρησιμοποιώντας το dpkg παρακάτω, ρυθμίστε το Steam στο σύστημά σας Debian.

sudo dpkg -i steam.deb

Μόλις ρυθμιστεί το πακέτο Steam DEB στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε το apt-get install -f εντολή για τη διόρθωση τυχόν εξαρτήσεων που μπορεί να έχουν προκύψει κατά την εγκατάσταση του Steam στον υπολογιστή σας.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Στο Arch Linux, οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν το Steam με την προϋπόθεση ότι έχουν ενεργοποιημένο το αποθετήριο λογισμικού “multilib” στον υπολογιστή τους. Για να ενεργοποιήσετε το repo, ανοίξτε το αρχείο κειμένου /etc/pacman.conf στον αγαπημένο σας επεξεργαστή κειμένου (ως root).

  Πώς να εγκαταστήσετε το 0 AD σε Linux

Μόλις ανοίξει το αρχείο κειμένου στον αγαπημένο σας επεξεργαστή κειμένου, εντοπίστε τη γραμμή “multilib” στο αρχείο και αφαιρέστε το σύμβολο # από ​​μπροστά. Επίσης, αφαιρέστε το σύμβολο # από ​​τις γραμμές ακριβώς κάτω από αυτό. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τις αλλαγές και εκτελέστε την παρακάτω εντολή.

sudo pacman -Syy

Τέλος, εγκαταστήστε το Steam στο Arch με Pacman.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Όσοι βρίσκονται στο Fedora και στο OpenSUSE θα μπορούν να ρυθμίσουν το Steam στους υπολογιστές τους χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα αποθετήρια λογισμικού. Τούτου λεχθέντος, η έκδοση Flatpak του Steam λειτουργεί πολύ καλύτερα σε αυτά τα λειτουργικά συστήματα, επομένως προτείνουμε να το χρησιμοποιήσετε.

  Πώς να παίξετε το The Elder Scrolls: IV Oblivion στο Linux

Flatpak

Όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την έκδοση Flatpak του Steam στους υπολογιστές τους θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσουν τον χρόνο εκτέλεσης Flatpak στον υπολογιστή σας. Για να ρυθμίσετε το χρόνο εκτέλεσης του Flatpak στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τον οδηγό μας για το θέμα.

Αφού ρυθμίσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του χρόνου εκτέλεσης Flatpak στον υπολογιστή σας, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε το Steam. Χρησιμοποιώντας τις δύο εντολές παρακάτω, ενεργοποιήστε την εφαρμογή Steam.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Εγκαταστήστε το Elite Dangerous Linux

Αφού ρυθμίσετε το Steam, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια χρήστη σας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα για να κάνετε το Elite Dangerous να δουλεύει στο σύστημά σας Linux.

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο μενού “Steam” μέσα στο Steam για να αποκαλύψετε τις επιλογές του. Από εκεί, βρείτε το κουμπί “Ρυθμίσεις” και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Στη συνέχεια, βρείτε την ενότητα “Αναπαραγωγή Steam” και κάντε κλικ σε αυτήν με το ποντίκι.

Μέσα στην περιοχή «Steam Play», επιλέξτε τόσο το πλαίσιο «Ενεργοποίηση Steam Play για υποστηριζόμενους τίτλους» όσο και το πλαίσιο «Ενεργοποίηση Steam Play για όλους τους άλλους τίτλους».

  4 καλύτερα παράγωγα Arch Linux για να δοκιμάσετε

Βήμα 2: Βρείτε το κουμπί “Αποθήκευση” στο Steam και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Αφού επιλέξετε αυτό το κουμπί, βρείτε το πλαίσιο αναζήτησης και πληκτρολογήστε “Elite Dangerous”. Στη συνέχεια, πατήστε το Εισαγω κλειδί για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Βήμα 3: Κοιτάξτε τα αποτελέσματα αναζήτησης για το “Elite Dangerous” και κάντε κλικ σε αυτό για να μεταβείτε στη σελίδα καταστήματος Steam του παιχνιδιού. Μόλις μεταβείτε στη σελίδα του καταστήματος Steam, βρείτε το πράσινο κουμπί “Προσθήκη στο καλάθι” και κάντε κλικ σε αυτό για να αγοράσετε το παιχνίδι και να το προσθέσετε στον λογαριασμό σας.

Βήμα 4: Βρείτε το κουμπί «Βιβλιοθήκη» μέσα στο Steam και επιλέξτε το με το ποντίκι για να μεταβείτε στη βιβλιοθήκη Steam σας. Στη συνέχεια, βρείτε το “Elite Dangerous” στη λίστα παιχνιδιών και επιλέξτε το με το ποντίκι. Αφού επιλέξετε το παιχνίδι σας, βρείτε το μπλε κουμπί «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» και επιλέξτε το με το ποντίκι για λήψη και εγκατάσταση του Elite Dangerous στον υπολογιστή σας.

Βήμα 5: Μόλις εγκατασταθεί το Elite Dangerous στον υπολογιστή σας, το μπλε κουμπί “INSTALL” θα γίνει πράσινο κουμπί “PLAY”. Επιλέξτε αυτό το πράσινο κουμπί «PLAY» για να ξεκινήσετε το Elite Dangerous στον υπολογιστή σας.

Απολαύστε και χαρούμενο παιχνίδι!