Πώς να παίξετε το Crusader Kings II στο Linux

Το Crusader Kings II είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που διαδραματίζεται στον Μεσαίωνα. Αναπτύχθηκε και δημοσιεύτηκε από την Paradox Interactive. Το 2019, το CK II μετατράπηκε σε ένα μοντέλο “free-to-play”. Δείτε πώς μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι στο Linux.

Βοηθώντας το Crusader Kings II να εργάζεται στο Linux

Το Crusader Kings II είναι ένα εγγενές παιχνίδι Linux. Ωστόσο, είναι μόνο στο Steam, οπότε αν θέλετε να το απολαύσετε στο Linux, θα πρέπει να λάβετε την πιο πρόσφατη έκδοση Steam που λειτουργεί σε Linux.

Εγκαταστήστε το Steam

Για να εγκαταστήσετε το Steam, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας του Linux. Για να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας Linux, πατήστε Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Εναλλακτικά, αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής και κάντε κλικ στο εικονίδιο του τερματικού για να εκκινήσετε την εφαρμογή.

Μόλις ανοίξει το παράθυρο του τερματικού και είναι έτοιμο για χρήση, μπορεί να ξεκινήσει η εγκατάσταση του Steam. Ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης που περιγράφονται παρακάτω και αντιστοιχούν στο λειτουργικό σύστημα Linux που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.

  Πώς να δημιουργήσετε κωδικούς ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων σε Linux με τον Επαληθευτή

Ubuntu

Στο Ubuntu Linux, είναι δυνατή η εγκατάσταση του Steam μέσω της εντολής apt install.

sudo apt install steam

Debian

Εάν χρησιμοποιείτε Debian Linux, ο καλύτερος τρόπος για να λειτουργήσει το Steam είναι να κατεβάσετε το πιο πρόσφατο πακέτο Steam DEB απευθείας στον υπολογιστή σας από τη Valve. Για λήψη, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή λήψης wget.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Μετά τη λήψη, το πακέτο Steam DEB θα εμφανιστεί στον αρχικό σας φάκελο. Από εδώ, μπορείτε να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή dpkg παρακάτω.

sudo dpkg -i ατμός.deb

Με το πακέτο Steam DEB εγκατεστημένο στο σύστημά σας Debian, θα χρειαστεί να εκτελέσετε την εντολή apt-get install -f για να διορθώσετε τυχόν εξαρτήσεις που δεν επιλύθηκαν κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του Steam.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Οι χρήστες του Arch Linux έχουν πρόσβαση στο Steam μέσω του αποθετηρίου λογισμικού “multilib”. Τούτου λεχθέντος, το αποθετήριο λογισμικού “multilib” πρέπει συχνά να ενεργοποιείται χειροκίνητα, καθώς δεν αρέσει σε κάθε χρήστη του Arch το λογισμικό 32-bit στο σύστημά του.

Για να ενεργοποιήσετε το αποθετήριο, ανοίξτε το αρχείο κειμένου /etc/pacman.conf στον αγαπημένο σας επεξεργαστή κειμένου (ως root). Μόλις ανοίξει, κάντε κύλιση προς τα κάτω, εντοπίστε την ενότητα “multilib” και διαγράψτε το σύμβολο #, καθώς και τα σύμβολα στις γραμμές ακριβώς κάτω από αυτό.

  Πώς να ρυθμίσετε έναν πίνακα ελέγχου διακομιστή Linux με το Linux Dash

Αφού επεξεργαστείτε το αρχείο κειμένου, αποθηκεύστε τις αλλαγές σας και κλείστε το. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή για να συγχρονίσετε ξανά το Arch Linux με τα επίσημα αποθετήρια λογισμικού.

sudo pacman -Syyuu

Τέλος, εγκαταστήστε την τελευταία έκδοση του Steam στο σύστημά σας με την εντολή pacman.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Εάν είστε χρήστης του Fedora ή του OpenSUSE, είναι δυνατό να κάνετε το Steam να δουλεύει έξω από το κουτί χρησιμοποιώντας τα αποθετήρια λογισμικού που περιλαμβάνονται στο λειτουργικό σας σύστημα. Τούτου λεχθέντος, η έκδοση Flatpak του Steam τείνει να λειτουργεί καλύτερα στο Fedora και στο OpenSUSE, επομένως προτείνουμε να το εγκαταστήσετε.

Flatpak

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Εγκαταστήστε το Crusader Kings II σε Linux

Με το Steam διαμορφωμένο και ρυθμισμένο στον υπολογιστή σας, εκκινήστε την εφαρμογή στην επιφάνεια εργασίας. Μόλις ανοίξετε, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας με τα διαπιστευτήρια χρήστη σας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα για να βάλετε το Crusader Kings II να εργάζεται σε Linux.

Βήμα 1: Βρείτε το κουμπί «Αποθήκευση» στο Steam και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Όταν επιλέξετε αυτό το κουμπί, θα φορτώσετε το κατάστημα Steam. Από εδώ, βρείτε το πλαίσιο αναζήτησης και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι.

  Πώς να παίξετε το Dungeon Defenders στο Linux

Μέσα στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε “Crusader Kings II” και πατήστε το πλήκτρο Enter. Στη συνέχεια, κοιτάξτε τα αποτελέσματα και επιλέξτε “Crusader Kings II” για να μεταβείτε στη σελίδα της βιτρίνας του παιχνιδιού στο Steam.

Βήμα 2: Στη σελίδα του Crusader Kings II Steam Storefront, βρείτε το πράσινο κουμπί «Παίξτε παιχνίδι» στη σελίδα. Όταν επιλέξετε αυτό το κουμπί, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα παράθυρο εγκατάστασης Steam.

Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης UI, προχωρήστε στη διαδικασία εγκατάστασης του Crusader Kings II στον υπολογιστή σας Linux μέσω του Steam. Λάβετε υπόψη ότι η εγκατάσταση μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, καθώς το παιχνίδι είναι αρκετά μεγάλο.

Βήμα 3: Αφού ολοκληρωθεί η λήψη του Crusader Kings II στον υπολογιστή σας Linux, βρείτε το κουμπί “Βιβλιοθήκη” μέσα στο Steam και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλαίσιο αναζήτησης για να εντοπίσετε το παιχνίδι.

Όταν βρείτε το παιχνίδι, επιλέξτε το με το ποντίκι. Κάνοντας κλικ στο Crusader Kings II στα αποτελέσματα αναζήτησης, θα μεταβείτε στη σελίδα βιβλιοθήκης Steam του παιχνιδιού.

Βήμα 4: Στη σελίδα της βιβλιοθήκης Crusader Kings II Steam, βρείτε το πράσινο κουμπί «PLAY» και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Όταν επιλέξετε αυτό το κουμπί, το Steam θα ξεκινήσει το Crusader Kings II σε Linux.

Απολαύστε το Crusader Kings II και χαρούμενο παιχνίδι!