Πώς να παίξετε αρχεία OGG στα Windows 10

Τα προγράμματα προβολής καθολικών αρχείων δεν είναι τόσο καθολικά όσο ισχυρίζονται ότι είναι. Ορισμένες εφαρμογές ειδικεύονται στην αναπαραγωγή ορισμένων τύπων αρχείων, ενώ άλλες μπορούν να αναπαράγουν τα πιο συνηθισμένα. Για παράδειγμα, όλες οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων μπορούν να αναπαράγουν ένα αρχείο MP4, αλλά δεν μπορούν όλες να αναπαράγουν ένα αρχείο MKV. Τα Windows 10 είναι η πρώτη έκδοση των Windows που υποστηρίζει εγγενώς αρχεία MKV, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν ορισμένα αρχεία MKV που τα Windows 10 εξακολουθούν να μην μπορούν να αναπαράγουν. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αρχεία πολυμέσων απαιτούν την εγκατάσταση ενός κωδικοποιητή για να μπορέσει να τα παίξει μια εφαρμογή. Εάν ο κωδικοποιητής δεν υπάρχει, το αρχείο δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείτε να αναπαράγετε αρχεία OGG στα Windows 10.

  Πώς να πάρετε τον έλεγχο της γραμμής μενού του Mac σας με τον Bartender

Έχετε την επιλογή να εγκαταστήσετε τον κωδικοποιητή που απαιτείται για την αναπαραγωγή αρχείων OGG στα Windows 10, αλλά έχουν μια τιμή. Τα καλά νέα είναι ότι η Microsoft κυκλοφόρησε Web Media Extensions που σας επιτρέπουν να αναπαράγετε αρχεία OGG, Vorbis και Theora στα Windows 10. Τα κακά νέα είναι ότι δεν είναι αρκετά έτοιμη για δημόσια κυκλοφορία.

Εγκαταστήστε τις επεκτάσεις πολυμέσων Ιστού

Για να πληρώσετε αρχεία OGG, πρέπει να εγκαταστήσετε το Επεκτάσεις πολυμέσων Ιστού εφαρμογή από τη Microsoft. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή διαθέσιμη στο Windows Store. Εγκαταστήστε το και θα μπορείτε να αναπαράγετε αρχεία OGG στα Windows 10.

  Παρακάμψτε όλους τους περιορισμούς για λήψη των APK εφαρμογών απευθείας στη συσκευή σας

Περιορισμοί

Αυτό είναι ένα μισομαγειρεμένο διάλυμα. Σύμφωνα με την περιγραφή της εφαρμογής, θα μπορείτε να αναπαράγετε αρχεία OGG στο Edge και σε άλλες εφαρμογές. Αυτές οι «άλλες εφαρμογές» δεν περιλαμβάνουν την εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση, τον Internet Explorer ή το Windows Media Player. Οι κωδικοποιητές υποτίθεται ότι λειτουργούν με οποιαδήποτε εφαρμογή που τους υποστηρίζει, επομένως φαίνεται ότι η Microsoft μπορεί να έχει κυκλοφορήσει πρόωρα την εφαρμογή επεκτάσεων πολυμέσων Ιστού.

Δεν υπάρχουν ακόμη εφαρμογές που να μπορούν να διαβάσουν τον κωδικοποιητή και να τον χρησιμοποιήσουν για την αναπαραγωγή αυτών των αρχείων. Είναι πιθανό αυτό να έχει να κάνει με μια μελλοντική έκδοση του Edge ή μια μελλοντική έκδοση των Windows 10.

Εναλλακτική λύση

Ένας απλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτόν τον περιορισμό είναι να χρησιμοποιήσετε απλώς τη συσκευή αναπαραγωγής VLC. Είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε μια καθολική συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων και αν δεν την έχετε ήδη στο σύστημά σας, χάνετε. Η εφαρμογή είναι πλούσια σε χαρακτηριστικά και κάθε δυνατότητα αναπαραγωγής πολυμέσων που αφαίρεσε η Microsoft από τα Windows είναι κάτι παραπάνω από φτιαγμένη στο πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC. Μπορεί ακόμη και να παίξει τα περισσότερα αρχεία MKV, αλλά θα βρείτε εξαιρέσεις εδώ, οπότε ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή όπως το PotPlayer.

  Πώς να ενσωματώσετε το iPhone σας με υπολογιστή Windows ή Chromebook

Τα αρχεία OGG ή .oga και ogv δεν είναι πολύ συνηθισμένα ακόμα, αλλά χρησιμοποιούνται για διαδικτυακή ροή. Υποστηρίζουν μεταδεδομένα και υπότιτλους, επομένως δεν βλάπτει ποτέ να έχετε μια εφαρμογή στη διάθεσή σας που μπορεί να αναπαράγει τον τύπο αρχείου.