Πώς να οργανώσετε εφαρμογές μέσω φακέλων στο iPhone σας

Εάν είστε κάποιος που έχει πολλές εφαρμογές στο iPhone του, τότε θα λατρέψετε τις συμβουλές που κοινοποιούνται σε αυτό το άρθρο.

Προφανώς, στα άτομα με τις μεγαλύτερες επιλογές αποθήκευσης στα iPhone τους αρέσει να κατεβάζουν πολλές εφαρμογές και τις περισσότερες φορές δεν συνειδητοποιούν καν ότι δεν χρησιμοποιούν τις μισές από αυτές.

Είτε το χρησιμοποιείτε είτε όχι, το να έχετε πάρα πολλές εφαρμογές στην αρχική σας οθόνη μπορεί να είναι συντριπτικό σε πολλά επίπεδα. 😵

Γίνεται χαοτικό και μια περίσταση είναι όταν σαρώνετε στις σελίδες της αρχικής οθόνης αναζητώντας μια συγκεκριμένη εφαρμογή, αλλά δεν μπορείτε να την εντοπίσετε επειδή είναι γεμάτη με τόσες πολλές άλλες εφαρμογές.

Εάν βρίσκεστε στο ίδιο σκάφος, είναι πάντα μια καλή ιδέα να προωθήσετε τις δεξιότητές σας «οργάνωσης». Για παράδειγμα, η δημιουργία φακέλων για την ίδια κατηγορία εφαρμογών μπορεί να εξαλείψει το χάος και να ελευθερώσει χώρο στην αρχική οθόνη για να φαίνεται τακτοποιημένη. Οι φάκελοι είναι επίσης εξαιρετικά εύκολος στην πρόσβαση και εντοπισμός μεταξύ των εφαρμογών.

Ας δούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε φακέλους στο iPhone και να διατηρήσουμε οργανωμένη την αρχική οθόνη.

Πώς να δημιουργήσετε ένα φάκελο

Η δημιουργία ενός φακέλου στην αρχική οθόνη σας είναι εξαιρετικά εύκολη. Το μόνο που κάνετε είναι να σύρετε μια εφαρμογή πάνω από μια άλλη εφαρμογή.

  Πώς να αλλάξετε αυτόματα τα AirPods σε iPhone, iPad και Mac

Και θα δημιουργήσει αυτόματα έναν φάκελο που περιέχει τις δύο εφαρμογές.

Μπορείτε να προσθέσετε νέες εφαρμογές σε αυτό με τον ίδιο τρόπο και να τις αφαιρέσετε σύροντάς τις προς τα έξω. Τόσο απλό.

Πώς να μετονομάσετε έναν φάκελο

Όταν θέλετε να μετονομάσετε έναν φάκελο, πρέπει πρώτα να πατήσετε στον φάκελο και, στη συνέχεια, στο επάνω μέρος του, θα δείτε το όνομα.

Στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το όνομα μέχρι να αρχίσει να κουνιέται και έχετε την επιλογή να το μετονομάσετε.

Πληκτρολογήστε το νέο σας όνομα και θα γίνει.

Πώς να διαγράψετε έναν φάκελο

Εάν πιστεύετε ότι έχετε πάρα πολλούς φακέλους και θέλετε να απαλλαγείτε από μερικούς από αυτούς ή για οποιονδήποτε λόγο θέλετε να τους διαγράψετε, μπορείτε να το κάνετε πατώντας παρατεταμένα στον φάκελο μέχρι να εμφανιστούν αυτές οι επιλογές:

Από τις επιλογές, πατήστε “Κατάργηση φακέλου” και θα διαγραφεί. Οι εφαρμογές μέσα στο φάκελο θα επιστρέψουν στην αρχική οθόνη όπως ήταν πριν.

Συμβουλές για να διατηρήσετε την αρχική σας οθόνη οργανωμένη

Εάν η αρχική οθόνη σας αισθάνεται ακατάστατη και θέλετε να φέρετε λίγη τακτοποίηση, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Δημιουργήστε φακέλους «κατηγορίας».

Η δημιουργία φακέλων διαχωρισμένων κατά κατηγορίες σάς βοηθά να βρίσκετε εφαρμογές πολύ πιο εύκολα και ελευθερώνει χώρο από την αρχική οθόνη. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλούς φακέλους, όπως εφαρμογές κοινωνικών μέσων, εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία, εφαρμογές παραγγελίας φαγητού κ.λπ. Δείτε πώς θα μοιάζει:

  Λειτουργία Python map(), Επεξήγηση με Παραδείγματα

Με αυτόν τον τρόπο, όταν θέλετε να παραγγείλετε φαγητό, μπορείτε να αναζητήσετε τον φάκελο και να βρείτε τη συγκεκριμένη εφαρμογή αντί να κάνετε αναζήτηση στην αρχική οθόνη.

Στοιβάζετε γραφικά στοιχεία το ένα πάνω στο άλλο

Αυτό το πολύ ωραίο κόλπο βοήθησε πολύ στο να κάνω την αρχική μου οθόνη πιο καθαρή από ποτέ.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι εάν έχετε πολλά γραφικά στοιχεία στην αρχική οθόνη, μπορείτε να τα στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο, ως εξής:

Αυτό μπορεί να γίνει σύροντας το γραφικό στοιχείο πάνω από ένα άλλο. Τα γραφικά στοιχεία μέσα στη στοίβα είναι προσβάσιμα με απλή σάρωση προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε ένα συγκεκριμένο γραφικό στοιχείο από τη στοίβα, μπορείτε να το πατήσετε παρατεταμένα μέχρι να εμφανιστεί αυτό το μικρό παράθυρο:

Πατήστε «Επεξεργασία στοίβας» και από εκεί, θα μπορείτε να το σύρετε και να το επαναφέρετε στην αρχική οθόνη ως αυτόνομο γραφικό στοιχείο.

Απόκρυψη ανεπιθύμητων σελίδων

Εάν πιστεύετε ότι ορισμένες σελίδες στην αρχική οθόνη σας δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό, μπορείτε να τις αποκρύψετε εύκολα. Απλώς πατήστε παρατεταμένα σε μια κενή περιοχή μέχρι να αρχίσουν να κουνούνται οι εφαρμογές και, στη συνέχεια, πατήστε στις μικρές κουκκίδες στο κάτω μέρος:

Θα δείτε τη λίστα με τις σελίδες που έχετε αυτήν τη στιγμή.

Για να αποκρύψετε μια συγκεκριμένη σελίδα, πατήστε στο σημάδι επιλογής κάτω από τη σελίδα και αυτό θα κάνει το κόλπο.

  Πώς να καταπολεμήσετε τον κορωνοϊό με [email protected] και έναν υπολογιστή παιχνιδιών

Για να το επαναφέρετε, πατήστε ξανά το σημάδι επιλογής.

Αναδιάταξη σελίδων

Ορισμένες σελίδες έχουν “πιο σημαντικές” εφαρμογές σε σύγκριση με άλλες και θέλετε να φέρετε αυτές τις σελίδες ή αυτήν τη σελίδα μπροστά σας.

Για να αναδιατάξετε τις σελίδες, ξεκινήστε πατώντας παρατεταμένα σε μια κενή περιοχή μέχρι να ανακινηθούν οι εφαρμογές και, στη συνέχεια, πατήστε ξανά σε αυτές τις μικρές κουκκίδες.

Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο της σελίδας, σύρετε και αποθέστε τη σελίδα όπου θέλετε.

Όταν τελειώσετε, πατήστε “Τέλος” επάνω δεξιά.

Απόκρυψη εφαρμογών που δεν χρησιμοποιούνται

Από όλες τις εφαρμογές που έχετε, πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον μερικές που σχεδόν δεν χρησιμοποιείτε. Είναι καλό να τα κρύβετε από την αρχική οθόνη και να τα διατηρείτε μόνο στη βιβλιοθήκη εφαρμογών.

Μπορείτε να κρατήσετε πατημένο τη συγκεκριμένη εφαρμογή και να πατήσετε “Κατάργηση εφαρμογής” μόλις εμφανιστεί το μικρό παράθυρο.

Τώρα, πατήστε εκεί που λέει “Κατάργηση από την αρχική οθόνη”.

Αυτό θα αποκρύψει την εφαρμογή από την αρχική οθόνη σας.

συμπέρασμα

Αν και το να έχετε πολύ χώρο αποθήκευσης στο iPhone σας είναι υπέροχο, μπορεί επίσης να μας κάνει να κατεβάσουμε μια δέσμη εφαρμογών στη συσκευή που πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιούσαμε τόσο πολύ. Και επειδή κανείς δεν ενδιαφέρεται για την αποθήκευση, οι άνθρωποι δεν μπαίνουν στον κόπο να τα διαγράψουν ή να τα αναδιοργανώσουν.

Αυτό αποδεικνύεται ότι είναι ένα χάος μακροπρόθεσμα και μπορεί να καταναλώσει πολύ χρόνο και ενέργεια και να σας εμποδίσει να είστε παραγωγικοί.

Οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τις εφαρμογές στο iPhone σας και να διατηρήσετε την αρχική σας οθόνη όσο πιο τακτοποιημένη γίνεται.

Θέλετε να εξαλείψετε την απόσπαση της προσοχής; Μάθετε για τη λειτουργία κατάστασης εστίασης στο iPhone.