Πώς να ορίσετε τον προεπιλεγμένο τύπο σύνδεσης USB στο Android 6.0

Εάν έχετε μια συσκευή Android που έχετε ενημερώσει σε Android 6.0, αναμφίβολα έχετε συνειδητοποιήσει ότι κάθε φορά που συνδέετε τη συσκευή σας μέσω καλωδίου δεδομένων στον υπολογιστή σας, η προεπιλογή της είναι η λειτουργία φόρτισης. Αν θέλετε να μεταφέρετε φωτογραφίες από τη συσκευή στον υπολογιστή σας, πρέπει να τραβήξετε προς τα κάτω τον πίνακα ειδοποιήσεων, να πατήσετε το εικονίδιο σύνδεσης USB και να επιλέξετε το πρωτόκολλο MTP ή το πρωτόκολλο PTP για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία της συσκευής σας. Σε παλαιότερες εκδόσεις του Android, υπήρχε η επιλογή να ορίσετε τον προεπιλεγμένο τύπο σύνδεσης USB, ώστε να μην τον επιλέγετε κάθε φορά που συνδέατε τη συσκευή σας. Στο Android 6.0, οι επιλογές φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί. Στην πραγματικότητα έχει μετακινηθεί και μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο εάν έχετε ενεργοποιήσει τις επιλογές προγραμματιστή.

  Πώς να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη εφαρμογών για μια εφαρμογή στο Android

Για να ορίσετε τώρα έναν προεπιλεγμένο τύπο για τη σύνδεση USB, πρέπει να έχετε ενεργοποιημένες τις επιλογές προγραμματιστή στο Android. Απλώς δεν υπάρχει τρόπος να το παρακάμψετε. Εάν έχετε ήδη ενεργοποιημένες τις επιλογές προγραμματιστή, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα και να ορίσετε την προεπιλογή για τη σύνδεση USB, αν όχι, ενεργοποιήστε τις πρώτα.

Με τις Επιλογές προγραμματιστή ενεργοποιημένες, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Επιλογές προγραμματιστή. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Δικτύωση των ρυθμίσεων και θα δείτε την επιλογή «Επιλογή διαμόρφωσης USB». Πατήστε το και επιλέξτε τον προεπιλεγμένο τύπο που θέλετε να ορίσετε.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Google TV και του Android TV;

Συνδέστε τη συσκευή σας στον υπολογιστή σας και περιμένετε. Εάν δεν εμφανίζεται στην εξερεύνηση αρχείων, ελέγξτε εάν τα Windows αναζητούν προγράμματα οδήγησης. Εάν είναι, αφήστε του να αναζητήσει και να εγκαταστήσει τυχόν προγράμματα οδήγησης που χρειάζεται. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν έχετε συνδέσει τη συσκευή σας Android στον υπολογιστή σας με τον ίδιο τύπο σύνδεσης. Μην αποσυνδέσετε τη συσκευή και αφήστε τα Windows να ολοκληρώσουν την εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης. Την επόμενη φορά που θα συνδέσετε τη συσκευή σας, θα είναι προεπιλεγμένη στον τύπο σύνδεσης που έχετε ορίσει.

Αυτή η αλλαγή που έγινε στο Android ήταν αρκετά περιττή. Δεν θα ήταν μεγάλη υπόθεση εάν η επιλογή είχε απλώς μεταφερθεί σε διαφορετική τοποθεσία, αλλά έγινε αυτό και επίσης καθιστούσε υποχρεωτική την ενεργοποίηση των Επιλογών προγραμματιστή.

  Οι καλύτερες εφαρμογές Work From Home για iPhone και Android