Πώς να ορίσετε τα ελάχιστα και τα μέγιστα επίπεδα αυτόματης φωτεινότητας στο iOS

Η αυτόματη φωτεινότητα είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό στα περισσότερα smartphone. Θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα τηλέφωνο που να μην έχει αισθητήρα φωτός που είναι αυτό που χρησιμοποιεί ένα τηλέφωνο για να ανιχνεύσει την ποσότητα φωτός σε ένα δωμάτιο και να προσαρμόσει τη φωτεινότητα της οθόνης. Στο iOS, η αυτόματη φωτεινότητα λειτουργεί όπως συμβαίνει σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή λειτουργικό σύστημα. Όταν βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό, η αυτόματη φωτεινότητα θα μειώσει τη φωτεινότητα της οθόνης σας. Όταν βρίσκεστε έξω ή σε καλά φωτισμένο δωμάτιο, η αυτόματη φωτεινότητα θα αυξήσει τη φωτεινότητα της οθόνης σας. Στο iOS, μπορείτε να ορίσετε επίπεδα αυτόματης φωτεινότητας, ώστε να μην πέφτουν κάτω ή να υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο όριο.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Predictive Emoji στο iOS 10

Ενεργοποιήστε την αυτόματη φωτεινότητα στο iPhone ή το iPad σας. Εάν χρησιμοποιείτε iOS 11+, η αυτόματη φωτεινότητα βρίσκεται στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας. Εάν χρησιμοποιείτε iOS 10 ή παλαιότερο, η αυτόματη φωτεινότητα βρίσκεται στην ενότητα Οθόνη και Φωτεινότητα στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Ρυθμίστε το ελάχιστο επίπεδο φωτεινότητας

Μεταβείτε σε ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό και αφήστε την αυτόματη φωτεινότητα να μειώσει τη φωτεινότητα της οθόνης σας. Μόλις το κάνει, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Display and Brightness ή πατήστε παρατεταμένα την εναλλαγή φωτεινότητας στο κέντρο ελέγχου (iOS 11). Αυξήστε ή μειώστε το επίπεδο φωτεινότητας.

Ρυθμίστε το μέγιστο επίπεδο φωτεινότητας

Πηγαίνετε έξω ή σε ένα φωτεινό δωμάτιο. Και πάλι, επιτρέψτε την αυτόματη φωτεινότητα για να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα της οθόνης σας. Μόλις γίνει, αποκτήστε πρόσβαση στο ρυθμιστικό φωτεινότητας από την εφαρμογή Ρυθμίσεις ή από το κέντρο ελέγχου και ρυθμίστε το επίπεδο φωτεινότητας σε ένα πιο κατάλληλο.

  Πώς να προσθέσετε τοποθεσίες τρίτων για να μετατρέψετε την εφαρμογή αρχείων iOS σε Finder

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε. Η αυτόματη φωτεινότητα θα θυμάται πλέον το ελάχιστο και το μέγιστο όριο που έχετε ορίσει για τη φωτεινότητα της οθόνης σας. Θα προσπαθήσει να προσαρμόσει τη φωτεινότητα της οθόνης εντός των ορίων που έχετε ορίσει. Αυτή είναι μια λειτουργία iOS που μαθαίνει από τις προτιμήσεις των χρηστών. Όταν αλλάζετε χειροκίνητα το επίπεδο φωτεινότητας με ενεργοποιημένη την αυτόματη φωτεινότητα, το λειτουργικό σύστημα κατανοεί πότε η οθόνη σας είναι πολύ σκοτεινή ή πολύ φωτεινή, ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε άνετα. Μόλις ξέρει πού να τραβήξει τη γραμμή, το χρησιμοποιεί για να προσαρμόσει τη φωτεινότητα της οθόνης σας.

  Κατεβάστε τις επίσημες ταπετσαρίες iOS 11 για iPhone και iPad

Η ενημέρωση του επιπέδου αυτόματης φωτεινότητας είναι αρκετά εύκολη. Πρέπει μόνο να προσαρμόσετε το επίπεδο φωτεινότητας με ενεργοποιημένη τη λειτουργία και θα θυμάται τις πιο πρόσφατες προτιμήσεις σας. Θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε να μην ρυθμίσετε το επίπεδο αυτόματης φωτεινότητας πολύ υψηλό για δωμάτια με φως της ημέρας ή καλά φωτισμένα δωμάτια. Η δυνατότητα, εκτός από το ότι κάνει την οθόνη πιο εύκολη στη χρήση, είναι επίσης μια δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας. Εάν το ρυθμίσετε πολύ ψηλά και ρυθμίσετε το ελάχιστο επίπεδο πολύ ψηλά, η ισχύς που εξοικονομείτε μπορεί να γίνει αμελητέα.

Εάν προσαρμόζετε τη φωτεινότητα ώστε να προσαρμόζεται σε προβλήματα όρασης, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις άλλες δυνατότητες προσβασιμότητας που έχουν δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, όπως τα χρωματικά φίλτρα.