Πώς να ορίσετε προεπιλεγμένες εφαρμογές στα Windows 10 1809

Ο ορισμός μιας προεπιλεγμένης εφαρμογής για έναν τύπο αρχείου είναι άνευ λόγου στα Windows 10. Εάν περάσετε από την επιλογή Άνοιγμα με στο μενού περιβάλλοντος, ανοίγει ένα μενού που περιλαμβάνει διάφορες εφαρμογές που μπορείτε να επιλέξετε για να ανοίξετε το αρχείο. Στο κάτω μέρος αυτού του μενού, υποτίθεται ότι υπάρχει μια επιλογή που σας επιτρέπει να επιλέξετε την εφαρμογή για να ανοίγει πάντα αυτόν τον συγκεκριμένο τύπο αρχείου. Για κάποιο λόγο, πιθανώς λόγω σφάλματος, η επιλογή δεν εμφανίζεται στα Windows 10 1809. Εάν πρέπει να ορίσετε προεπιλεγμένες εφαρμογές στα Windows 10 1809, πρέπει να περάσετε από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Η επιλογή δεν απουσιάζει για όλους τους τύπους αρχείων. Αποτυγχάνει να εμφανιστεί μόνο για ορισμένους τύπους αρχείων και αυτοί οι τύποι αρχείων μπορούν ήδη να έχουν μια προεπιλεγμένη εφαρμογή για αυτούς που σημαίνει ότι, εάν προσπαθείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή, πρέπει να μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

  Πώς να αποκρύψετε τη δεσμευμένη μονάδα ορατή μετά τα Windows 10 1803

Προεπιλεγμένη εφαρμογή στα Windows 10 1809

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Εφαρμογές. Μεταβείτε στην καρτέλα Προεπιλεγμένες εφαρμογές και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κουμπί Επαναφορά. Ακριβώς κάτω από αυτό το κουμπί, θα δείτε μια επιλογή «Επιλογή προεπιλεγμένων εφαρμογών ανά τύπο αρχείου». Κλίκαρέ το.

Στην οθόνη που ακολουθεί, θα δείτε μια μακρά λίστα με επεκτάσεις αρχείων. Επιλέξτε την επέκταση αρχείου για την οποία θέλετε να ορίσετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή. Κάντε κλικ στην επιλογή «Επιλογή προεπιλεγμένης εφαρμογής» εάν δεν έχει οριστεί προεπιλεγμένη εφαρμογή ή κάντε κλικ στην προεπιλεγμένη εφαρμογή που έχει ήδη οριστεί και επιλέξτε μια εφαρμογή.

  Συγχρονίστε τις υπενθυμίσεις των Windows 10 στο τηλέφωνό σας iPhone και Android με την Cortana

Αυτή η μέθοδος έχει ένα μειονέκτημα σύμφωνα με το οποίο δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση για εφαρμογές που θα οριστούν ως προεπιλογή, ωστόσο, τα Windows 10 κάνουν μια λογική δουλειά προτείνοντας εφαρμογές που μπορούν να ανοίξουν έναν τύπο αρχείου. Εάν δεν προτείνει την εφαρμογή που θέλετε, μπορείτε πάντα να ορίσετε μια προεπιλεγμένη εφαρμογή από τη γραμμή εντολών. Είναι απλό και δεν περιορίζεστε σε μια σύντομη λίστα εφαρμογών που τα Windows 10 πιστεύουν ότι θα πρέπει να είναι αρκετές.

Αυτό το σφάλμα εμφανίζεται στα Windows 10 1809, το οποίο εξακολουθεί να είναι ανοιχτό σε αυτό το σημείο. Έλαβα αυτό το σφάλμα στην αρχική έκδοση του 1809, το οποίο η Microsoft αργότερα έβγαλε. Η νέα, σταθερή έκδοση υποτίθεται ότι θα είναι απαλλαγμένη από τέτοιου είδους σφάλματα ή έτσι αυτό είναι που όλοι ελπίζουμε. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το σφάλμα μετά την εγκατάσταση της σταθερής έκδοσης, τότε προφανώς, η Microsoft δεν έκανε αρκετά καλή δουλειά και θα πρέπει να περάσετε από την εφαρμογή Ρυθμίσεις ή από τη Γραμμή εντολών. Εάν έχετε εγκαταστήσει μια νέα εφαρμογή, ελέγξτε αν έχει επιλογή αυτόματης ρύθμισης συσχετίσεων αρχείων. Ορισμένες εφαρμογές, όπως το IrfanView, προσφέρουν να ορίζουν συσχετίσεις αρχείων όταν τις εγκαθιστάτε αν και αποτελούν μειοψηφία.

  10 πράγματα που πρέπει να προετοιμάσετε το σύστημά σας για μια ενημέρωση λειτουργιών των Windows 10