Πώς να ομαδοποιήσετε πλακίδια στο μενού “Έναρξη” στα Windows 10


Η επόμενη σημαντική ενημέρωση των Windows 10 ονομάζεται Creators Update και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2017. Αυτή η ενημέρωση συνοδεύεται από εκπληκτικές δυνατότητες για το Surface Studio και τα Surface Books. Η ενημέρωση έχει επίσης πολλές μικρές βελτιώσεις και δυνατότητες που απευθύνονται στους χρήστες υπολογιστών. Από αυτά τα χαρακτηριστικά, ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα ομαδοποίησης πλακιδίων στο μενού Έναρξη. Τα πλακίδια εφαρμογών στο μενού Έναρξη είναι ένας καλός τρόπος για να εκκινήσετε μια εφαρμογή και τώρα μπορείτε να ομαδοποιήσετε όσα πλακίδια θέλετε. Μπορούν να ονομαστούν με ό,τι θέλετε. Δείτε πώς μπορείτε να ομαδοποιήσετε πλακίδια στο μενού Έναρξη στα Windows 10.

  Πώς να συγχωνεύσετε και να διαχωρίσετε την εφαρμογή Windows στο macOS Sierra

Αυτή η λειτουργία θα φτάσει στο σταθερό κανάλι γύρω στον Μάρτιο του 2017 με την Ενημέρωση δημιουργών. Εάν θέλετε να το ελέγξετε τώρα, μπορείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Insider. Είναι διαθέσιμο στο Windows 10 Preview Build 15007.

Ανοίξτε το μενού Έναρξη και κάντε κλικ και σύρετε ένα πλακίδιο εφαρμογής πάνω από αυτό που θέλετε να ομαδοποιήσετε. Μόνο αυτό το μέρος είναι λίγο δύσκολο γιατί πρέπει να προσέχετε μην καταλήξετε να ανταλλάξετε τη θέση των δύο πλακιδίων. Για να το κάνετε σωστά, τοποθετήστε το πλακίδιο ακριβώς πάνω στο άλλο για να δημιουργήσετε την ομάδα και να το απελευθερώσετε.

  Πώς να αλλάξετε ένα εικονίδιο πλακιδίου εφαρμογής Chrome στο μενού Έναρξη στα Windows 10

Μόλις δημιουργηθεί η ομάδα, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα πλακίδια σε αυτήν. Για να προσθέσετε περισσότερα πλακίδια εφαρμογής, σύρετέ τα και αποθέστε τα στην ομάδα. Η ομάδα θα ανοίξει αυτόματα όταν ρίξετε ένα νέο πλακίδιο.

Οι ομάδες πλακιδίων εμφανίζονται από προεπιλογή συμπτυγμένες. Το πλακίδιο μιας ομάδας εμφανίζει μικρότερα πλακίδια των εφαρμογών μέσα σε αυτό. Όταν κάνετε κλικ σε μια ομάδα, αυτή επεκτείνεται για να εμφανίσει όλα τα πλακίδια σε αυτήν.

Το Creators Update συνοδεύεται επίσης από έναν διακόπτη για την απόκρυψη της λίστας εφαρμογών στο μενού Έναρξη στα Windows 10. Αυτή ήταν μια δημοφιλής δυνατότητα που ζητήθηκε από χρήστες των Windows 10. Με τη λίστα εφαρμογών κρυμμένη και τη δυνατότητα ομαδοποίησης των πλακιδίων στο μενού Έναρξη, θα είναι καταπληκτική στη χρήση και πολύ καλύτερη για προβολή.

  Πώς να εγκαταστήσετε πρόσθετα στο Notepad++ στα Windows 10