Πώς να ξεριζώσετε το Android TV Box

Μερικές φορές είναι καλύτερο να επιστρέψουμε στην κατάσταση που τα πράγματα ήταν στην πρώτη θέση. Όσον αφορά αυτό το θέμα, προσπαθείτε να πάρετε ένα αποτέλεσμα για το Unroot Android box; Αν δεν έχετε ιδέα για το τι συζητείται εδώ, το Android TV box είναι μια συσκευή που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την κανονική σας τηλεόραση LCD ή LED ως Smart TV. Μπορείτε να κάνετε root τη συσκευή για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της, αλλά μπορεί να καταλήξετε να έχετε μια μη λειτουργική συσκευή εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Εάν έχετε την κατάσταση που περιγράφεται παραπάνω, έχετε μια επιλογή να αντιστρέψετε αυτήν την αλλαγή, η οποία είναι στο Unroot TV box Android. Έτσι, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να μάθετε τις αποτελεσματικές μεθόδους για να ξεριζώσετε το Android TV box.

Πώς να ξεριζώσετε το Android TV Box

Ο κύριος σκοπός της κατάργησης ριζοβολίας του πλαισίου Android TV είναι να αφαιρέσετε τα ίχνη ρίζας του κουτιού Android TV. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή θα επανέλθει στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις δίνοντάς σας τη συνηθισμένη διεπαφή. Τα περισσότερα από τα προηγμένα κουτιά Android TV σάς παρέχουν την επιλογή να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη ριζική ρύθμιση της συσκευής. Μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση root στη συσκευή σας.

Επιλογή I: Μέσω εφαρμογών τρίτων

Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για να ξεριζώσετε εύκολα το Android TV box σας. Μπορείτε να εγκαταστήσετε εύκολα τις εφαρμογές χωρίς καμία εξουσιοδότηση αφού το Android TV box είναι ήδη root. Το ριζωμένο πλαίσιο Android TV θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή με ευκολία. Φροντίστε να επανεκκινήσετε το πλαίσιο Android TV για να ενσωματώσετε τις αλλαγές μετά την απεγκατάσταση της συσκευής.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 45 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

1. Απλώς Unroot

Εάν αναζητάτε μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να ξεριζώσετε γρήγορα το πλαίσιο Android TV, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Simply Unroot στη συσκευή. Πρέπει απλώς να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί και η συσκευή θα ξεριζωθεί αμέσως.

1. Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο USB για να συνδέσετε το Android TV box στην τηλεόρασή σας και να εκκινήσετε την εφαρμογή Google Play Store.

2. Αναζητήστε την εφαρμογή Simply Unroot στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Simply Unroot στο πλαίσιο Android TV σας.

3. Εκκινήστε την εφαρμογή Simply Unroot και εκχωρήστε τα δικαιώματα root της εφαρμογής που απαιτούνται στο παράθυρο άδειας.

4. Κάντε κλικ στο κουμπί unRoot για να ξεριζώσετε το πλαίσιο Android TV και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση της συσκευής για να ορίσετε τις αλλαγές.

2. SuperSU

Μια καλή επιλογή για την εγκατάσταση μιας εφαρμογής για ξερίζωμα του κουτιού Android TV είναι η εφαρμογή SuperSU. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή και έχει απλή διεπαφή χρήστη. Ως εκ τούτου, μπορείτε να ξεριζώσετε τη συσκευή μέσα σε λίγα βήματα.

1. Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο USB για να συνδέσετε το Android TV box στην τηλεόρασή σας και ανοίξτε το Google Play Store.

2. Αναζητήστε την εφαρμογή SuperSU στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο πλαίσιο Android TV σας.

3. Εκκινήστε την εφαρμογή SuperSU και κάντε κλικ στην καρτέλα SETTINGS της εφαρμογής και επιλέξτε την επιλογή Full unroot στη σελίδα ρυθμίσεων.

4. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι στο αναδυόμενο μήνυμα του παραθύρου επιβεβαίωσης για να συνεχίσετε και το πλαίσιο Android TV θα εκκινήσει.

  Πώς να βρείτε ποιο επίπεδο Camera2 API υποστηρίζει το τηλέφωνό σας Android

5. Μετά την επανεκκίνηση, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι η εφαρμογή SuperSU δεν είναι εγκατεστημένη στη συσκευή σας.

3. Εξομοιωτής τερματικού

Η δεύτερη προτιμώμενη εφαρμογή για την κατάργηση ριζοβολίας του κουτιού Android TV είναι η εφαρμογή Terminal Emulator. Χρειάζεται απλώς να εκτελέσετε μερικές εντολές που αναφέρονται σε αυτήν την ενότητα για να σας βοηθήσουν να ξεριζώσετε τη συσκευή.

1. Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο USB για να συνδέσετε το Android TV box στον υπολογιστή σας και να εκκινήσετε το Google Play Store .

2. Αναζητήστε την εφαρμογή Terminal Emulator για Android στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Terminal Emulator στο πλαίσιο Android TV σας.

3. Εκκινήστε την εφαρμογή εξομοιωτή τερματικού και πληκτρολογήστε su στο παράθυρο Γραμμή εντολών της εφαρμογής για να ενεργοποιήσετε τη ρίζα.

4. Προσαρτήστε τον κατάλογο συστήματος για την ενεργοποίηση της λειτουργίας ανάγνωσης και εγγραφής πληκτρολογώντας την εντολή mount –o remount,rw/system στο παράθυρο.

5. Τώρα αλλάξτε τον κατάλογο της εφαρμογής εισάγοντας την εντολή cd/ system/ app/ στο παράθυρο.

6. Για unroot, πληκτρολογήστε την εντολή ως mv Superuser .. για να μετακινήσετε τον κατάλογο Superuser και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε το πλαίσιο Android TV.

Βήμα II: Κάντε λήψη του ES File Manager

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τη χρήση εφαρμογών τρίτων για να ξεριζώσετε το Android TV box, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή Διαχείριση αρχείων, ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι μια μικρή λύση. Η εφαρμογή θα σας δώσει πλήρη πρόσβαση στα αρχεία στον κατάλογο του συστήματος και θα πρέπει να διαγράψετε τα αρχεία που σχετίζονται με τη λειτουργία ριζοβολίας. Παρόμοια με την προηγούμενη επιλογή, δεν απαιτείται έλεγχος ταυτότητας των εφαρμογών, καθώς το πλαίσιο Android TV είναι ήδη ριζωμένο.

1. Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο USB για να συνδέσετε το Android TV box στην τηλεόρασή σας και να εκκινήσετε την εφαρμογή Google Play Store.

  Τρόπος αναπαραγωγής της βιβλιοθήκης εφαρμογών iOS 14 στο Android

2. Αναζητήστε την εφαρμογή Διαχείριση αρχείων ES File Explorer στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Διαχείριση αρχείων ES στο πλαίσιο Android TV σας.

3. Εκκινήστε την εφαρμογή Es File Explorer File Manager και ανοίξτε τα αρχεία στον κατάλογο /system/.

4. Ανοίξτε το /system/bin και διαγράψτε το αρχείο su στο φάκελο.

5. Στη συνέχεια, ανοίξτε το /system/xbin και διαγράψτε το αρχείο daemon_su στο φάκελο.

6. Στο φάκελο του συστήματος, επιλέξτε την εφαρμογή και απεγκαταστήστε την εφαρμογή που έχετε εγκαταστήσει για ριζοβολία του κουτιού Android TV.

7. Επίσης, διαγράψτε το αρχείο εγκατάστασης όπως το superuser.apk στο φάκελο συστήματος.

8. Τέλος, επανεκκινήστε το πλαίσιο Android TV.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Είναι ασφαλές να ξεριζώσετε το κουτί Android TV μετά την ριζοβολία του;

Απ. Είναι απολύτως ασφαλές να ξεριζώσετε το κιβώτιο Android TV ανά πάσα στιγμή αφού έχετε κάνει root τη συσκευή σας. Η χρήση ενός κουτιού Android TV χωρίς ρίζες είναι καλύτερη από τη χρήση μιας συσκευής με ρίζες.

Ε2. Υπάρχει κάποια διαδικασία ελέγχου ταυτότητας για την εγκατάσταση των εφαρμογών για ξερίζωμα του Android TV box;

Απ. Εάν προσπαθείτε να ξεριζώσετε ένα κουτί Android TV με ρίζες, μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε τις εφαρμογές για ξερίζωμα της συσκευής χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να ελέγχετε ρητά την ταυτότητα των εφαρμογών, καθώς η συσκευή είναι ήδη ριζωμένη.

***

Οι διάφορες επιλογές για unroot του Android TV box συζητούνται σε αυτό το άρθρο. Εάν θέλετε να ξεριζώσετε το Android box, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προτείνετε το άρθρο εάν γνωρίζετε κάποιον που αναζητά τη λύση για να ξεριζώσει το TV box Android. Επίσης, εάν έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις ή απορίες πιστεύετε ότι πρέπει να γνωστοποιηθούν στην αντίληψή μας, αφήστε τις στην ενότητα σχολίων.