Πώς να ξεμπλοκάρετε το “Δυνητικά ευαίσθητο περιεχόμενο” στο Twitter

Το Twitter αποκλείει ορισμένα tweets με μια προειδοποίηση “δυνητικά ευαίσθητου περιεχομένου”. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν την προειδοποίηση—ακόμα και σε iPhone ή iPad, όπου η επιλογή δεν είναι συνήθως διαθέσιμη. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τις προειδοποιήσεις ευαίσθητου περιεχομένου στα δικά σας tweets.

Τι είναι το “Ευαίσθητο περιεχόμενο;”

Κελάδημα λέει αυτή η προειδοποιητική ετικέτα προορίζεται για “δυνητικά ευαίσθητο περιεχόμενο . . . όπως η βία ή το γυμνό».

Για να είμαι ειλικρινής, το Twitter είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που λειτουργεί περισσότερο σε σύγκριση με το Facebook. Ενώ του Twitter ευαίσθητη πολιτική για τα μέσα ενημέρωσης απαγορεύει τα «υπερβολικά φρικιαστικά» μέσα ενημέρωσης, τα «μέσα που απεικονίζουν σεξουαλική βία» και το παράνομο περιεχόμενο, σχεδόν οτιδήποτε άλλο ισχύει.

  Πώς να επαναφέρετε τον παλιό ιστότοπο Twitter

Από προεπιλογή, το Twitter περιορίζει αυτό το μέσο με μια προειδοποίηση όπως “Αυτό το μέσο ενδέχεται να περιέχει ευαίσθητο υλικό”, “Αυτό το προφίλ μπορεί να περιλαμβάνει δυνητικά ευαίσθητο περιεχόμενο” ή “Τα ακόλουθα μέσα περιλαμβάνουν δυνητικά ευαίσθητο περιεχόμενο”.

Εάν δεν έχετε λογαριασμό Twitter, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν και να συνδεθείτε για να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση.

Πώς να παραλείψετε την προειδοποίηση “Ευαίσθητο περιεχόμενο”.

Απενεργοποιείτε την προειδοποίηση Ευαίσθητου περιεχομένου από τις ρυθμίσεις απορρήτου του Twitter. Θα βρείτε επίσης αυτές τις επιλογές στο ίδιο σημείο στην εφαρμογή Android, αλλά δεν είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή Twitter για iPhone και iPad. Ωστόσο, εάν αλλάξετε τη ρύθμιση στον ιστό, οι εφαρμογές Twitter για iPhone και iPad θα εμφανίζουν ευαίσθητο περιεχόμενο χωρίς προειδοποιήσεις.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τη συμπίεση εικόνας στο Twitter

Για να απενεργοποιήσετε την προειδοποίηση, κατευθυνθείτε στον ιστότοπο του Twitter και κάντε κλικ στο μενού > Ρυθμίσεις και απόρρητο > Απόρρητο και Ασφάλεια.

Στην ενότητα Ασφάλεια, ενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση μέσων που ενδέχεται να περιέχουν ευαίσθητο περιεχόμενο” για να απενεργοποιήσετε την προειδοποίηση για tweets.

Πώς να εμφανίσετε το “Ευαίσθητο περιεχόμενο” στις αναζητήσεις

Τα tweets με ευαίσθητο περιεχόμενο είναι συνήθως κρυμμένα από τις αναζητήσεις, αλλά μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε αν προτιμάτε.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στον ιστότοπο Twitter και κάντε κλικ στο μενού > Ρυθμίσεις και απόρρητο > Προτιμήσεις περιεχομένου > Ρυθμίσεις αναζήτησης. Καταργήστε την επιλογή “Απόκρυψη ευαίσθητου περιεχομένου” εδώ.

Πώς να αφαιρέσετε την προειδοποίηση από τα δικά σας tweets

Για να σταματήσει το Twitter να επισημαίνει τα μέσα που ανεβάζετε ως ευαίσθητα, επιλέξτε μενού > Ρυθμίσεις και Απόρρητο > Απόρρητο και ασφάλεια. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή “Σήμανση μέσων που στέλνετε στο Twitter ως περιεχόμενο που μπορεί να είναι ευαίσθητο” δεν είναι επιλεγμένη.

  Πώς να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς Twitter στον Ιστό Twitter

Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη στον ιστό και στην εφαρμογή Android, αλλά όχι στην εφαρμογή Twitter για iPhone και iPad.

Λάβετε υπόψη ότι το Twitter διατηρεί το δικαίωμα να ενεργοποιήσει μόνιμα αυτήν την επιλογή για τον λογαριασμό σας, εάν κάνετε κατάχρηση αυτής της επιλογής και ανεβάζετε ευαίσθητα μέσα χωρίς να τα επισημαίνετε ως τέτοια. Αν δεν μπορείτε να το απενεργοποιήσετε, γι’ αυτό.

Εάν δεν θέλετε να βλέπετε ευαίσθητο περιεχόμενο, μην ανησυχείτε—αυτή είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση στο Twitter. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η επιλογή “Εμφάνιση μέσων που ενδέχεται να περιέχουν ευαίσθητο περιεχόμενο” είναι απενεργοποιημένη και η επιλογή “Απόκρυψη ευαίσθητου περιεχομένου” για αναζητήσεις είναι ενεργοποιημένη.