Πώς να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητό σας με το τηλέφωνό σας Android 12

Η ιδέα να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας Android 12 σε ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου για να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητό σας είναι συναρπαστική και ενδιαφέρουσα.

Η Google ελπίζει να κάνει τα smartphone στο κέντρο της καθημερινής ζωής και των δραστηριοτήτων των πελατών, παρέχοντας ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου.

Υποθέτοντας ότι το τηλέφωνό σας έχει Android 12 ή νεότερη έκδοση, όπως Samsung Galaxy S21, μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε τις εφαρμογές ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου σε αυτό. Ωστόσο, η ομάδα της Google ελπίζει να αναπτύξει περαιτέρω την εφαρμογή ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου για smartphone και με άλλες εκδόσεις Android.

Εάν έχετε συμβατό αυτοκίνητο και τηλέφωνο Android 12, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να τα ζευγαρώσετε, ώστε να μπορείτε να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητό σας χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε το κλειδί.

Τι είναι το ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου και πώς λειτουργεί;

Το ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου συνήθως λειτουργεί με δύο τρόπους, ο οποίος ορίζεται με βάση την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξή του:

Ένας αισθητήρας μετάδοσης ραδιοφώνου είναι ενσωματωμένος στην εφαρμογή ψηφιακού κλειδιού που εντοπίζει την κατεύθυνση του σήματος που προέρχεται από το αυτοκίνητό σας σαν ραντάρ. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Ultra-Wideband (UWB), είναι πλέον δυνατός ο εντοπισμός και η επικοινωνία με αυτοκίνητα εξοπλισμένα με UWB.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία, μπορείτε να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητό σας χωρίς καν να βγάλετε το τηλέφωνό σας. Επομένως, λόγω της υπάρχουσας τεχνολογίας UWB, το ψηφιακό κλειδί σας λειτουργεί τέλεια, ακόμα κι αν στέκεστε περίπου ένα μέτρο μακριά από το αυτοκίνητό σας. Κατά συνέπεια, μπορείτε να κρατήσετε το τηλέφωνό σας στην πίσω τσέπη σας και να καταφέρετε να ξεκλειδώσετε την πόρτα του αυτοκινήτου σας.

  Το AVG Wifi Assistant Αυτόματη εναλλαγή Wi-Fi σε Android για εξοικονόμηση μπαταρίας

Εάν το αυτοκίνητό σας διαθέτει Near Field Communication (NFC), το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγάλετε το smartphone σας και θα ξεκλειδώσει την πόρτα του αυτοκινήτου σας σε χρόνο μηδέν. Η τεχνολογία NFC δεν απαιτεί επαφή για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ δύο συσκευών.

Επιπλέον, αυτή η τεχνολογία λειτουργεί εντός πεδίου ραδιοσυχνοτήτων με βασική συχνότητα 13,56 MHz, το οποίο μπορεί να ανταλλάξει δεδομένα σε εμβέλεια έως και 100 μέτρα.

Η τεχνολογία του κατασκευαστή στο αυτοκίνητο καθορίζει την απόδοση του ψηφιακού κλειδιού. Δεδομένου ότι οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Ford, GM και Honda, έχουν ασύρματη σύνδεση Android Auto στα αυτοκίνητά τους, η νέα λειτουργία της Google επιτρέπει στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν τα οχήματά τους χρησιμοποιώντας τα smartphone τους.

Σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί για αυτοκίνητα

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να κατηγοριοποιήσετε τα ψηφιακά αυτοκίνητα με βάση τον τύπο του συστήματος εισόδου χωρίς κλειδί. Μέχρι στιγμής, έχουν αναπτυχθεί δύο τύποι συστημάτων εισόδου χωρίς κλειδί:

PKE: Η παθητική είσοδος χωρίς κλειδί (PKE) είναι μια τεχνολογία που απαιτεί από τους οδηγούς να φέρουν τα ψηφιακά κλειδιά του αυτοκινήτου τους σε απόσταση ενός μέτρου από τις πόρτες του οχήματός τους.

Μόλις το ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου τοποθετηθεί κοντά στις πόρτες του αυτοκινήτου, συνδέεται άμεσα με το σύστημα του αυτοκινήτου και ξεκλειδώνει τις πόρτες αφού επικυρώσει την ταυτότητα του ιδιοκτήτη. Δεν χρειάζεται να κάνετε καμία περαιτέρω ενέργεια για να ανοίξετε την πόρτα του αυτοκινήτου σας.

RKE: Η απομακρυσμένη είσοδος χωρίς κλειδί επιτρέπει στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους χρησιμοποιώντας το ψηφιακό τους κλειδί ενώ στέκονται σε μια συγκεκριμένη απόσταση από τα οχήματά τους. Αυτός ο τύπος ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου λειτουργεί με βάση ένα σήμα ραδιοσυχνοτήτων. Έτσι, δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε το smartphone σας δίπλα στο αυτοκίνητό σας.

  Πώς να κάνετε σίγαση των νημάτων Twitter σε iPhone, Android και στον Ιστό

Μέθοδος #1: Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας Android 12 ως ψηφιακό κλειδί για να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητό σας

Πρέπει πρώτα να αντιστοιχίσετε το τηλέφωνό σας με το όχημά σας. Μπορείτε να το κάνετε με διάφορους τρόπους.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του κατασκευαστή του αυτοκινήτου:

Λίγοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της BMW, έχουν δημιουργήσει προσαρμοσμένες εφαρμογές που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να ξεκλειδώνουν τα αυτοκίνητά τους χρησιμοποιώντας ψηφιακό κλειδί.

Για να ενεργοποιήσετε το ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας, πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Βήμα 1: Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play. Το παράδειγμα που παρουσιάζεται εδώ είναι για τη BMW. Για άλλους κατασκευαστές, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή τους.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή και ρυθμίστε τον λογαριασμό σας.

Βήμα 3: Αναζητήστε την ενότητα “ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου” στην εφαρμογή για να αντιστοιχίσετε το αυτοκίνητό σας με τον λογαριασμό σας.

Βήμα 4: Τοποθετήστε το τηλέφωνό σας δίπλα στη συσκευή ανάγνωσης κλειδιών του αυτοκινήτου σας και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία σύζευξης.

Μετά τη σύζευξη, πατήστε την επιλογή Προσθήκη στην αρχική οθόνη στο smartphone σας για να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση στο ψηφιακό κλειδί του αυτοκινήτου σας.

Χρήση της κεντρικής μονάδας αυτοκινήτου:

Βήμα 1: Επιλέξτε το “Digital Key Setup” στην κεντρική μονάδα του αυτοκινήτου.

Βήμα 2: Τοποθετήστε το τηλέφωνό σας δίπλα στη συσκευή ανάγνωσης κλειδιών αυτοκινήτου.

Βήμα 3: Πατήστε “Ρύθμιση του ψηφιακού κλειδιού σας”

Βήμα 4: Στη συνέχεια, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google.

Βήμα 5: Ελέγξτε τους όρους και επιλέξτε “Συμφωνώ & Συνέχεια”

Βήμα 6: Εισαγάγετε τον κωδικό ενεργοποίησής σας.

Το αρχικό όνομα ψηφιακού κλειδιού σας είναι “το όνομα χρήστη + το μοντέλο του τηλεφώνου σας”, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε αν θέλετε.

  Πώς να ορίσετε προσαρμοσμένα χρώματα για επαφές στο Messenger στο Android

Βήμα 7: Στη συνέχεια, τοποθετήστε το τηλέφωνό σας δίπλα στη συσκευή ανάγνωσης κλειδιών αυτοκινήτου για να γίνει σύζευξη.

Βήμα 8: Πατήστε «Προσθήκη στην αρχική οθόνη» για εύκολη πρόσβαση στο μέλλον.

Θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητό σας χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας Android 12 αφού τα αντιστοιχίσετε.

Μέθοδος #2: Ξεκλειδώστε το αυτοκίνητό σας με τηλέφωνο Android 12 χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Keyconnect

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το KeyConnect στο smartphone Android 12, εάν ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σας δεν έχει δημιουργήσει ακόμη μια εφαρμογή για το ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου του.

Προτού κατεβάσετε την εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατή με το τηλέφωνό σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Επικοινωνήστε με την εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων σας για να ελέγξετε εάν το αυτοκίνητό σας είναι εξοπλισμένο με ασύρματο Android Auto.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, μεταβείτε στον ιστότοπο του KeyConnect.

Βήμα 3: Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της σελίδας και επιλέξτε Έλεγχος συμβατότητας.

Βήμα 4: Μετά από αυτό, εισαγάγετε το αναγνωριστικό VIN του αυτοκινήτου σας για να ελέγξετε ότι η εφαρμογή είναι συμβατή με αυτό.

Βήμα 5: Στη συνέχεια, κατεβάστε το KeyConnect από το Google Play εάν ​​υποστηρίζει τη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου σας. Το KeyConnect υποστηρίζει περισσότερες από 20 μάρκες αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βήμα 6: Εκκινήστε την εφαρμογή και αντιστοιχίστε την με το αυτοκίνητό σας.

Με αυτήν την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας Android 12, μπορείτε πλέον να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητό σας.

συμπέρασμα

Παρά τις εξελίξεις στην τεχνολογία ψηφιακών κλειδιών αυτοκινήτου, δεν είναι ακόμα σαφές εάν τα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου θα γίνουν βασικό χαρακτηριστικό ή φευγαλέα τάση στην εποχή των smartphone.

Επειδή πρόκειται για μια νέα τεχνολογία, οι κατασκευαστές και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πρέπει να δοκιμάσουν τα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου που κυκλοφόρησε η Google για αξιοπιστία.

Συγκεκριμένα, οι προγραμματιστές ψηφιακών κλειδιών αυτοκινήτου θα πρέπει να υπόσχονται στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ότι η πρόσβαση στα οχήματά τους δεν θα περιοριστεί σε περίπτωση τεχνικής δυσλειτουργίας.

Η τεχνολογία πίσω από τα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου εξακολουθεί να χρειάζεται περαιτέρω ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και η Google θα πρέπει να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τεχνολογία ψηφιακών κλειδιών αυτοκινήτου συμβατή με άλλες εκδόσεις Android.

Μπορείτε τώρα να δείτε μερικά έξυπνα οικιακά gadget που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.