Πώς να ξεκινήσετε και να σταματήσετε γρήγορα τις υπηρεσίες των Windows χωρίς τη Διαχείριση εργασιών


Τα Windows και οι εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο σύστημά σας εκτελούν πολλές διαφορετικές υπηρεσίες στο παρασκήνιο. Οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του λειτουργικού συστήματος ή της εφαρμογής και είναι καλύτερο να αφεθούν να κάνουν αυτό για το οποίο προορίζονται. Εάν ωστόσο διαπιστώσετε ότι πρέπει να παρακολουθείτε, να εκκινείτε και να διακόπτετε μια συγκεκριμένη υπηρεσία που εκτελείται συχνά στα Windows, ίσως να μην θέλετε να περνάτε επανειλημμένα από τη Διαχείριση εργασιών για να το κάνετε αυτό. Το My Windows Service Panel είναι μια δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογή που σας επιτρέπει να επιλέξετε υπηρεσίες Windows που θέλετε να παρακολουθήσετε και να τις σταματήσετε/ξεκινήσετε από έναν ειδικό πίνακα.

  Πώς να διορθώσετε την επιλογή αδρανοποίησης που λείπει στα Windows 10

Εγκαταστήστε το My Windows Service Panel και εκτελέστε το. Θα ελέγξει αν ο διακομιστής MY SQL εκτελείται στο σύστημά σας ή όχι, αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σχέση με τίποτα. Κάντε κλικ στο κουμπί του οδοντωτού τροχού κάτω δεξιά και θα μεταβείτε στον πίνακα παραθύρου Επιλογή υπηρεσιών. Εδώ μπορείτε να δείτε μια πλήρη λίστα υπηρεσιών που εκτελούνταν και εξακολουθούν να εκτελούνται στο σύστημά σας. Για να προσθέσετε μια υπηρεσία στον κύριο πίνακα για παρακολούθηση, ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο όνομα της υπηρεσίας στον πίνακα “Επιλεγμένα”. Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, αποφασίσαμε να παρακολουθούμε την υπηρεσία ενημέρωσης Adobe Acrobat και την Υπηρεσία φορητών συσκευών Apple.

  Πώς να μεταβείτε σε μια εικονική επιφάνεια εργασίας στα Windows 10 χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου

Οι υπηρεσίες που επιλέξατε για παρακολούθηση θα εμφανίζονται τώρα στον κύριο πίνακα με έναν διακόπτη On/Off και την τρέχουσα κατάστασή τους, π.χ. σε λειτουργία ή διακοπή. Για να απενεργοποιήσετε μια υπηρεσία, χρειάζεται μόνο να απενεργοποιήσετε το διακόπτη δίπλα της. Η κατάσταση “Εκτέλεση” της υπηρεσίας θα αλλάξει σε “Διακοπή”.

Το My Windows Service Panel είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, ένας πίνακας εργαλείων αφιερωμένος αποκλειστικά στις Υπηρεσίες των Windows. Το πιο σημαντικό, σας επιτρέπει να επιλέξετε τις υπηρεσίες που πρέπει να εμφανίζονται, ώστε να μην χρειάζεται να περάσετε από μεγάλες λίστες υπηρεσιών στη Διαχείριση εργασιών απλώς για να μάθετε την τρέχουσα κατάστασή τους ή για να τις ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε. Για όποιον δοκιμάζει ή αντιμετωπίζει προβλήματα μιας εφαρμογής ή του λειτουργικού συστήματος, αυτό είναι πολύ βολικό.

  Τι σας λέει κάθε καρτέλα στη Διαχείριση εργασιών των Windows 7

Λήψη του My Windows Service Panel