Πώς να ξεθολώσετε μια φωτογραφία ή μια εικόνα

Όλοι το κάνουν — βγάζετε μια υπέροχη φωτογραφία του παιδιού μας να κάνει κάτι συναρπαστικό ή την τέλεια εικόνα προϊόντος για την καταχώρισή σας στο eBay, και αργότερα, όταν το διαβάσετε, είναι όλα θολά! Δεν είναι μεγάλη υπόθεση αν το παρατηρήσετε αμέσως, καθώς μπορείτε απλώς να τραβήξετε μια άλλη φωτογραφία. Τι γίνεται όμως αν σας πήρε περισσότερο χρόνο για να ελέγξετε και δεν υπάρχει τρόπος να επαναλάβετε τη λήψη;

Μερικές φορές έχετε μόνο μία ευκαιρία να αποκτήσετε αυτή την τέλεια εικόνα. Η απώλεια αυτής της ευκαιρίας μπορεί να είναι λίγο απογοητευτική. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να ξεθάμπετε μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους και λογισμικό.

Πώς να ξεθολώσετε μια φωτογραφία ή μια εικόνα

Για να ξεθολώσετε μια φωτογραφία ή μια εικόνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία διαδικτυακών εργαλείων και λογισμικού, όπως το Photoshop, το GIMP, το Paint.net και άλλα.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ποιες είναι οι επιλογές σας και πώς να τις χρησιμοποιήσετε.

Σημείωση: Ανεξάρτητα από το εργαλείο που χρησιμοποιείτε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του αρχείου εικόνας με το οποίο πρόκειται να εργαστείτε! Δεν θέλετε να καταλήξετε με κάτι χειρότερο από το πρωτότυπο.

Ξεθάμπωμα φωτογραφίας ή εικόνας χρησιμοποιώντας το Photoshop

Το Photoshop διαθέτει πολλά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεθολώσετε εικόνες. Υπάρχουν τρεις συνηθισμένοι τρόποι για να επιτύχετε μια πολύ πιο ευκρινή εικόνα από μια θολή εικόνα.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τους εξερχόμενους συνδέσμους παρακολούθησης Reddit

Διορθώστε το θάμπωμα χρησιμοποιώντας το Photoshop Elements:

  • Ανοίξτε την εικόνα σας στο Photoshop Elements.
  • Επιλέξτε το μενού Φίλτρα και μετά Βελτίωση.
  • Επιλέξτε Unsharp Mask.
  • Προσαρμόστε τόσο την Ακτίνα όσο και την Ποσότητα έως ότου η εικόνα σας είναι ευκρινής.
  • Αυτό απαιτεί λίγη προσαρμογή για να γίνει σωστά, αλλά λειτουργεί πολύ καλά.

    Διορθώστε το θάμπωμα χρησιμοποιώντας μόνο Photoshop:

  • Ανοίξτε την εικόνα σας στο Photoshop.
  • Αντιγράψτε το επίπεδο φόντου και επιλέξτε το.
  • Επιλέξτε Filter, Other, και High Pass και ορίστε το στο 10%.
  • Ρυθμίστε τη λειτουργία ανάμειξης για το στρώμα σε σκληρό φως και προσαρμόστε την αδιαφάνεια μέχρι η εικόνα να είναι καθαρή.
  • Εάν χρησιμοποιείτε μια νεότερη έκδοση του Photoshop, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη μείωση του κουνήματος της κάμερας για να μειώσετε το θάμπωμα στις εικόνες:

  • Ανοίξτε την εικόνα σας στο Photoshop.
  • Επιλέξτε Filter, Sharpen, and Shake Reduction.
  • Επιτρέψτε στο Photoshop να κάνει τα μαγικά του και κάντε προεπισκόπηση των διαφορών.
  • Αυτή η τελευταία επιλογή επιτρέπει στο Photoshop να κάνει όλη τη δουλειά. Δεν απαιτείται εισαγωγή χρήστη. Εφόσον έχετε ενεργοποιήσει την προεπισκόπηση, θα πρέπει να βλέπετε την εικόνα πριν και μετά δίπλα δίπλα.

    Ξεθάμπωμα φωτογραφίας ή εικόνας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας GIMP

    Εάν δεν έχετε Photoshop ή δεν θέλετε να πληρώσετε για ένα πρόγραμμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων GIMP. Είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που μπορεί να κάνει πολλά από τα ίδια πράγματα με υπηρεσίες επί πληρωμή όπως το Photoshop.

    Υπάρχει λίγη καμπύλη εκμάθησης, αλλά το GIMP είναι ένας τόσο ισχυρός επεξεργαστής εικόνας, που αξίζει τον κόπο για μάθηση.

    Δείτε πώς μπορείτε να ξεθολώσετε μια εικόνα χρησιμοποιώντας το GIMP:

  • Ανοίξτε την εικόνα στο GIMP.
  • Επιλέξτε Θάμπωμα/Όξυνση από την Εργαλειοθήκη.
  • Επιλέξτε Sharpen και σύρετε το ποντίκι σας πάνω από την εικόνα για να την ευκρινίσετε όλη ή επιλέξτε ένα τμήμα για να ακονίσετε μόνο μέρος της.
  •   Πώς να σταματήσετε την αυτόματη εναλλαγή των AirPods μεταξύ iPhone και iPad

    Καθώς επιλέγετε μέρη της εικόνας για ευκρίνεια, το GIMP κάνει αυτόματα τη δουλειά του. Θα πρέπει να δείτε την εικόνα να γίνεται δυναμικά ευκρινής καθώς μετακινείτε το ποντίκι σας.

    Ξεθάμπωμα φωτογραφίας ή εικόνας χρησιμοποιώντας το Paint.net

    Το Paint.net είναι ένα άλλο δωρεάν εργαλείο επεξεργασίας εικόνων που μπορεί να πετύχει πολλά χωρίς κόστος. Το ακόνισμα δεν είναι ένα από τα δυνατά του κοστούμια, οπότε αν ψάχνετε για ένα δωρεάν εργαλείο, το Gimp μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, το Paint.net κάνει αξιόπιστη δουλειά για τη μείωση της θολότητας στις εικόνες.

    Δείτε πώς μπορείτε να ξεθολώσετε μια εικόνα χρησιμοποιώντας το Paint.net:

  • Ανοίξτε την εικόνα στο Paint.net.
  • Επιλέξτε Εφέ, Εικόνα και Ευκρίνεια.
  • Μετακινήστε το ρυθμιστικό στο αναδυόμενο παράθυρο Sharpen σε ένα επίπεδο που σας αρέσει.
  • Επιλέξτε ΟΚ και αποθηκεύστε.
  • Το εργαλείο Sharpen μπορεί να εισάγει θόρυβο στην εικόνα, τον οποίο μπορείτε να μειώσετε χρησιμοποιώντας τα Εφέ και τη Μείωση θορύβου.

    Ξεθάμπωμα φωτογραφίας ή εικόνας χρησιμοποιώντας το Snapseed

    Το Snapseed είναι μια εφαρμογή από την Google που λειτουργεί τόσο σε Android όσο και σε iPhone. Είναι ένα πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που λειτουργεί στις περισσότερες νεότερες συσκευές και έχει ένα πολύ πλήρες σύνολο δυνατοτήτων. Ένα πράγμα που κάνει το Snapseed ιδιαίτερα καλά είναι η ευκρίνεια των εικόνων.

    Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το κάνετε στο Snapseed:

  • Ανοίξτε την εικόνα σας στο Snapseed.
  • Επιλέξτε το μενού Λεπτομέρειες.
  • Επιλέξτε Sharpen ή Structure και, στη συνέχεια, ξεθάμπωμα ή εμφάνιση περισσότερων λεπτομερειών.
  • Τόσο το Sharpen όσο και το Structure συνδυάζονται για να κάνουν μεγάλη διαφορά σε μια θολή εικόνα. Συνήθως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε πρώτα το Sharpen για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη θολότητα και μετά να χρησιμοποιήσετε το Structure για να επαναφέρετε τις λεπτομέρειες.

      Τι είναι το OTG Storage;

    Αυτό θα χρειαστεί λίγη δοκιμή και λάθη μέχρι να φτάσετε τα επίπεδα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αλλά μόλις το κάνετε η εικόνα σας θα πρέπει να είναι κρυστάλλινη και έτοιμη για χρήση.

    Άλλα διαδικτυακά εργαλεία για το ξεθάμπωμα φωτογραφιών ή εικόνων

    Υπάρχουν δύο άλλα αξιοσημείωτα διαδικτυακά εργαλεία που είναι εξαιρετικά για τη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας.

    Το ένα είναι το Fotor, το οποίο είναι μια σουίτα ισχυρών διαδικτυακών εργαλείων που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Το άλλο είναι το Photo Sharpen, το οποίο κάνει ακριβώς αυτό που υπονοεί το όνομα.

    Το Fotor είναι μια εξαιρετική σουίτα επεξεργασίας φωτογραφιών που προσφέρει μια σειρά από δωρεάν εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών μέσα από τον ιστότοπο. Υπάρχουν επίσης εργαλεία Pro με κόστος, αλλά για τους περισσότερους από εμάς, τα δωρεάν κάνουν αρκετά. Το ίδιο το εργαλείο επισημαίνεται ότι προσθέτει καλλιτεχνικό θάμπωμα σε μια εικόνα, αλλά χρησιμοποιώντας το και στη συνέχεια μειώνοντας το θάμπωμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ακονιστή.

    • Χρησιμοποιήστε τα Βασικά εργαλεία στο αριστερό μενού και μετά το Βασικό στο δεύτερο αριστερό μενού. Υπάρχει ένα ρυθμιστικό Sharpen εκεί για να ξεθολώσετε την εικόνα σας.

    Το Photo Sharpen είναι πολύ χαμηλότερης τεχνολογίας και κάνει τη δουλειά για εσάς. Χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για την ευκρίνεια των εικόνων. Ανεβάζετε την εικόνα σας και επιλέγετε το κουμπί Sharpen και, στη συνέχεια, ο ιστότοπος κάνει τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια, θα σας δείξει μια πιο ευκρινή εικόνα ως αποτέλεσμα. Δεν μπορείτε να συντονίσετε τα αποτελέσματα, αλλά ο ιστότοπος κάνει πολύ καλή δουλειά για να μειώσει το θάμπωμα.

    Τελικές σκέψεις

    Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους για να ξεθολώσετε τις εικόνες. Με την άνοδο της νέας τεχνολογίας και των πολλών ισχυρών καμερών και συσκευών, υπάρχουν σίγουρα περισσότεροι τρόποι για να διορθώσετε τις φωτογραφίες στην άκρη των δακτύλων σας.

    Γνωρίζετε άλλους τρόπους για να ξεθολώσετε μια εικόνα; Πείτε μας για αυτά παρακάτω στα σχόλια, αν το κάνετε!