Πώς να μοιραστείτε τον κωδικό προφίλ σας στο Facebook Messenger

Εάν χρησιμοποιείτε το Snapchat, πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι με τους Snapcodes. Ένας Snapcode δίνεται σε κάθε χρήστη και όταν σαρωθεί με την εφαρμογή Snapchat, σας επιτρέπει να τον προσθέσετε γρήγορα. Μια παρόμοια λειτουργία υπάρχει στο Facebook Messenger. Κάθε χρήστης έχει έναν κωδικό προφίλ Messenger που επιτρέπει σε άλλους χρήστες να τον προσθέτουν γρήγορα στο Messenger. Η προσθήκη κάποιου στο Messenger δεν τον προσθέτει αυτόματα στη λίστα των φίλων σας στο Facebook, ωστόσο, μπορείτε να λάβετε έναν σύνδεσμο προς το προφίλ του από την οθόνη κωδικών.

Μοιραστείτε τον κωδικό προφίλ του Facebook Messenger

Ο κωδικός προφίλ σας στο Messenger είναι ορατός μόνο στις εφαρμογές για κινητά. Δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το Messenger για web. Για να μοιραστείτε τον κωδικό, πρέπει να έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή.

  Πώς να αρχειοθετήσετε ή να διαγράψετε μια ομάδα Facebook

Υπάρχουν δύο τρόποι για να το μοιραστείτε. αυτοπροσώπως ή μέσω στιγμιότυπου οθόνης. Εάν το μοιράζεστε προσωπικά, το άλλο άτομο θα πρέπει να το σαρώσει αμέσως με την εφαρμογή Messenger. Με ένα στιγμιότυπο οθόνης ή μια εικόνα, μπορείτε να στείλετε την εικόνα σε έναν φίλο και θα μπορεί να τη σαρώσει όποτε θέλει.

Για να προβάλετε τον Κωδικό προφίλ του Messenger, ανοίξτε την εφαρμογή Messenger και πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ σας επάνω αριστερά δίπλα στη γραμμή αναζήτησης. Ο κύκλος γύρω από την εικόνα του προφίλ σας είναι ο κωδικός. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στην καρτέλα Άτομα και να πατήσετε Σάρωση κώδικα στο επάνω μέρος. Ο σαρωτής έχει μια δεύτερη καρτέλα που σας επιτρέπει να προβάλετε τον κώδικά σας και να τον μοιραστείτε ως εικόνα.

  Πώς να κρύψετε τις ενημερώσεις σας στο Facebook από το χρονολόγιό σας πριν τις δημοσιεύσετε

Σάρωση κώδικα προφίλ Facebook Messenger

Ανοίξτε την εφαρμογή Messenger και μεταβείτε στην καρτέλα Άτομα. Πατήστε Σάρωση κώδικα στο επάνω μέρος. Όταν ανοίξει η κάμερα, έχετε δύο επιλογές. σαρώστε έναν κωδικό ζωντανά ή σαρώστε έναν κωδικό από το ρολό της κάμεράς σας.

Εάν έχετε τον κωδικό ζωντανό, δηλαδή σε φυσική μορφή ή ο φίλος σας έχει τον δικό του ανοιχτό στη συσκευή του, στρέψτε την κάμερα προς το μέρος του και θα σαρώσει τον κωδικό. Η σάρωση ενός κωδικού θα προσθέσει αυτόματα το άτομο στο Messenger.

Για να σαρώσετε έναν κωδικό από το ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας, πατήστε το εικονίδιο της εικόνας στο κάτω αριστερό μέρος του εργαλείου εύρεσης προβολής κάμερας και επιλέξτε την εικόνα με τον κωδικό προφίλ του Messenger. Χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος για να σαρώσει η εφαρμογή έναν κωδικό από μια εικόνα και δεν θα πρέπει να υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από τον κωδικό σε αυτήν την εικόνα. Δεν είναι ο πιο έξυπνος σαρωτής, επομένως δυσκολεύεται να διαλέξει τον κώδικα από οτιδήποτε άλλο.

  Τερματίστε εξ αποστάσεως τις περιόδους σύνδεσης ιστού και εφαρμογών Gmail, Facebook, LinkedIn και Twitter

Μόλις σαρωθεί, το άτομο θα προστεθεί στο Messenger. Μπορείτε να τους στείλετε μηνύματα, αλλά πρέπει να αποδεχτούν το αίτημά σας για προσθήκη, διαφορετικά τα μηνύματά σας θα μεταβούν στα Αιτήματα μηνυμάτων ή στα Φιλτραρισμένα εισερχόμενα.