Πώς να μοιραστείτε την τοποθεσία στο Android με φίλους και οικογένεια

Κάνει την αναζήτηση πραγματικά εύκολη και ακριβή. Ας δούμε πώς μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας στο Android, ώστε εσείς και οι αγαπημένοι σας να μην χάσετε το δρόμο σας.

Αν δεν υπήρχε το τηλέφωνό μου Android, δεν θα μπορούσα να περιφέρομαι ελεύθερα σε πολλές πόλεις που έχω πάει.

Και αν βρίσκεστε μέσα σε αυτοκίνητο, το να πηγαίνετε σε άγνωστα μέρη μπορεί να είναι ενοχλητικό, με συχνές στάσεις που ζητούν οδηγίες. Όχι μόνο επεκτείνει τον χρόνο ταξιδιού, αλλά και οι παράκαμψης μπορεί επίσης να είναι αρκετά ανακριβείς. Και τότε υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια τη νύχτα και ερημικά μέρη.

Ένας ακόμη στόχος της κοινής χρήσης τοποθεσίας είναι να κρατάμε ενήμερους τους αγαπημένους μας. Αυτό είναι χρήσιμο για την ανώτερη γονική παρακολούθηση, ειδικά αν τα παιδιά σας βγαίνουν συχνά έξω ή ταξιδεύουν μόνα τους.

Συμπερασματικά, η κοινή χρήση τοποθεσίας στο Android είναι έξυπνη και βολική. Εντοπίζει με μεγάλη ακρίβεια έως και 20 μέτρα.

Ας αρχίσουμε.

Χάρτες Google

Οι Χάρτες Google προσφέρουν τον απλούστερο τρόπο κοινής χρήσης της τοποθεσίας σας στο Android.

Ανοίξτε τις εφαρμογές σας στο GMaps και πατήστε το avatar σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Κοινή χρήση τοποθεσίας και επιλέξτε Κοινή χρήση τοποθεσίας στην επόμενη οθόνη.

Στη συνέχεια, επιλέξτε τη διάρκεια για την κοινή χρήση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρώτο για οτιδήποτε από 15 λεπτά έως μία ολόκληρη μέρα. Αυτό σας δίνει επιλογές κοινής χρήσης μέσω SMS και των υποστηριζόμενων εφαρμογών (μπορείτε να κάνετε σάρωση για περισσότερα).

  Πώς να κάνετε το Google Pixel να παίζει τώρα σε οποιαδήποτε συσκευή Android

Παρά το γεγονός ότι μέχρι να το απενεργοποιήσετε, η δεύτερη επιλογή παραμένει ενεργή μόνο για έως και 24 ώρες.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με πολλές επαφές ταυτόχρονα μέσω SMS. Και το καλύτερο μέρος είναι ότι ο δέκτης μπορεί να το δει σε ένα κανονικό πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

WhatsApp

Ανοίξτε το WhatsApp και επιλέξτε την επαφή (ή την ομάδα). Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο καρφίτσας κάτω δεξιά. Στη συνέχεια, επιλέξτε την τοποθεσία στο αναδυόμενο παράθυρο.

Αυτό σας δίνει και πάλι δύο επιλογές: Αποστολή της τρέχουσας τοποθεσίας σας και Κοινή χρήση ζωντανής τοποθεσίας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζωντανή κοινή χρήση τοποθεσίας για έως και 8 ώρες. Ωστόσο, θα σταματήσει τη στιγμή που θα πατήσετε Διακοπή κοινής χρήσης.

Το δεύτερο, Αποστολή της τρέχουσας τοποθεσίας σας, θα στείλει τη στιγμιαία θέση σας. Αυτό θα παραμείνει έγκυρο όσο ο παραλήπτης το έχει στα εισερχόμενά του. Συγκεκριμένα, ο καλύτερος τρόπος για να στείλετε την τρέχουσα τοποθεσία είναι να περιμένετε και να αφήσετε το σήμα GPS να σταθεροποιηθεί πριν συνεχίσετε.

Facebook Messenger

Το Messenger από το Facebook (τώρα Meta) είναι μια άλλη παρόμοια προσφορά για κοινή χρήση της τοποθεσίας σας στο Android.

Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το εικονίδιο όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

  Πώς να λάβετε κουκκίδες ειδοποίησης στο Android 8

Στη συνέχεια, επιλέξτε την τοποθεσία.

Στη συνέχεια, θα δείτε δύο επιλογές. Ο Frist θα μοιραστεί τη στατική τοποθεσία σας και το δεύτερο αφορά τη ζωντανή τοποθέτηση. Σε αντίθεση με το WhatsApp και τους Χάρτες Google, δεν μπορείτε να αλλάξετε τη διάρκεια της κοινής χρήσης.

Ωστόσο, μπορείτε να σταματήσετε την κοινή χρήση μόνο με ένα πάτημα, όπως και οι άλλοι.

Τηλεγράφημα

Το Telegram είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το WhatsApp, χωρίς πρακτικά όρια στο μέγεθος των ομάδων ή των μέσων που στέλνετε. Επιπλέον, αυτό είναι επίσης δωρεάν.

Μπορείτε να στείλετε την τοποθεσία σας εισάγοντας οποιαδήποτε συνομιλία και πατώντας το εικονίδιο Pin κάτω δεξιά.

Στη συνέχεια, επιλέξτε Τοποθεσία και μπορείτε να στείλετε την τρέχουσα και τη ζωντανή θέση σας, η οποία είναι και πάλι πολύ παρόμοια με το WhatsApp.

Επιπλέον, ορισμένες αποκλειστικές εφαρμογές μπορούν να στείλουν την τοποθεσία και να κάνουν πολλά περισσότερα.

GeoZilla

GeoZilla είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο παρακολούθησης και παρακολούθησης της οικογένειας. Ως αρχηγός της οικογένειας, μπορείτε να παρακολουθείτε τις μετακινήσεις της οικογένειάς σας την εβδομάδα, να βλέπετε τα ταξιδιωτικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για ατυχήματα κ.λπ.

Αυτό είναι περισσότερο για αυτό, αλλά θα παραμείνουμε στη λειτουργία του για κοινή χρήση τοποθεσίας στο Android.

Για αυτό, ρυθμίστε την εφαρμογή και κάντε κλικ στο εικονίδιο κοινής χρήσης όπως δείχνει με το βέλος:

Αυτό σας δίνει την επιλογή να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

  12 τρόποι επίλυσης που δεν είναι δυνατή η λήψη σε συσκευή Android

Λαμβάνετε έναν σύνδεσμο κοινής χρήσης αφού επιλέξετε τη διάρκεια και κάνετε κλικ στην τοποθεσία Κοινή χρήση. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε απευθείας την τοποθεσία με τις υποστηριζόμενες εφαρμογές, όπως οι Χάρτες Google.

Glympse

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Glympse για να μοιραστείτε την τοποθεσία σας στο Android με λίγα μόνο αγγίγματα. Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή από το Play Store, ανοίξτε και κάντε κλικ στο εικονίδιο Glympse κάτω δεξιά.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Κοινή χρήση τοποθεσίας.

Στη συνέχεια, επιλέξτε την εφαρμογή ή την επαφή με την οποία θα μοιραστείτε την τοποθεσία.

Το προτελευταίο βήμα περιλαμβάνει την παροχή ορισμένων προαιρετικών πληροφοριών όπως το μήνυμα ή τον προορισμό. Τέλος, μπορείτε να ορίσετε την ώρα για την κοινή χρήση από 5 λεπτά έως 12 ώρες και να πατήσετε το εικονίδιο με το βέλος επάνω δεξιά για αποστολή.

Το τελευταίο βήμα θα ανοίξει στο επιλεγμένο βήμα για την τελική κοινή χρήση.

Συμπέρασμα 📌

Χρειάζονται μόνο μερικά πατήματα για να μοιραστείτε την τοποθεσία στο Android, αλλά κάνει το ταξίδι πιο άνετο και ασφαλές. Και δεν υπάρχει λόγος οι γονείς να μην χρησιμοποιούν την κοινή χρήση τοποθεσίας για τα παιδιά τους.

Όχι μόνο αυτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια κοινή χρήση για να βρείτε τον φίλο σας σε ένα πανεπιστήμιο ή έναν φίλο στο αγαπημένο σας εμπορικό κέντρο.

Αλλά ακόμη και μερικά απλά πράγματα μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικά σε ένα αργό, παλιό Android. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, δοκιμάστε τις συμβουλές μας για να επιταχύνετε το Android σας.