Πώς να μοιραστείτε την παρουσίασή σας στο PowerPoint

Εκτός από την παραδοσιακή μέθοδο αποστολής μιας παρουσίασης PowerPoint σε άλλους ως συνημμένο email, μπορείτε επίσης να ανεβάσετε και να μοιραστείτε την παρουσίασή σας από το cloud. Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε είναι ένας λογαριασμός OneDrive. Να πώς.

Κοινή χρήση της παρουσίασης PowerPoint σας

Μπορείτε να αποθηκεύσετε μια παρουσίαση PowerPoint στο cloud αρκετά εύκολα. Στην πραγματικότητα, χρειάζονται μόνο μερικά απλά κλικ. Για να λειτουργήσει, ωστόσο, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό OneDrive. Εάν χρησιμοποιείτε το Office 365, τότε έχετε ήδη ένα. Εάν όχι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Microsoft και στη συνέχεια να συνδεθείτε στο OneDrive. Αυτό το άρθρο θα υποθέσει ότι έχετε ήδη λογαριασμό OneDrive.

  Πώς να περιορίσετε τη χρήση της CPU μιας διαδικασίας στα Windows

Αρχικά, ανοίξτε την παρουσίαση του PowerPoint που θέλετε να μοιραστείτε. Στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου, θα δείτε ένα κουμπί “Κοινή χρήση”. Προχωρήστε και επιλέξτε το.

Μόλις επιλεγεί, θα εμφανιστεί το παράθυρο “Κοινή χρήση”. Έχετε μερικές διαφορετικές επιλογές εδώ. Στην ομάδα “Επισύναψη αντιγράφου αντί”, μπορείτε να επιλέξετε να στείλετε την παρουσίασή σας ως συνημμένο σε PowerPoint ή PDF. Επιλέγοντας μία από αυτές τις επιλογές θα ανοίξει το προεπιλεγμένο πρόγραμμα-πελάτη αλληλογραφίας του υπολογιστή σας.

Αυτό που μας ενδιαφέρει, ωστόσο, είναι η κοινή χρήση στο OneDrive. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε τον λογαριασμό σας OneDrive στην ενότητα “Κοινή χρήση”.

Εάν δεν έχετε ήδη ονομάσει την παρουσίασή σας, θα σας ζητηθεί να το κάνετε. Αφού του δώσετε ένα όνομα, κάντε κλικ στο “OK”.

  Πώς να κατεβάσετε ένα αρχείο με μια εντολή PowerShell στα Windows 10

Η παρουσίασή σας θα μεταφορτωθεί τώρα στο cloud και το παράθυρο “Κοινή χρήση” θα εμφανιστεί στη δεξιά πλευρά. Εδώ μπορείτε να προσκαλέσετε άτομα να επεξεργαστούν (ή να διαβάσουν) το έγγραφο. Στη γραμμή διευθύνσεων, εισαγάγετε το email του παραλήπτη. Εναλλακτικά, επιλέξτε το εικονίδιο στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων και επιλέξτε έναν παραλήπτη από το βιβλίο διευθύνσεων του Outlook.

Αφού εισαγάγετε το email του παραλήπτη, μπορείτε να εκχωρήσετε ένα επίπεδο άδειας. Αφού δώσετε άδεια ανάγνωσης/εγγραφής ή μόνο για ανάγνωση, μπορείτε να προσθέσετε ένα προαιρετικό μήνυμα. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο “Κοινή χρήση”.

Ο παραλήπτης θα λάβει ένα email που θα παρέχει πρόσβαση στην παρουσίαση.

Σημείωση: Εάν είστε ο παραλήπτης, φροντίστε να ελέγξετε τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας! Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας, βρήκαμε την πρόσκληση σε ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

  Προσθέστε νέες λέξεις ή επεξεργαστείτε τις τρέχουσες στο λεξικό του προγράμματος περιήγησής σας

Μια εναλλακτική μέθοδος για την πρόσκληση ατόμων είναι να αποκτήσετε έναν σύνδεσμο κοινής χρήσης. Στο κάτω μέρος του παραθύρου “Κοινή χρήση”, επιλέξτε “Λήψη συνδέσμου κοινής χρήσης”.

Στη συνέχεια, επιλέξτε τον τύπο συνδέσμου που θέλετε να παρέχετε. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ συνδέσμου ανάγνωσης/εγγραφής ή συνδέσμου μόνο για ανάγνωση.

Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος. Επιλέξτε «Αντιγραφή» για να αντιγράψετε τον σύνδεσμο στο πρόχειρό σας.

Οποιοσδήποτε μοιράζεστε αυτόν τον σύνδεσμο θα έχει πρόσβαση στην παρουσίαση. Αυτό θα επιτρέψει σε πολλά άτομα να συνεργαστούν στην παρουσίασή σας σε πραγματικό χρόνο!