Πώς να μοιραστείτε ένα στατικό στιγμιότυπο του Ημερολογίου σας Google

Έχουμε καλύψει προηγουμένως πώς να εμφανίζετε το ζωντανό Ημερολόγιο Google στο Outlook, αλλά τι γίνεται αν θέλετε απλώς να μοιραστείτε ένα στατικό στιγμιότυπο του ημερολογίου σας με κάποιον; Υπάρχει τρόπος να γίνει και αυτό.

Η κοινή χρήση ενός στατικού στιγμιότυπου μπορεί να είναι χρήσιμη εάν θέλετε να μοιραστείτε το Ημερολόγιο Google με έναν συνάδελφο —ή με το δικό σας ημερολόγιο εργασίας ώστε να μπορείτε να το βλέπετε—αλλά οι πολιτικές της εταιρείας σας δεν σας επιτρέπουν να συγχρονίζετε με ένα ζωντανό, μη εταιρικό ημερολόγιο . Είναι επίσης χρήσιμο εάν πρόκειται να βρίσκεστε κάπου με διακοπτόμενο Wi-Fi για λίγο και θέλετε να βλέπετε το ημερολόγιό σας ακόμα και όταν είστε εκτός σύνδεσης.

Για να μοιραστείτε ένα στατικό στιγμιότυπο, πρέπει να εξαγάγετε το ημερολόγιό σας και να το εισαγάγετε σε άλλο πρόγραμμα ημερολογίου.

Πώς να εξαγάγετε ένα Ημερολόγιο Google

Η εξαγωγή ενός Ημερολογίου Google είναι αρκετά απλή, γι’ αυτό ξεκινήστε κάνοντας είσοδο στον λογαριασμό σας Google και κατευθυνθείτε στο Ημερολόγιο. Μόλις φτάσετε εκεί, βρείτε το ημερολόγιο που θέλετε να μοιραστείτε και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω του για να εμφανιστούν οι τρεις τελείες.

  Πώς να σαρώσετε ένα έγγραφο στα Windows 10

Κάντε κλικ στις τρεις τελείες και στο μενού που εμφανίζεται, κάντε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις και κοινή χρήση”.

ο

Κοντά στην κορυφή των ρυθμίσεων, βρείτε το κουμπί “Εξαγωγή ημερολογίου” και κάντε κλικ σε αυτό.

ο

Αυτό κατεβάζει ένα αντίγραφο του ημερολογίου σας μέσα σε ένα αρχείο ZIP. Ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησής σας και τις ρυθμίσεις σας, μπορεί να ερωτηθείτε εάν θέλετε να ανοίξετε ή να αποθηκεύσετε το αρχείο ZIP. Προς το παρόν, αποθηκεύστε το αρχείο στον υπολογιστή σας.

Πώς να εισαγάγετε ένα Ημερολόγιο Google

Το Ημερολόγιο Google που έχετε εξαγάγει είναι σε μορφή ICS, η οποία είναι μια τυπική ανοιχτή μορφή iCalendar που μπορεί να ανοίξει σχεδόν κάθε εφαρμογή ημερολογίου. Θα χρειαστεί να εξαγάγετε το αρχείο ICS από το αρχείο ZIP που εξήγατε νωρίτερα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό.

  Πώς να εμποδίσετε τον λογαριασμό σας Disney+ να παραβιαστεί

Εισαγωγή σε μια εφαρμογή αλληλογραφίας όπως το Outlook ή το Apple Mail

Εάν θέλετε να εισαγάγετε το ημερολόγιό σας σε μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο ICS. Η προεπιλεγμένη εφαρμογή ημερολογίου σας — συνήθως Windows Mail ή Outlook σε υπολογιστή με Windows. Apple Mail σε Mac—θα ανοίξει και θα εισαγάγει αυτόματα τα δεδομένα για να τα προβάλετε ως πρόσθετο ημερολόγιο.

Συγχαρητήρια, τελειώσατε.

Η αφαίρεση του ημερολογίου όταν δεν το χρειάζεστε πια είναι επίσης εύκολη. Η μέθοδος διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με την εφαρμογή αλληλογραφίας σας, αλλά για παράδειγμα, στο Outlook κάντε δεξί κλικ στο ημερολόγιο και επιλέξτε “Διαγραφή ημερολογίου”.

  Τι είναι το "Screen Door Effect" στο VR;

Εισαγωγή σε μια εφαρμογή Ιστού σαν ένα άλλο Ημερολόγιο Google

Εάν θέλετε να εισαγάγετε το ημερολόγιό σας σε μια εφαρμογή ιστού, όπως ένα άλλο Ημερολόγιο Google, θα πρέπει να το εισαγάγετε με μη αυτόματο τρόπο. Συνδεθείτε στον λογαριασμό Google στον οποίο θέλετε να εισαγάγετε το ημερολόγιο και κατευθυνθείτε στο Ημερολόγιο.

Στη λίστα με τα ημερολόγια στην αριστερή πλευρά, κάντε κλικ στο σύμβολο συν δίπλα στην επιλογή “Άλλα ημερολόγια”.

ο

Στο μενού που εμφανίζεται, κάντε κλικ στην επιλογή «Εισαγωγή».

Στο επάνω μέρος της σελίδας που ανοίγει, θα έχετε την επιλογή να εισαγάγετε ένα αρχείο. Επιλέξτε το αρχείο ICS που κατεβάσατε νωρίτερα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Εισαγωγή».

Σε αντίθεση με την εισαγωγή σε μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας, η εισαγωγή στο Ημερολόγιο Google θα προσθέσει τα συμβάντα στο αρχείο στο ημερολόγιό σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε απλώς να διαγράψετε το εισαγόμενο ημερολόγιο. ο μόνος τρόπος για να το αφαιρέσετε είναι να διαγράψετε τα συμβάντα μεμονωμένα.