Πώς να μετρήσετε την απόσταση με την εφαρμογή Google Maps

Όταν αναζητάτε οδηγίες στους Χάρτες Google, σας δίνει ένα ETA, δηλαδή μια εκτιμώμενη ώρα άφιξης, και σας λέει πόσο μακριά είναι ο προορισμός σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα σας ενημερώσει εάν υπάρχει μεγάλη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει το ταξίδι μεγαλύτερο. Αυτό λειτουργεί για σωστά προσδιορισμένα μέρη στους Χάρτες Google. Εάν επισκέπτεστε το σπίτι ενός φίλου, για παράδειγμα, δεν θα το βρείτε επισημασμένο ως μέρος στους Χάρτες Google. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρφίτσες και κωδικούς συν για να βρείτε μια διαδρομή και να μετρήσετε την απόσταση. Εναλλακτικά, μπορείτε να σχεδιάσετε με μη αυτόματο τρόπο μια διαδρομή και να μετρήσετε την απόσταση με τις εφαρμογές Χάρτες Google για iOS και Android.

  Πώς να διαχειριστείτε γρήγορα τη διαίρεση προβολής σε Mac

Αυτή είναι μια νέα δυνατότητα στις εφαρμογές των Χαρτών Google, οπότε προτού μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής.

Μετρήστε την απόσταση με τους Χάρτες Google

Ανοίξτε τους Χάρτες Google και πλοηγηθείτε στο σημείο από το οποίο θέλετε να μετρήσετε την απόσταση. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε στο σπίτι ή στη δουλειά και θέλετε να μετρήσετε την απόσταση από την πλησιέστερη στάση λεωφορείου, ρίξτε μια καρφίτσα στο σπίτι ή στο γραφείο σας.

Αφού ρίξετε την καρφίτσα, αναπτύξτε το μενού στο κάτω μέρος και πατήστε την επιλογή Μέτρηση απόστασης. Θα δείτε μια τοποθεσία σταυρωμένα μαλλιά στην οθόνη σας με μια τελική γραμμή.

  Πώς να εισαγάγετε μια εικόνα στο MS Word που ενημερώνεται αυτόματα

Τοποθετήστε το πάνω από την πρώτη στροφή του δρόμου που θα ακολουθήσετε και πατήστε «Προσθήκη σημείου». Θα εμφανιστεί η απόσταση μεταξύ των δύο σημείων. Μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε όσα σημεία χρειάζεστε για να χαρτογραφήσετε την απόσταση μεταξύ δύο τοποθεσιών. Με κάθε σημείο που προσθέτετε, οι Χάρτες Google ενημερώνουν την απόσταση μεταξύ των δύο.

Μόλις τελειώσετε, πατήστε το βέλος στη γραμμή μέτρησης απόστασης στο επάνω μέρος για να επιστρέψετε στην προεπιλεγμένη οθόνη.

Απόσταση vs διανυσματική απόσταση

Όταν μετράτε την απόσταση με τους Χάρτες Google, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι χρειάζεστε την πραγματική απόσταση και όχι τη διανυσματική απόσταση. Η διανυσματική απόσταση είναι η απόσταση μεταξύ δύο σημείων εάν τραβήξετε μια ευθεία γραμμή μεταξύ τους. Η εφαρμογή δεν σας εμποδίζει να το κάνετε αυτό, αλλά αυτό δεν θα σας δώσει την πραγματική απόσταση μεταξύ των δύο σημείων επειδή πρόκειται να πάτε με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο. Βασικά, θα χρησιμοποιείτε δρόμους για να φτάσετε σε ένα μέρος και είναι το μήκος του δρόμου που θα καθορίσει την απόσταση μεταξύ των σημείων.

  Πώς να περιστρέφετε γρήγορα εικονικές μηχανές στο Ubuntu με το Quickemu

Κάντε μεγέθυνση στον χάρτη και προσθέστε προσεκτικά τα σημεία κατά μήκος του δρόμου που θα πάρετε στον προορισμό σας για να λάβετε την απόσταση μεταξύ δύο σημείων.