Πώς να μετράτε τις ημέρες μεταξύ δύο ημερομηνιών στα Φύλλα Google

Εάν θέλετε να μετρήσετε τον αριθμό των ημερών μεταξύ δύο ημερομηνιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συναρτήσεις DAYS, DATEDIF και NETWORKDAYS στα Φύλλα Google για να το κάνετε. Οι DAYS και DATEDIF μετρούν όλες τις ημέρες, ενώ οι NETWORKDAYS εξαιρούν το Σάββατο και την Κυριακή.

Μετρώντας όλες τις μέρες ανάμεσα σε δύο ημερομηνίες

Για να μετρήσετε τις ημέρες μεταξύ δύο ημερομηνιών, ανεξάρτητα από το αν η ημέρα είναι ημέρα της εβδομάδας ή αργία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες DAYS ή DATEDIF.

Χρήση της συνάρτησης DAYS

Η λειτουργία DAYS είναι η πιο εύκολη στη χρήση, αρκεί να μην ανησυχείτε για την εξαίρεση των αργιών ή των ημερών του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, η DAYS θα λάβει υπόψη τις πρόσθετες ημέρες που θα πραγματοποιηθούν σε ένα δίσεκτο έτος.

Για να χρησιμοποιήσετε DAYS για μέτρηση μεταξύ δύο ημερών, ανοίξτε το Φύλλα Google υπολογιστικό φύλλο και κάντε κλικ σε ένα κενό κελί. Πληκτρολογήστε =DAYS(“01/01/2019″,”01/01/2018”), αντικαθιστώντας τις ημερομηνίες που εμφανίζονται με τις δικές σας.

Χρησιμοποιήστε τις ημερομηνίες σας με αντίστροφη σειρά, επομένως βάλτε πρώτα την ημερομηνία λήξης και δεύτερη την ημερομηνία έναρξης. Η χρήση της ημερομηνίας έναρξης πρώτα θα έχει ως αποτέλεσμα οι DAYS να επιστρέψουν μια αρνητική τιμή.

  Πώς να δείτε Τιτίβισμα Προσφορών

Όπως δείχνει το παραπάνω παράδειγμα, η συνάρτηση DAYS μετρά τον συνολικό αριθμό ημερών μεταξύ δύο συγκεκριμένων ημερομηνιών. Η μορφή ημερομηνίας που χρησιμοποιείται στο παραπάνω παράδειγμα είναι η μορφή ΗΒ, ΗΗ/ΜΜ/ΕΕΕΕ. Εάν βρίσκεστε στις ΗΠΑ, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ΜΜ/ΗΗ/ΕΕΕΕ.

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη μορφή ημερομηνίας για τις τοπικές ρυθμίσεις σας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική μορφή, κάντε κλικ στο Αρχείο > Ρυθμίσεις υπολογιστικού φύλλου και αλλάξτε την τιμή “Τοπική ρύθμιση” σε άλλη θέση.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση DAYS με αναφορές κελιών. Εάν έχετε ορίσει δύο ημερομηνίες σε ξεχωριστά κελιά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε =DAYS(A1, A11), αντικαθιστώντας τις αναφορές κελιών A1 και A11 με τις δικές σας.

Στο παραπάνω παράδειγμα, καταγράφεται μια διαφορά 29 ημερών από τις ημερομηνίες που διατηρούνται στα κελιά E6 και F10.

Χρήση της συνάρτησης DATEDIF

Μια εναλλακτική λύση στο DAYS είναι η συνάρτηση DATEDIF, η οποία σας επιτρέπει να υπολογίσετε τον αριθμό των ημερών, μηνών ή ετών μεταξύ δύο καθορισμένων ημερομηνιών.

Όπως το DAYS, το DATEDIF λαμβάνει υπόψη τις δίσεκτες ημέρες και θα υπολογίζει όλες τις ημέρες, αντί να σας περιορίζει σε εργάσιμες ημέρες. Σε αντίθεση με το DAYS, το DATEDIF δεν λειτουργεί με αντίστροφη σειρά, επομένως χρησιμοποιήστε πρώτα την ημερομηνία έναρξης και δεύτερη την ημερομηνία λήξης.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τη δόνηση σε ένα iPhone

Εάν θέλετε να καθορίσετε τις ημερομηνίες στον τύπο DATEDIF σας, κάντε κλικ σε ένα κενό κελί και πληκτρολογήστε =DATEDIF(“01/01/2018″,”01/01/2019″,”D”), αντικαθιστώντας τις ημερομηνίες με τις δικές σας.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ημερομηνίες από αναφορές κελιών στον τύπο DATEDIF, πληκτρολογήστε =DATEDIF(A7,G7,”D”), αντικαθιστώντας τις αναφορές κελιών A7 και G7 με τις δικές σας.

Μετρώντας εργάσιμες ημέρες μεταξύ δύο ημερομηνιών

Οι λειτουργίες DAYS και DATEDIF σας επιτρέπουν να βρείτε τις ημέρες μεταξύ δύο ημερομηνιών, αλλά μετρούν όλες τις ημέρες. Εάν θέλετε να μετράτε μόνο εργάσιμες ημέρες και θέλετε να κάνετε έκπτωση σε επιπλέον ημέρες αργίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία NETWORKDAYS.

Η NETWORKDAYS αντιμετωπίζει το Σάββατο και την Κυριακή ως ημέρες Σαββατοκύριακου, μειώνοντας αυτές κατά τον υπολογισμό της. Όπως και το DATEDIF, το NETWORKDAYS χρησιμοποιεί πρώτα την ημερομηνία έναρξης, ακολουθούμενη από την ημερομηνία λήξης.

Για να χρησιμοποιήσετε το NETWORKDAYS, κάντε κλικ σε ένα κενό κελί και πληκτρολογήστε =NETWORKDAYS(DATE(2018,01,01),DATE(2019,01,01)). Η χρήση μιας ένθετης συνάρτησης DATE σάς επιτρέπει να μετατρέπετε αριθμούς ετών, μηνών και ημερομηνιών σε σειριακό αριθμό ημερομηνίας, με αυτή τη σειρά.

  Τι είναι μια τηλεφωνική απάτη Wangiri ή "One Ring";

Αντικαταστήστε τα στοιχεία που εμφανίζονται με τα δικά σας στοιχεία έτους, μήνα και ημερομηνίας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αναφορές κελιών στον τύπο NETWORKDAYS, αντί για μια ένθετη συνάρτηση DATE.

Πληκτρολογήστε =NETWORKDAYS(A6,B6) σε ένα κενό κελί, αντικαθιστώντας τις αναφορές κελιών A6 και B6 με τις δικές σας.

Στο παραπάνω παράδειγμα, η συνάρτηση NETWORKDAYS χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των εργάσιμων ημερών μεταξύ διαφόρων ημερομηνιών.

Εάν θέλετε να εξαιρέσετε ορισμένες ημέρες από τους υπολογισμούς σας, όπως ημέρες ορισμένων αργιών, μπορείτε να τις προσθέσετε στο τέλος του τύπου NETWORKDAYS.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ σε ένα κενό κελί και πληκτρολογήστε =NETWORKDAYS(A6,B6,{B6:D6}. Σε αυτό το παράδειγμα, το A6 είναι η ημερομηνία έναρξης, το B6 είναι η ημερομηνία λήξης και το εύρος B6:D6 είναι ένα εύρος κελιά που περιέχουν ημέρες αργιών που πρέπει να εξαιρεθούν.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις αναφορές κελιών με τις δικές σας ημερομηνίες, χρησιμοποιώντας μια ένθετη συνάρτηση DATE, εάν προτιμάτε. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε =NETWORKDAYS(E11,F13,{DATE(2019,11,18),DATE(2019,11,19)}), αντικαθιστώντας τις αναφορές κελιών και τα κριτήρια DATE με τα δικά σας στοιχεία.

Στο παραπάνω παράδειγμα, το ίδιο εύρος ημερομηνιών χρησιμοποιείται για τρεις τύπους NETWORKDAYS. Με 11 τυπικές εργάσιμες ημέρες που αναφέρονται στο κελί B2, από δύο έως τρεις επιπλέον ημέρες αργίας καταργούνται στα κελιά B3 και B4.