Πώς να μετονομάσετε ομαδικά αρχεία και φακέλους στα Windows χωρίς τη χρήση εφαρμογών τρίτων

Οι εφαρμογές μετονομασίας αρχείων κυμαίνονται από τις απλές έως τις πολύπλοκες. Σας επιτρέπουν να μετονομάσετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα με βάση ένα μεμονωμένο ή κριτήρια ή σε ένα πιο περίπλοκο. Μπορείτε να επιλέξετε αρχεία με βάση την ημερομηνία δημιουργίας και τον τύπο τους. Μπορείτε επίσης να ορίσετε μια σύνταξη μετονομασίας για τον τρόπο μετονομασίας των αρχείων. Εάν οι ανάγκες μετονομασίας των αρχείων σας είναι πολύ πιο απλές, δηλαδή, θέλετε απλώς να μετονομάσετε όλα τα αρχεία σε έναν φάκελο σε κάτι πιο ουσιαστικό, δεν χρειάζεστε εφαρμογή. Τα Windows σας καλύπτουν με μια αρκετά έξυπνη λογική μετονομασίας ενσωματωμένη στη λειτουργία μετονομασίας. Ετσι δουλευει.

  Πώς να συγχρονίσετε την ταπετσαρία σας σε επιτραπέζιους υπολογιστές στα Windows 10

Ανοίξτε το φάκελο στον οποίο θέλετε να μετονομάσετε αρχεία. Επιλέξτε όλα τα αρχεία που θέλετε να μετονομάσετε. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ‘Shift’ και ‘Control’ για να κάνετε την επιλογή ευκολότερη.

Αφού επιλέξετε τα αρχεία που πρέπει να μετονομαστούν, κάντε δεξί κλικ σε ένα από αυτά. Από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε «Μετονομασία». Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο λειτουργίας F2 ή το κουμπί «Μετονομασία» στην κορδέλα της Εξερεύνησης των Windows.

Εισαγάγετε το νέο όνομα για το αρχείο. Για παράδειγμα, “Screenshot” και πατήστε enter. Όλα τα επιλεγμένα αρχεία θα μετονομαστούν σε «Στιγμιότυπο οθόνης» με προστιθέμενους αριθμούς. Θα έχετε ουσιαστικά τα αρχεία που ονομάζονται ως μια σειρά αρχείων, π.χ. στιγμιότυπο οθόνης (1), στιγμιότυπο οθόνης (2) κ.λπ.

  Εάν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε έναν τόνο έξυπνων συσκευών, παραλείψτε το Wi-Fi

Δεν μπορείτε να προσθέσετε τροποποιητές στη σύμβαση μετονομασίας που συνοδεύουν τα Windows. Θα προσθέτει πάντα αριθμούς σε αγκύλες στο όνομα αρχείου που καθορίζετε.

Εάν θέλετε να μετονομάσετε μόνο έναν συγκεκριμένο τύπο αρχείου, χρησιμοποιήστε τις επιλογές ταξινόμησης στην Εξερεύνηση των Windows για να ταξινομήσετε τα αρχεία κατά τύπο και, στη συνέχεια, επιλέξτε αυτά που θέλετε να μετονομάσετε.

Η προεπιλεγμένη δυνατότητα μετονομασίας στα Windows προφανώς δεν πρόκειται να θέσει εκτός λειτουργίας καμία εφαρμογή. Είναι βασικό, ενώ οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για μετονομασία αρχείων και φακέλων συνοδεύονται από μια σειρά από πιο χρήσιμες λειτουργίες. Αυτό λειτουργεί στα Windows 7 και νεότερες εκδόσεις τόσο για αρχεία όσο και για φακέλους.

  Πώς να διορθώσετε το λογισμικό Adobe δεν είναι γνήσιο στα Windows 10