Πώς να μεταφράσετε λέξεις απευθείας στο Safari

Η Google έχει πολλά προϊόντα και υπηρεσίες. Κάποια είναι καλά, άλλα είναι κακά και άλλα έχουν διακοπεί. Η Google ενσωματώνει τις υπηρεσίες της με όλα τα προϊόντα της. Αυτό του επιτρέπει να κάνει εντυπωσιακά πράγματα, όπως η προσθήκη μιας τακτοποιημένης δυνατότητας μετάφρασης στο Chrome για iOS. Το Chrome είναι επί του παρόντος το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης για υπολογιστές, αλλά στο iOS, το Safari εξακολουθεί να κυριαρχεί. Το Safari έχει αρκετές λειτουργίες που το Chrome δεν μπορεί να ταιριάξει, αλλά δεν διαθέτει δυνατότητα μετάφρασης. Εάν θέλετε να μεταφράσετε μια μεμονωμένη λέξη στο Safari, η μόνη σας επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα «Αναζήτηση». Το Translate by touch είναι μια δωρεάν εφαρμογή επέκτασης iOS που το διορθώνει. Σας επιτρέπει να μεταφράζετε λέξεις απευθείας στο Safari απλά πατώντας πάνω τους.

  20 δημοφιλείς εφαρμογές και συμβουλές Ιστού από το 2015

Η μετάφραση με άγγιγμα είναι μια δωρεάν εφαρμογή. Μόλις εγκαταστήσετε την εφαρμογή, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επέκταση και θα πρέπει να επιλέξετε σε ποια γλώσσα θα μεταφράσει το κείμενο η εφαρμογή.

Ανοίξτε την εφαρμογή και επιλέξτε τη γλώσσα στην οποία θα μεταφράσει το κείμενο. Στη συνέχεια, ανοίξτε μια νέα καρτέλα στο Safari. Μπορείτε να ανοίξετε μια κενή καρτέλα ή μια ιστοσελίδα. Δεν πειράζει. Πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης και πλοηγηθείτε στο τέλος των επεκτάσεων στην κάτω σειρά. Πατήστε Περισσότερα και από τη λίστα, ενεργοποιήστε το Touch to translate.

Τώρα ανοίξτε μια σελίδα στο Safari που είναι σε μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνετε. Πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης και πατήστε το κουμπί Μετάφραση αφής. Αυτό θα ενεργοποιήσει την επέκταση εντός της καρτέλας. Θα δείτε μια γραμμή «Πατήστε οποιαδήποτε λέξη για να δείτε τη μετάφρασή της» στο επάνω μέρος της καρτέλας, ακριβώς κάτω από τη γραμμή URL.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Canva για να σχεδιάσετε σαν επαγγελματίας

Για να μεταφράσετε μια λέξη, απλώς αγγίξτε την. Μπορείτε να λάβετε μεταφράσεις για μεμονωμένες λέξεις. Η μετάφραση εμφανίζεται σε ένα αιωρούμενο παράθυρο μέσα στην καρτέλα ακριβώς πάνω από τη λέξη που πατήσατε.

Πατήστε το κουμπί κλεισίματος για να απορρίψετε τη μετάφραση.

Η μετάφραση με άγγιγμα δεν μπορεί να μεταφράσει μεγαλύτερα αποσπάσματα. Χρησιμοποιείται καλύτερα για μετάφραση λέξης προς λέξη. Η εφαρμογή φαίνεται να σας επιτρέπει να μεταφράσετε τουλάχιστον μια φράση. Υπάρχει ένα κουμπί συν στο επάνω μέρος του παραθύρου μετάφρασης που υποτίθεται ότι σας επιτρέπει να προσθέσετε περισσότερες λέξεις, αλλά δεν λειτουργεί. Πατώντας το οδηγεί σε ένα μήνυμα που λέει ότι το κείμενο είναι πολύ μεγάλο για να μεταφραστεί.

  Usenet ή Torrents, ποιο είναι καλύτερο για λήψη;

Η μετάφραση με άγγιγμα δεν θα λειτουργήσει σε άλλες εφαρμογές που διαθέτουν προγράμματα περιήγησης εντός εφαρμογής. Δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μεταφράσετε μια ιστοσελίδα που έχετε ανοίξει στο Facebook ή στο Twitter.

Κάντε λήψη του Translate By Touch από το App Store