Πώς να μεταφέρετε τις επαφές από το Android στο iPhone 🤖»🍎

Μια σημαντική διαφορά μεταξύ ενός χρήστη Android και ενός χρήστη iPhone είναι ότι πολλοί χρήστες Android θέλουν να κάνουν αναβάθμιση σε iPhone κάποια στιγμή στη ζωή τους, αλλά ένας χρήστης iPhone σπάνια επιθυμεί το ίδιο.

Υπάρχει μεγάλη ενθάρρυνση από κάθε πλευρά όταν ένας χρήστης Android σκοπεύει να μεταβεί στο iPhone.

Αυτή η σημαντική αλλαγή συμβαίνει αργά ή γρήγορα, αλλά συνοδεύεται επίσης από ένα σύνολο αμφιβολιών και δισταγμών. Το Android χρησιμοποιείται ευρέως παγκοσμίως, με πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες. Ωστόσο, το iPhone πλησιάζει σιγά σιγά. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργοί χρήστες iPhone αποκτούν περίπου το 23% της παγκόσμιας αγοράς smartphone.

Είναι σύνηθες να γίνεται εναλλαγή από Android σε iPhone.

Πολλοί άνθρωποι περιμένουν να αλλάξουν από το Android στο iPhone για να επωφεληθούν από υπηρεσίες αποκλειστικά για χρήστες της Apple. Γιατί; Επειδή το iPhone είναι γνωστό ότι είναι φιλικό προς τον χρήστη, η καθαρή του διεπαφή, ο γρήγορος επεξεργαστής, οι συχνές ενημερώσεις, το αποκλειστικό κατάστημα της Apple και τα ενσωματωμένα προϊόντα της Apple.

Ας συζητήσουμε γιατί είναι ωφέλιμο να μεταβείτε από το Android στο iPhone.

Γιατί να αλλάξω από Android σε iPhone;

Λιγότερες εφαρμογές

Η Apple προσφέρει λιγότερες εφαρμογές σε σύγκριση με το Android. Δεδομένου ότι τα τηλέφωνα Android ενδέχεται να λάβουν ιούς από το Google Play store, η Apple είναι αυστηρή και επιτρέπει μόνο εκείνες τις εφαρμογές προγραμματιστών που περνούν από συγκεκριμένα κριτήρια. Έτσι, οι πιθανότητες παραβίασης δεδομένων μέσω εφαρμογών τρίτων είναι πολύ λιγότερες από αυτές από οποιαδήποτε συσκευή Android.

Οικοσύστημα της Apple

Η Apple έχει παρουσιάσει πολλά προϊόντα όπως Mac, iPad, smartwatch, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και άλλα. Όλα αυτά τα προϊόντα της Apple απολαμβάνουν ένα κλειστό οικοσύστημα. Λειτουργούν όλα άψογα μαζί και δεν χρειάζεται να τα συνδέσετε μέσω χωριστών εφαρμογών, καθώς αρκεί ένα μόνο Apple ID για να τα συνδέσετε όλα και να εργαστείτε αποτελεσματικά μαζί τους.

Περισσότερες ενημερώσεις λογισμικού

Η Apple κυκλοφορεί συχνές ενημερώσεις λογισμικού και κάθε χρόνο, κυκλοφορεί σημαντικές ενημερώσεις λογισμικού iOS που βελτιώνουν την απόδοση και βελτιώνουν την ασφάλεια της συσκευής. Ο κύριος USP ενός προϊόντος της Apple είναι ότι η εταιρεία παρέχει ενημερώσεις iOS στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του προϊόντος της και προωθήσει ενημερώσεις για τα 3-4 χρόνια παλαιότερα προϊόντα της.

  Top 9 καλύτερα δωρεάν απεριόριστο VPN για Android

Χρησιμοποιήστε πρώτα νέες εφαρμογές

Ορισμένοι προγραμματιστές χρησιμοποιούν το Apple Store ως πλατφόρμα εκκίνησης. Κυκλοφορούν αποκλειστικά εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας στην Apple και ενδέχεται να μην τις κυκλοφορήσουν ποτέ στο Android. Ορισμένες εφαρμογές όπως το Snapchat και το Super Mario Run παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Apple Store και έφτασαν αργότερα στο Android. Αυτό φέρνει την αποκλειστικότητα πολλών εφαρμογών μετά την αγορά οποιουδήποτε iPhone.

Καλύτερη αξία μεταπώλησης

Δεδομένου ότι η Apple είναι ένας μόνο κατασκευαστής, δεν λανσάρει νέα μοντέλα τόσο συχνά όσο το Android. Το iPhone είναι επίσης προϊόν υψηλής ποιότητας και χρησιμοποιεί υλικό υψηλής ποιότητας. Όλα αυτά βοηθούν να αποκτήσετε καλύτερη αξία μεταπώλησης του iPhone από το Android. Swappie αγοράζει και πουλά μεταχειρισμένα και ανακαινισμένα iPhone.

Πώς η χρήση ενός iPhone για πρώτη φορά θα μπορούσε να χρειαστεί να το συνηθίσετε!

Ένα άλμα πίστης από το Android στο iPhone δεν θα προκαλέσει δυσάρεστη πτώση. Αντίθετα, θα είναι μια ακόμη καλύτερη προσγείωση. Ένα άτομο που χρησιμοποιεί Android για δεκαετίες μπορεί να αισθάνεται λίγο μπερδεμένο όταν χρησιμοποιεί το iPhone.

Ωστόσο, πολλές δημοφιλείς εφαρμογές τρίτων λειτουργούν σε Android και iPhone, όπως το Twitter, το Instagram, το Spotify και το Netflix. Οι εφαρμογές Google λειτουργούν καλά σε iPhone, αλλά δεν μπορούν να γίνουν προεπιλεγμένες εφαρμογές. Για παράδειγμα, εάν ο χρήστης ανοίξει έναν σύνδεσμο αλληλογραφίας, θα ανοίξει στην εφαρμογή αλληλογραφίας της Apple αντί για το Gmail.

Οι χρήστες για πρώτη φορά θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της Apple για να συνηθίσουν στο οικοσύστημα του iPhone. Χρησιμοποιήστε το Siri αντί για τον Βοηθό Google, Περιηγηθείτε στο Safari αντί για Chrome, δοκιμάστε τις φωτογραφίες της Apple αντί για τις Φωτογραφίες Google και χρησιμοποιήστε τους χάρτες της Apple αντί για τους χάρτες Google. Αυτά τα πρώτα βήματα θα βοηθήσουν έναν χρήστη να εξοικειωθεί γρήγορα με το iPhone.

Διαφορετικές μέθοδοι και εργαλεία για να μεταφέρετε τις επαφές του τηλεφώνου σας Android στο iPhone

Ο πρωταρχικός σκοπός ενός τηλεφώνου είναι η κλήση και γι’ αυτό είναι απαραίτητη μια λίστα επαφών. Ακολουθούν μερικές εύκολες μέθοδοι και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να μεταφέρετε επαφές Android στο iPhone.

Κατά τη διαδικασία αρχικής εγκατάστασης

Η Apple παρέχει μια εφαρμογή “Μετακίνηση σε iOS” για τηλέφωνα Android. Ωστόσο, λειτουργεί μόνο κατά τη ρύθμιση ενός νέου iPhone. Αυτή η εφαρμογή λειτουργεί ως ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη μεταφορά επαφών Android σε ένα iPhone. Εάν το iPhone δεν έχει ρυθμιστεί, οι χρήστες Android μπορούν επίσης να κάνουν λήψη της εφαρμογής από το Google Play Store.

  Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα σύνδεσης ή τον μη έγκυρο κωδικό MMI σε συσκευή Android

Οι παρακάτω οδηγίες καλύπτουν ολόκληρη τη διαδικασία μεταφοράς επαφών.

  • Εγκαταστήστε την εφαρμογή “Μετακίνηση σε iOS” σε ένα smartphone Android.
  • Συμφωνήστε με τους όρους και τις προϋποθέσεις.
  • Παραχωρήστε πρόσβαση και δώστε άδεια.
  • Θα εμφανιστεί η οθόνη εύρεσης του κωδικού σας.
  • Τώρα, μεταβείτε στο iPhone.
  • Πατήστε το “μετακίνηση δεδομένων από το Android” κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.
  • Στην οθόνη θα εμφανιστεί ένας εξαψήφιος ή δεκαψήφιος κωδικός.
  • Εισαγάγετε αυτόν τον κωδικό στο τηλέφωνο Android.
  • Μια οθόνη μεταφοράς δεδομένων θα ζητήσει από τον χρήστη να επιλέξει τα δεδομένα που θα ήθελε να μεταφέρει.
  • Πατήστε στις επαφές και η μεταφορά ολοκληρώθηκε.

Εκτός από αυτό, άλλες εφαρμογές όπως Αντιγραφή των δεδομένων μου και Έξυπνη μεταφορά μπορεί επίσης να μεταφέρει τα δεδομένα και τα αρχεία από το Android στο iPhone.

Ο Λογαριασμός Google είναι ο ευκολότερος τρόπος μεταφοράς επαφών από το Android στο iPhone. Αρχικά, οι επαφές πρέπει να συγχρονιστούν με έναν λογαριασμό Google. Ωστόσο, εάν δεν είναι συγχρονισμένοι, μεταβείτε στις ρυθμίσεις > πατήστε Λογαριασμό Google > πατήστε συγχρονισμός λογαριασμού > πατήστε σε τρεις κουκκίδες για να συγχρονίσετε τα πάντα.

Τώρα που οι επαφές Google συγχρονίστηκαν, ήρθε η ώρα να μεταβείτε στο iPhone.

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις > κάντε κλικ στην αλληλογραφία > πατήστε σε λογαριασμούς > Προσθήκη λογαριασμού > εισαγάγετε τον ίδιο λογαριασμό Google > βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή επαφών είναι ενεργοποιημένη > Οι επαφές Android έχουν πλέον μεταφερθεί.

Επιλογή εισαγωγής/εξαγωγής

Μια άλλη εύκολη μέθοδος για τη μεταφορά επαφών από το Android στο iPhone είναι η εξαγωγή επαφών από οποιοδήποτε smartphone Android και η εισαγωγή τους στο iPhone. Μπορεί να γίνει ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

  • Στο τηλέφωνο Android, μεταβείτε στις επαφές.
  • Επιλέξτε τρεις τελείες ή εικονίδια με γρανάζι και επιλέξτε την επιλογή εισαγωγής/εξαγωγής.
  • Πατήστε στην εξαγωγή σε αρχείο .vcf
  • Το αρχείο vcf των επαφών δημιουργείται τώρα στον χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου.
  • Στείλτε αυτό το αρχείο στο iPhone είτε μέσω ταχυδρομείου, είτε μεταφορτώστε το στο cloud ή μέσω Bluetooth.
  • Τώρα, ανοίξτε το αρχείο vcf και επιλέξτε προσθήκη όλων των επαφών ή εάν σας ρωτήσει σε ποια εφαρμογή θέλετε να ανοίξετε, επιλέξτε επαφές.

Κάρτα SIM

Η παλαιότερη και ευκολότερη μέθοδος μεταφοράς επαφών από το Android στο iPhone είναι μέσω κάρτας sim.

Στο τηλέφωνο Android, μεταβείτε στις επαφές > πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι ή τις τρεις τελείες > κάντε κλικ στις επαφές της κάρτας sim > πατήστε ξανά στο μενού με τις τρεις κουκκίδες > επιλέξτε εισαγωγή από το τηλέφωνο > επιλέξτε προσθήκη όλων των επαφών.

  Πώς να κατεβάσετε αρχεία στο Chrome στο Android

Ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε την κάρτα sim από τη συσκευή Android και να την τοποθετήσετε στο iPhone. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις > πατήστε στις επαφές > Επιλέξτε εισαγωγή επαφών sim. Οι επαφές έχουν πλέον μεταφερθεί.

Μεταφέρετε Επαφές χρησιμοποιώντας εφαρμογές τρίτων

Μαζί με όλες τις παραπάνω μεθόδους, αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει εφαρμογές τρίτων, ακολουθούν μερικές αξιόλογες προτάσεις.

Αντιγραφή των δεδομένων μου

Με περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες, το Copy My Data είναι μια εφαρμογή για άτομα που αναζητούν μια απλή λύση μεταφοράς δεδομένων. Αντιγραφή των δεδομένων μου διευκολύνει έναν χρήστη να μεταφέρει δεδομένα από το ένα τηλέφωνο στο άλλο μέσω δικτύου Wi-Fi χωρίς να χρειάζεται υπολογιστή.

Μεταφέρει εύκολα επαφές από το Android στο iPhone και μπορεί επίσης να μεταφέρει σημαντικά δεδομένα όπως φωτογραφίες και βίντεο. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε το ίδιο δίκτυο Wi-Fi και στις δύο συσκευές για να λειτουργεί σωστά αυτή η εφαρμογή.

Έξυπνη μεταφορά: Εφαρμογή κοινής χρήσης αρχείων

Μια εφαρμογή που παρέχει μια λύση μεταφοράς δεδομένων μεταξύ πλατφορμών από μια παλιά συσκευή σε μια νέα, από Android σε Android ή iOS. Υποστηρίζει όλα τα smartphone και τα tablet και εξασφαλίζει δωρεάν, ασφαλή μεταφορά μεγάλων αρχείων δεδομένων μέσω ενός δικτύου hotspot/Wi-Fi. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να μεταφέρει γρήγορα αρχεία όπως επαφές, εικόνες, ημερολόγια, WhatsApp και βίντεο.

Επιπλέον, μπορεί κανείς να αλλάξει δεδομένα τηλεφώνου ή να μετακινήσει δεδομένα απρόσκοπτα σε χρόνο μηδέν με αυτό Έξυπνη μεταφορά εφαρμογή. Παρέχει συνδεσιμότητα μεταξύ δύο τηλεφώνων μέσω αποκλειστικών κωδικών QR απαλλάσσοντας τον χρήστη από καλώδια και καλώδια. Υποστηρίζει πολλές γλώσσες όπως γερμανικά, κινέζικα, γαλλικά, ιταλικά, ιαπωνικά και πολλές άλλες.

iMobile AnyTrans

Το Anytrans παρέχει ομαλή μετάβαση από το Android στο iPhone. Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε δεδομένα που έχουν αξία για εσάς. Μεταφέρει επαφές, βιβλία, έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους κλήσης, ληφθέντα βίντεο, συμπιεσμένα αρχεία, μηνύματα, ακόμη και αρχεία καταγραφής κλήσεων.

Εξασφαλίζει επίσης ότι δεν θα αντικατασταθούν τα υπάρχοντα δεδομένα και τα αρχεία που διαφορετικά μπορεί να κάνουν το τηλέφωνο γεμάτο ανεπιθύμητα και να γεμίσει τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Για έναν πρώτο χρήστη iPhone, το Anytrans μπορεί να γίνει μια ενιαία λύση για τη διαχείριση οποιωνδήποτε απαιτήσεων προϊόντων της Apple για iPad, iCloud, iTunes κ.λπ.

Περίληψη

Οι περισσότεροι χρήστες Android επιθυμούν να έχουν ένα iPhone στη ζωή τους. Αν και το Android είναι μια πολύ ανταγωνιστική αγορά και περιλαμβάνει πολλούς κατασκευαστές που προσπαθούν να προσφέρουν στους χρήστες όμορφα μοντέλα, νέες δυνατότητες και μια συνολική εξαιρετική εμπειρία, ωστόσο, ένα iPhone ως αυτόνομο προϊόν συνεχίζει να προσελκύει τους χρήστες Android στο πλευρό του.

Είναι επίσης εύκολο να κάνετε εναλλαγή από Android σε iPhone. Το κύριο πρόβλημα για κάθε χρήστη iPhone είναι ο τρόπος μεταφοράς επαφών από το Android στο iPhone. Αυτό το άρθρο έχει καλύψει όλες τις κύριες μεθόδους για τη μεταφορά επαφών από το Android στο iPhone. Η μετάβαση είναι αρκετά ομαλή και δεν θα ενοχλήσει τον χρήστη Android.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε σχετικά με Τρόπους μεταφοράς επαφών από ένα τηλέφωνο Android σε άλλο ή από iPhone σε Android.