Πώς να μετατρέψετε το νόμισμα στο Microsoft Excel

Το Microsoft Excel δεν περιλαμβάνει ενσωματωμένα εργαλεία για τη μετατροπή νομίσματος. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική πηγή δεδομένων για να παρέχετε ενημερωμένες τιμές. Στη συνέχεια, ένας βασικός τύπος πολλαπλασιασμού θα μετατραπεί από το ένα νόμισμα στο άλλο. Να πώς το κάνεις!

Προσθήκη εξωτερικής προέλευσης δεδομένων στο Excel

Μια εξωτερική πηγή δεδομένων είναι ο καλύτερος τρόπος για να λαμβάνετε ενημερωμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δεδομένα για μετατροπή από ένα νόμισμα σε άλλο στο Excel. Η διαδικασία είναι παρόμοια με τη μετατροπή νομίσματος στα Φύλλα Google.

Αρχικά, χρειάζεστε μια κατάλληλη ηλεκτρονική πηγή δεδομένων (σε μορφή XML) που μπορείτε να εισαγάγετε στο υπολογιστικό φύλλο σας. FloatRates έχει διάφορες ροές XML που βασίζονται σε διαφορετικά νομίσματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Αφού βρείτε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, ανοίξτε το υπολογιστικό φύλλο Excel. Στο Excel 2019 ή στο Office 365, κάντε κλικ στην επιλογή Δεδομένα > Λήψη δεδομένων > Από αρχείο > Από XML. Σε παλαιότερες εκδόσεις του Excel, κάντε κλικ στην επιλογή Δεδομένα > Λήψη εξωτερικών δεδομένων > Από άλλες πηγές > Από εισαγωγή δεδομένων XML.

  Πώς να αποκτήσετε την καλύτερη ποιότητα ήχου στο Spotify

Κάντε κλικ

Για το παράδειγμά μας, χρησιμοποιούμε το Ροή δεδομένων FloatRates USD, οπότε το εισάγουμε στο Excel.

Στο παράθυρο “Εισαγωγή δεδομένων”, επικολλήστε τη διεύθυνση URL στη ροή δεδομένων XML στο πλαίσιο “Όνομα αρχείου” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην “Εισαγωγή”.

Επικολλήστε τη διεύθυνση URL στο

Εάν διαθέτετε Office 2019 ή 365, βλέπετε μια προεπισκόπηση του τρόπου εισαγωγής των δεδομένων. Εάν χρησιμοποιείτε δεδομένα FloatRates, πρέπει να τα μετατρέψετε στο Excel Power Query Editor για να τα χρησιμοποιήσετε.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή “Μετατροπή δεδομένων”.

Κάντε κλικ

Εμφανίζεται το Excel Power Query Editor. Κάντε κύλιση στη στήλη “Στοιχείο” και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στον “Πίνακα” για να φορτώσετε τις ενημερωμένες ισοτιμίες νομισμάτων.

Διπλό κλικ

Η προεπισκόπηση του Power Query Editor ενημερώνεται και εμφανίζει τα δεδομένα νομίσματος FloatRates. Κάντε κλικ στο «Κλείσιμο και φόρτωση» στην επάνω αριστερή γωνία για να προσθέσετε τα δεδομένα στο υπολογιστικό φύλλο σας.

Κάντε κλικ

Τα δεδομένα που εισάγετε εμφανίζονται σε ένα νέο φύλλο εργασίας, στο οποίο μπορείτε πλέον να ανατρέχετε όταν χρειάζεται να μετατρέψετε το νόμισμα.

  Πώς να ελέγξετε εάν το iPhone σας είναι νέο ή ανακαινισμένο

Οι περισσότερες εξωτερικές πηγές δεδομένων ενημερώνονται ανά ώρα, αλλά το FloatRates ενημερώνεται μόνο κάθε 12 ώρες. Εάν θέλετε να ενημερώσετε τα δεδομένα σας με μη αυτόματο τρόπο, κάντε κλικ στην επιλογή Δεδομένα > Ανανέωση όλων.

Κάντε κλικ

Μετατροπή νομίσματος στο Microsoft Excel

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενημερωμένα δεδομένα που εισαγάγατε για να μετατρέψετε στοιχεία νομισμάτων με έναν απλό τύπο πολλαπλασιασμού.

Κάντε κλικ στο φύλλο εργασίας με τις εισαγόμενες ισοτιμίες νομισμάτων. Εάν χρησιμοποιείτε δεδομένα FloatRates, δείτε τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στη στήλη “ExchangeRate”. Σημειώστε το κελί που περιέχει την ισοτιμία του νομίσματος στο οποίο θέλετε να κάνετε μετατροπή.

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα μας FloatRates σε δολάρια ΗΠΑ, βλέπουμε ότι για τη μετατροπή από δολάρια ΗΠΑ σε λίρες Βρετανίας, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη συναλλαγματική ισοτιμία GBP στο κελί I3.

Επιστρέψτε στο υπάρχον φύλλο εργασίας σας και πληκτρολογήστε την τιμή USD από την οποία θέλετε να μετατρέψετε σε κελί. Σε ένα δεύτερο κελί, χρησιμοποιήστε τον τύπο =A2*Sheet2!$I$3 και αντικαταστήστε το “A2” με το κελί που περιέχει την τιμή σας σε USD.

Αντικαταστήστε το δεύτερο μέρος του τύπου με μια απόλυτη αναφορά στο κελί στη στήλη “Τιμή ανταλλαγής” στο φύλλο εργασίας δεδομένων που έχετε εισαγάγει που περιέχει τη συναλλαγματική ισοτιμία στην οποία θέλετε να μετατρέψετε.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φορητών και εγκατεστημένων εφαρμογών;

ο

Στο παραπάνω παράδειγμα, η στήλη Α παραθέτει δολάρια ΗΠΑ. Η στήλη Β παραθέτει τις ισοτιμίες νομισμάτων που μετατράπηκαν από δολάρια ΗΠΑ σε λίρες Βρετανίας (1 USD σε GBP βρίσκεται στο κελί B2).

Όταν αλλάζετε την απόλυτη αναφορά κελιού και χρησιμοποιείτε εναλλακτικές πηγές δεδομένων (όπως η πηγή δεδομένων FloatRates GBP για μετατροπή από GBP σε άλλα νομίσματα), μπορείτε να κάνετε μετατροπή από οποιοδήποτε νόμισμα σε άλλο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μη αυτόματη ισοτιμία αντί για μια εξωτερική πηγή δεδομένων για τη μετατροπή των ισοτιμιών νομισμάτων. Απλώς ορίστε τη συναλλαγματική ισοτιμία χειροκίνητα σε ένα κελί (στο παράδειγμά μας, κελί B2) και την τιμή σε ένα άλλο (κελί A3).

Ο ίδιος τύπος πολλαπλασιασμού μετατρέπει το νόμισμά σας. Ωστόσο, εάν δεν χρησιμοποιείτε εξωτερική πηγή δεδομένων, θα πρέπει να ενημερώσετε την τιμή μη αυτόματα για να δείτε τη σωστή τιμή.