Πώς να μετακινήσετε το Microsoft Authenticator σε ένα νέο τηλέφωνο

Η χρήση μιας εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) είναι πιο ασφαλής από τα μηνύματα SMS, αλλά τι γίνεται αν αλλάξετε τηλέφωνα; Δείτε πώς μπορείτε να μετακινήσετε τους λογαριασμούς σας 2FA εάν χρησιμοποιείτε Microsoft Authenticator.

Προηγουμένως, εξετάσαμε τη μεταφορά λογαριασμών 2FA στον Επαληθευτή Google σε ένα νέο τηλέφωνο. Διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει τρόπος να εξαγάγετε όλους τους λογαριασμούς σας και στη συνέχεια να τους εισαγάγετε σε ένα νέο τηλέφωνο. Πρέπει να δημιουργήσετε ξανά τους λογαριασμούς σας 2FA στο νέο σας τηλέφωνο με μη αυτόματο τρόπο.

Ευτυχώς, το Microsoft Authenticator παρέχει μια επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης. Λάβετε υπόψη ότι το 2FA έχει σχεδιαστεί για να καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την πρόσβαση σε έναν λογαριασμό, εκτός εάν έχετε τον κωδικό 2FA. Οι περισσότεροι λογαριασμοί παρέχουν εφεδρικούς κωδικούς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν χάσατε ή καταστρέψατε το τηλέφωνό σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντίγραφο των εφεδρικών κωδικών για κάθε λογαριασμό προτού επιχειρήσετε να αλλάξετε τη συσκευή ελέγχου ταυτότητας. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την προσπάθεια ανάκτησης των λογαριασμών σας.

Ενεργοποιήστε την επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο παλιό σας τηλέφωνο

Εάν πρέπει να ανακτήσετε τους λογαριασμούς σας σε ένα νέο τηλέφωνο, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο παλιό σας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Microsoft Authenticator. Αγγίξτε τις τρεις κάθετες κουκκίδες επάνω δεξιά και μετά πατήστε «Ρυθμίσεις».

  8 τρόποι για να ασφαλίσετε την επόμενη βιντεοκλήση σας με ζουμ

Στην ενότητα “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας”, ενεργοποιήστε το “Cloud Backup” σε ένα τηλέφωνο Android ή το “iCloud Backup” σε ένα iPhone.

Στη συνέχεια, θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας των λογαριασμών σας στον λογαριασμό Microsoft που χρησιμοποιήσατε κατά την πρώτη ρύθμιση του Microsoft Authenticator. Τα iPhone απαιτούν επίσης να έχετε λογαριασμό iCloud.

Εάν ανησυχείτε για το τι υποστηρίζεται πραγματικά, είναι αρκετά απλό. Ο λογαριασμός και τα ονόματα χρήστη, ο κωδικός επαλήθευσης και διάφορα μεταδεδομένα, όπως η ώρα δημιουργίας του αντιγράφου ασφαλείας, θα περιλαμβάνονται όλα.

Το Authenticator δημιουργεί ένα κρυπτογραφημένο αρχείο JSON Web Encryption blob (JWE) χρησιμοποιώντας το AES-256. Στη συνέχεια κατακερματίζει τα δεδομένα χρησιμοποιώντας το SHA-512 και τα προσθέτει στο JWE πριν αποθηκεύσει ολόκληρο το αρχείο και το αναγνωριστικό κλειδιού στον λογαριασμό σας. ΕΝΑ λεπτομερής εξήγηση της διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποθήκευσης είναι διαθέσιμη αν θέλετε να βουτήξετε λίγο πιο βαθιά.

  Τρόπος εύκολης αλλαγής πεζών-κεφαλαίων στο κείμενο στα Έγγραφα Google

Χρήση της επιλογής ανάκτησης στο νέο σας τηλέφωνο

Στη συνέχεια, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Microsoft Authenticator στο νέο σας τηλέφωνο. Κατεβάστε το από το Google Play για Android ή το Apple App Store για iPhone. Μην δημιουργήσετε λογαριασμούς χρησιμοποιώντας το Microsoft Authenticator μέχρι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο ανάκτησης, επειδή θα αντικαταστήσει τους αντίστοιχους λογαριασμούς τοποθεσιών.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι ρυθμίσατε το 2FA στον λογαριασμό Gmail [email protected] στο Authenticator στο νέο σας τηλέφωνο. Ωστόσο, το Authenticator στο παλιό σας τηλέφωνο περιέχει τον λογαριασμό Gmail [email protected] Το εργαλείο ανάκτησης θα αντικαταστήσει το [email protected] λογαριασμός που προσθέσατε στο Authenticator στο νέο σας τηλέφωνο με το [email protected] λογαριασμό που υπάρχει στο αντίγραφο ασφαλείας σας.

Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο ανάκτησης, ανοίξτε το Microsoft Authenticator στο νέο σας τηλέφωνο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Έναρξη ανάκτησης”.

Κάντε κλικ

Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό Microsoft που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο παλιό σας τηλέφωνο. Στη συνέχεια, οι λογαριασμοί σας θα προστεθούν αυτόματα στο Microsoft Authenticator στον νέο σας.

  Πώς λειτουργούν οι νέες ειδοποιήσεις έκθεσης του iPhone σας σε COVID-19

Επικυρώστε ξανά στο νέο και αφαιρέστε από το παλιό

Ορισμένοι λογαριασμοί θα σας ζητήσουν να κάνετε εκ νέου επικύρωση, είτε πραγματοποιώντας είσοδο σε αυτούς τους λογαριασμούς είτε σαρώνοντας έναν κωδικό QR. Το Microsoft Authenticator θα εμφανίσει ένα μήνυμα εάν χρειαστεί να το κάνετε αυτό. Είναι ουσιαστικά η ίδια διαδικασία που ακολουθήσατε όταν δημιουργήσατε τον λογαριασμό αρχικά.

Είναι επίσης σημαντικό να αφαιρέσετε τους λογαριασμούς από το παλιό σας τηλέφωνο. Ωστόσο, μην το κάνετε αυτό μέχρι να το δοκιμάσετε και να βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση σε αυτούς τους λογαριασμούς στο νέο σας τηλέφωνο μέσω του Microsoft Authenticator.

Για να καταργήσετε έναν λογαριασμό από το παλιό σας τηλέφωνο, ανοίξτε το Microsoft Authenticator σε αυτόν. Πατήστε τον λογαριασμό που θέλετε να καταργήσετε και, στη συνέχεια, πατήστε “Κατάργηση λογαριασμού”.

Παρακέντηση

Θα πρέπει επίσης να ανοίξετε όλους τους λογαριασμούς σας 2FA και να δείτε εάν το παλιό σας τηλέφωνο εξακολουθεί να εμφανίζεται ως έγκυρη συσκευή ελέγχου ταυτότητας. αν είναι, αφαιρέστε το.

Αφού καταργήσετε όλους τους λογαριασμούς από το Authenticator στο παλιό σας τηλέφωνο, μπορείτε να καταργήσετε και την εφαρμογή. Από αυτό το σημείο και μετά, μόνο το νέο σας τηλέφωνο θα σας παρέχει κωδικούς 2FA.