Πώς να μετακινήσετε το μενού Έναρξη στα Windows 11 προς τα αριστερά

Η Microsoft δεν έχει σταματήσει να πειραματίζεται με το Start Menu. Η προεπισκόπηση των Windows 11 που είναι προς το παρόν διαθέσιμη στα κανάλια προγραμματιστή και έκδοσης beta διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο μενού Έναρξης.

Μενού έναρξης στα Windows 11

Μενού έναρξης στα Windows 11

Οι αξιοσημείωτες αλλαγές που έγιναν στο μενού Έναρξη στα Windows 11 είναι:

Αφαίρεσε την αριστερή γραμμή κουμπιών και τη μετακίνησε στο κάτω μέρος
Καταργήθηκαν πλακίδια και ομάδες εφαρμογών
Το κουμπί έναρξης έχει μετακινηθεί στο κέντρο της γραμμής εργασιών με άλλες εφαρμογές συστήματος

  Πώς το DNS μέσω HTTPS (DoH) θα ενισχύσει το απόρρητο στο διαδίκτυο

Μετακινήστε το μενού Έναρξη στα Windows 11 προς τα αριστερά

Η νέα θέση του μενού “Έναρξη” δεν είναι κακή. Προσθέτει ένα είδος εμφάνισης «macOS-Dock» στη γραμμή εργασιών και στο λειτουργικό σύστημα συνολικά. Φαίνεται καλό, αλλά δεν είναι αυτό που έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι. Ευτυχώς, η Microsoft έχει κάνει απίστευτα εύκολη τη μετακίνηση του μενού Έναρξη πίσω στο αριστερό άκρο της γραμμής εργασιών.

Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Ρυθμίσεις γραμμής εργασιών από το μενού περιβάλλοντος.
Αναπτύξτε τις συμπεριφορές της γραμμής εργασιών.
Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στη στοίχιση γραμμής εργασιών και επιλέξτε Αριστερά.
Το κουμπί Έναρξη, το μενού Έναρξη και η ομάδα των καρφιτσωμένων εφαρμογών θα μετακινηθούν όλα προς τα αριστερά.

  Πώς να ελέγξετε πότε λήγει η έκδοση των Windows 10

Λάβετε το μενού Έναρξη των Windows 10 στα Windows 11

Εάν δεν σας αρέσει το νέο Μενού Έναρξης, έχετε ελάχιστη δυνατότητα. Υπήρξε μια παραβίαση μητρώου που επέτρεψε στους χρήστες να αποκτήσουν το μενού Έναρξης των Windows 10 στα Windows 11, αλλά καταργήθηκε γρήγορα από τη Microsoft σε μια ενημέρωση των Windows 11. Είναι πολύ απίθανο να προστεθεί ξανά στη σταθερή έκδοση των Windows 11.

Το νέο μενού “Έναρξη” στα Windows 11 είναι διαφορετικό στο ότι δεν έχει πλέον πλακίδια, αλλά είναι, από πολλές απόψεις, το ίδιο με το μενού “Έναρξη” στα Windows 10. Υπάρχουν αλλαγές στο περιβάλλον χρήστη, π.χ. η θέση του κουμπιού Τροφοδοσία και Ρυθμίσεις και πώς Εμφανίζονται οι εφαρμογές στις οποίες έγινε πρόσφατα πρόσβαση, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη αλλαγή.

  Τρόπος μεταφοράς προς τα εμπρός μέσω του τείχους προστασίας στο Ubuntu

Το ένα απογοητευτικό πράγμα για το νέο μενού Έναρξη στα Windows 11 είναι ότι οι καρφιτσωμένες εφαρμογές έχουν πλέον πολύ λιγότερο χώρο. Ξεχειλίζουν αν καρφιτσώσετε πάρα πολλά από αυτά και πρέπει να κάνετε κύλιση προς τα κάτω για να τα αποκτήσετε. Καταργεί τον σκοπό που τα πλακίδια στο μενού Έναρξη στα Windows 10 πλήρωσαν τόσο καλά.

συμπέρασμα

Το νέο μενού Έναρξη είναι διαφορετικό, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα ληφθεί τόσο άσχημα όσο η οθόνη Έναρξης των Windows 8. Η Microsoft έχει κάνει κάποιες βασικές εργασίες για τη νέα διεπαφή χρήστη με τον τρόπο που σχεδίασε το μενού Έναρξης των Windows 10. Τούτου λεχθέντος, αν δεν σας αρέσει, αναμφίβολα θα αναπτυχθούν εφαρμογές τρίτων για να το διορθώσετε.