Πώς να μετακινήσετε αρχεία παιχνιδιών σε άλλο Xbox One

Τα παιχνίδια Xbox One είναι τεράστια. Μόνο το Red Dead Redemption 2 είναι 107 GB. Εάν έχετε ανώτατο όριο δεδομένων, η λήψη του ίδιου παιχνιδιού πολλές φορές είναι σπάταλη. Αντίθετα, μεταφέρετε τα παιχνίδια σας μεταξύ κονσολών χρησιμοποιώντας εξωτερικές μονάδες δίσκου για να εξοικονομήσετε δεδομένα.

Αντιγράψτε τα παιχνίδια σας για εξοικονόμηση χρόνου και δεδομένων

Όταν δίνετε σε κάποιον ένα νέο Xbox One, συνιστούμε να εγκαταστήσετε πρώτα παιχνίδια για αυτόν. Είτε πρόκειται για μια πρωινή έκπληξη Χριστουγέννων για τα παιδιά σας είτε για δώρο γενεθλίων για τον σύζυγό σας, τα παιχνίδια τους θα είναι έτοιμα για παιχνίδι αμέσως. Όταν παίζετε ένα παιχνίδι Xbox για πρώτη φορά, η κονσόλα αντιγράφει αμέσως το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου στον σκληρό δίσκο. Στη συνέχεια, το Xbox σας κατεβάζει ό,τι άλλο χρειάζεται για να παίξει το παιχνίδι. Απίστευτα, αυτό το πρόσθετο περιεχόμενο μπορεί να οδηγήσει σε παιχνίδια 100 GB ή μεγαλύτερα, όπως το Final Fantasy 15, το Gears of War 4 και το Call of Duty: Infinite Warfare.

Εάν διαθέτετε περισσότερα από Xbox One, η εγκατάσταση των παιχνιδιών σας σε καθένα θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα τα κατεβάσετε πολλές φορές, αλλά ανάλογα με τις ταχύτητες του Διαδικτύου σας, αυτό μπορεί να διαρκέσει πολύ. Ακόμη χειρότερα, εάν έχετε ένα όριο δεδομένων, κινδυνεύετε να το παραλείψετε. Για παράδειγμα, το Comcast επιβάλλει όριο δεδομένων 1 TB (1000 GB) και η λήψη ενός παιχνιδιού Xbox One μπορεί να χρησιμοποιήσει το ένα δέκατο αυτού. Ευτυχώς, η Microsoft πρόσθεσε υποστήριξη εξωτερικού σκληρού δίσκου για το Xbox One. Και ενώ συνήθως θα το χρησιμοποιούσατε για να επεκτείνετε τον χώρο αποθήκευσης, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να μετακινήσετε ή να αντιγράψετε ένα παιχνίδι από το ένα Xbox στο άλλο.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τα Windows την ώρα

Αυτό είναι επίσης χρήσιμο εάν κάνετε αναβάθμιση σε Xbox One X από ένα αρχικό Xbox One ή Xbox One S.

Πώς να μεταφέρετε κάθε παιχνίδι ταυτόχρονα (ή μόνο μερικά)

Η μεταφορά των παιχνιδιών σας είναι μια αρκετά απλή υπόθεση. Πρώτα, συνδέστε την εξωτερική σας μονάδα δίσκου που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και διαμορφώστε την εάν σας ζητηθεί.

Προειδοποίηση: Η διαδικασία μορφοποίησης θα διαγράψει τα δεδομένα στη μονάδα δίσκου.

Η Microsoft απαιτεί να χρησιμοποιείτε μονάδα USB 3.0 με αποθηκευτικό χώρο τουλάχιστον 256 GB. Δεδομένου του τεράστιου μεγέθους των παιχνιδιών, συνιστούμε να αποκτήσετε μονάδα δίσκου τουλάχιστον 1 TB.

Από την αρχική οθόνη του Xbox, πατήστε το κουμπί Xbox στο χειριστήριό σας (το κυκλικό κουμπί με το λογότυπο του Xbox που ανάβει). Επιλέξτε το γρανάζι Ρυθμίσεις προς τα δεξιά, ακολουθούμενο από το “Ρυθμίσεις”.

  Τι σας λέει κάθε καρτέλα στη Διαχείριση εργασιών των Windows 7

Επιλέξτε «Σύστημα» και μετά «Αποθήκευση».

Εδώ, θα επιλέξετε τον σκληρό δίσκο στον οποίο βρίσκονται τα παιχνίδια σας αυτήν τη στιγμή. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ εξωτερικό σκληρό δίσκο στο παρελθόν, θα ορίσετε την επιλογή Internal. Θα επιλέξουμε τον σκληρό δίσκο “xbox”.

Στο υπομενού που εμφανίζεται, επιλέξτε την επιλογή «Μεταφορά».

Επιλέξτε τα μεμονωμένα παιχνίδια που θέλετε να μεταφέρετε ή επιλέξτε “Επιλογή όλων” για να μεταφέρετε όλα τα παιχνίδια. Επιλέξτε «Αντιγραφή επιλεγμένου» για να αντιγράψετε αρχεία παιχνιδιού στην εξωτερική μονάδα δίσκου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το “Move Selected” για να μετακινήσετε τα αρχεία του παιχνιδιού στην εξωτερική μονάδα δίσκου και να διαγράψετε το αντίγραφο πηγής από την αρχική τους θέση, αλλά θέλετε να το κάνετε αυτό μόνο εάν ελευθερώνετε χώρο, όπως έναν πλήρη εσωτερικό σκληρό δίσκο.

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το επάνω μέρος της οθόνης υποδεικνύει ότι τα παιχνίδια θα μεταφερθούν στην εσωτερική σας μονάδα δίσκου, αλλά μην ανησυχείτε για αυτό. Το επόμενο βήμα σας προτρέπει για έναν προορισμό.

Επιλέξτε τη μονάδα στην οποία θα μεταφέρετε τα παιχνίδια σας. Σε αυτήν την περίπτωση, επιλέγουμε έναν κενό εξωτερικό σκληρό δίσκο με το όνομα “External2”.

Θα δείτε μια επιβεβαίωση που θα αναφέρει λεπτομερώς τον αριθμό των παιχνιδιών προς μεταφορά. Εάν οι πληροφορίες είναι σωστές, επιλέξτε «Αντιγραφή» ή «Μετακίνηση». Η επιλογή που εμφανίζεται εξαρτάται από τις προηγούμενες επιλογές σας. Εάν χρησιμοποιούσατε την επιλογή “Αντιγραφή”, τα παιχνίδια σας θα υπήρχαν τόσο στη μονάδα δίσκου προορισμού όσο και στη μονάδα προέλευσης. Εάν χρησιμοποιήσατε το “Move”, τα παιχνίδια σας θα διαγραφούν από τη μονάδα προέλευσης και θα μετακινηθούν στη μονάδα προορισμού. Ελέγξτε ξανά τις επιλογές σας πριν προχωρήσετε.

  Το PDF Eraser σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε αρχεία PDF, να προσθέτετε εικόνες και κείμενο σε αυτά

Το Xbox One θα αρχίσει να αντιγράφει ή να μετακινεί τα αρχεία του παιχνιδιού στην εξωτερική μονάδα δίσκου. Ωστόσο, δεν θα δείτε γραμμή επιβεβαίωσης ή προόδου. Εάν πατήσετε το κουμπί Xbox, θα δείτε το πρώτο παιχνίδι να μεταφέρεται.

Ανάλογα με τον αριθμό των παιχνιδιών που μεταφέρετε και την ταχύτητα της εξωτερικής συσκευής αποθήκευσης, αυτό μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως μερικές ώρες. Για να ελέγξετε εάν έχετε ακόμα παιχνίδια που μεταφέρονται, μεταβείτε στην ενότητα “Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές μου”.

Επιλέξτε “Ουρά” στην πλαϊνή γραμμή. Αν σας απομένουν παιχνίδια για μεταφορά, θα εμφανίζονται εδώ

Ανάλογα με την ταχύτητα του εξωτερικού σας αποθηκευτικού χώρου και τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, η αντιγραφή των παιχνιδιών σας από τη μια μονάδα δίσκου στην άλλη μπορεί να είναι ταχύτερη από την εκ νέου λήψη τους. Αλλά το πιο σημαντικό, θα αποφύγετε να υπερβείτε ένα όριο δεδομένων εάν έχετε.