Πώς να μετακινήσετε αντικείμενα στο Photoshop σε μια συγκεκριμένη θέση

Το Photoshop σάς επιτρέπει να ορίσετε το μέγεθος του καμβά σε οτιδήποτε θέλετε. Μπορείτε να ορίσετε το μέγεθος σε pixel ή σε ίντσες και μπορείτε να το αλλάξετε ενώ εργάζεστε σε ένα αρχείο. Για κάθε καμβά που δημιουργείτε, κάθε pixel σε αυτόν αντιστοιχίζεται σε μια θέση που ορίζεται σε συντεταγμένες x και y. Αυτές οι συντεταγμένες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μετακίνηση αντικειμένων στο Photoshop σε μια συγκεκριμένη θέση και υπάρχουν γωνίες που σας επιτρέπουν να τα περιστρέψετε.

Βρείτε συντεταγμένες x/y

Αρχικά, ανοίξτε τις προτιμήσεις του Photoshop από το Edit>Preferences. Μεταβείτε στις μονάδες και χάρακες και αλλάξτε τις μονάδες από ίντσες σε εικονοστοιχεία.

Στη συνέχεια, υποθέτοντας ότι γνωρίζετε πού θέλετε να μετακινήσετε ένα αντικείμενο κοιτάζοντας απλώς τον καμβά, πρέπει να βρείτε τη διεύθυνσή του, δηλαδή τις συντεταγμένες x/y.

  Πώς να μετακινήσετε εφαρμογές iPhone από τη βιβλιοθήκη εφαρμογών σε μια αρχική οθόνη

Μεταβείτε στο Παράθυρο>Πληροφορίες για να εμφανίσετε το παράθυρο πληροφοριών. Τοποθετήστε τον κέρσορα του ποντικιού σας στην περιοχή για την οποία θέλετε να βρείτε συντεταγμένες x/y.

Το παράθυρο Info θα σας πει τις ακριβείς συντεταγμένες για την τρέχουσα θέση του δρομέα σας. Εάν μετακινήσετε το ποντίκι σας, θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο. Σημειώστε τις συντεταγμένες.

Μετακίνηση αντικειμένων

Επιλέξτε το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το αντικείμενο και πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+T (Windows) ή Command+T (Mac) για να μεταβείτε στη λειτουργία ελεύθερου μετασχηματισμού. Στην επάνω γραμμή, θα δείτε πεδία εισαγωγής για συντεταγμένες x/y. Εισαγάγετε αυτά που σημειώσατε στην προηγούμενη ενότητα και το αντικείμενο θα μετακινηθεί σε αυτήν τη θέση.

  Προσδιορίστε τη μουσική που παίζει στην επιφάνεια εργασίας ή σε μια κοντινή συσκευή

Τα αντικείμενα τοποθετούνται βάσει του κέντρου τους, δηλαδή, το κέντρο που εμφανίζεται όταν το αντικείμενο βρίσκεται σε λειτουργία ελεύθερου μετασχηματισμού είναι το σημείο που βρίσκεται εκεί που το προσδιορίζετε στα πεδία συντεταγμένων x/y. Το αντικείμενο δεν είναι τοποθετημένο από την επάνω αριστερή άκρη του.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθεί ολόκληρο το κέντρο του στρώματος. Για να βεβαιωθείτε ότι το αντικείμενο μετακινείται με ακρίβεια, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τόσο μια κουκκίδα που αξίζει ένα επιπλέον pixel σε ένα επίπεδο. Μόνο το αντικείμενο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πρέπει να υπάρχει στο επίπεδο.

Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χρησιμοποιείτε οδηγούς και πλέγματα ενώ προσπαθείτε να βρείτε πού να μετακινήσετε ένα αντικείμενο. Σύρτε τα προς τα έξω και δημιουργήστε σημεία τομής εάν πρέπει να κουμπώσετε ένα αντικείμενο σε μια συγκεκριμένη θέση και οι συντεταγμένες x/y δεν λειτουργούν για εσάς. Χρησιμοποιήστε συνδεδεμένα στρώματα εάν χρειάζεται να κρατήσετε δύο ή περισσότερα στρώματα σε σχετικές θέσεις μεταξύ τους και κλειδώστε τα αφού τα τοποθετήσετε σωστά. Είναι δυνατό να τοποθετήσετε τα στοιχεία εκτός καμβά εάν εισαγάγετε λάθος συντεταγμένες, έτσι εάν το αντικείμενό σας εξαφανιστεί, μπορείτε να πατήσετε αναίρεση ή απλώς να σύρετε τον κέρσορα του ποντικιού για να βρείτε το περίγραμμά του. Κάντε σμίκρυνση και θα είναι πιο εύκολο να το βρείτε.

  Πώς να αναζητήσετε τον δείκτη ποιότητας αέρα για μια πόλη μέσω της Αναζήτησης Google