Πώς να μεταδώσετε την οθόνη Android σας σε υπολογιστή Windows 10


Το Chromecast έχει κάνει τα τηλέφωνα Android εξαιρετικά πιο ισχυρά. Εάν η συσκευή σας Android έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για τη μετάδοση της οθόνης της, τότε ένα Chromecast θα κάνει θαύματα μαζί της. Το Chromecast είναι εξαιρετικό αν θέλετε να προβάλετε την οθόνη του τηλεφώνου σας σε οθόνη ή τηλεόραση, αλλά αν θέλετε να το προβάλετε στην επιφάνεια εργασίας, έχετε πολύ βαριές επιλογές διαθέσιμες στις περισσότερες περιπτώσεις. Υπάρχει φυσικά ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος για να το κάνετε και είναι ενσωματωμένος σε όλες τις συσκευές Android με την επιλογή Cast. Το μόνο που χρειάζεστε είναι Windows 10 με την επετειακή ενημέρωση ή μια έκδοση προεπισκόπησης της ενημέρωσης. Η επετειακή ενημέρωση περιλαμβάνει μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται Connect, η οποία θα σας επιτρέψει να μεταδώσετε την οθόνη Android και Windows Phone στην επιφάνεια εργασίας σας. Ετσι δουλευει.

  Τρόπος μετάδοσης και ουράς αναρτήσεων Reddit στο Chromecast από το τηλέφωνό σας Android

Στον υπολογιστή σας με Windows 10, αναζητήστε και ξεκινήστε την εφαρμογή με το όνομα «Σύνδεση». Θα σας πει ότι είναι έτοιμο να συνδεθεί με άλλες συσκευές.

Στη συσκευή σας Android, τραβήξτε προς τα κάτω το κέντρο ειδοποιήσεων και πατήστε το κουμπί Μετάδοση. Δεν θα δείτε τίποτα να παρατίθεται εδώ, εκτός εάν έχετε διαθέσιμο Chromecast στο δίκτυό σας, το οποίο δεν αποτελεί πρόβλημα. Πατήστε το κουμπί “Περισσότερες ρυθμίσεις” και θα μεταφερθείτε στην οθόνη Cast.

Αφήστε το ένα ή δύο δευτερόλεπτα και θα δείτε την επιφάνεια εργασίας των Windows 10 να εμφανίζεται στη λίστα εδώ. Πατήστε το για να συνδεθείτε.

  Πώς να κρύψετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 10

Στην επιφάνεια εργασίας σας, η εφαρμογή Connect θα δείξει ότι το τηλέφωνο Android προσπαθεί να συνδεθεί. Δεν θα σας ζητηθεί να ελέγξετε την ταυτότητα ή να επιτρέψετε/απαγορέψετε τη σύνδεση. Η εφαρμογή Connect υποθέτει ότι εάν το τηλέφωνο Android βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο WiFi με τον επιτραπέζιο υπολογιστή, είναι αξιόπιστο.

Η σύνδεση δεν αργεί να δημιουργηθεί και σύντομα η οθόνη του τηλεφώνου σας θα προβληθεί στην εφαρμογή.

Το υπέροχο πράγμα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το GameDVR για να εγγράψετε την οθόνη σας Android με αυτόν τον τρόπο. Απλώς πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+G και επιλέξτε Σύνδεση ως παιχνίδι για να ξεκινήσετε την εγγραφή. Εάν η επιφάνεια εργασίας σας είναι πολύ παλιά για να υποστηρίζει το GameDVR, δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ούτως ή άλλως.

  Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση για την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 10