Πώς να μεταβείτε σε ξεκλείδωμα με κωδικό πρόσβασης στο iPhone X

Το Face ID, όπως το Touch ID μπορεί να αποτύχει. Εάν αποτύχει αρκετές φορές, θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να ξεκλειδώσετε το iPhone X. Όταν εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας αφού αποτύχετε να ξεκλειδώσετε με το Face ID, θα τον κάνετε πιο ακριβή. Περιττό να πούμε ότι αυτή είναι η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε και θα έχετε λιγότερες αποτυχημένες προσπάθειες στο μέλλον. Εάν βιάζεστε και θέλετε απλώς να μεταβείτε στον κωδικό πρόσβασης από την οθόνη κλειδώματος, θα πρέπει να πατήσετε το κείμενο που λέει “Face ID”.

Το Face ID στο iPhone X είναι αρκετά γρήγορο. Κανονικά, δεν έχετε παρά να σηκώσετε τη συσκευή σας και θα είναι έτοιμη για χρήση. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το Face ID για έστω και έναν μήνα, δεν θα έχετε πάρα πολλές παραλείψεις, αλλά σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης, υπάρχει ένας αρκετά εύκολος τρόπος να το κάνετε. Το μόνο κόλπο είναι να φτάσετε στη σωστή οθόνη.

  Τι συνέβη με τις Ταινίες & TV Google Play;

Μετάβαση σε κωδικό πρόσβασης

Όταν κοιτάτε την οθόνη κλειδώματος, βλέπετε την αρχική ένδειξη στο κάτω μέρος. Ακριβώς πάνω από αυτό, θα δείτε μια γραμμή κειμένου που λέει, σύρετε προς τα επάνω για ξεκλείδωμα. Κανονικά, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στη συσκευή σας για να την ξεκλειδώσετε, αλλά εάν το Face ID αποτύχει και σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω, θα δείτε μια οθόνη που θα λέει «Face ID» στη μέση. Πατώντας το κείμενο που λέει “Face ID” θα μεταβείτε στον κωδικό πρόσβασης όπου, εάν πληκτρολογήσετε τον σωστό κωδικό, το τηλέφωνό σας θα ξεκλειδωθεί.

  Τι να παρακολουθήσετε στο HBO Max κατά την κυκλοφορία

Σωστή προειδοποίηση, ωστόσο, δεν είναι εύκολο να φτάσετε σε αυτήν την οθόνη εκτός εάν αποτύχει το Face ID. Κατά καιρούς, όταν το Face ID καταγράφει το πρόσωπό σας αλλά δεν είναι σίγουρο ότι είστε εσείς, θα σας μεταφέρει σε αυτήν την ίδια την οθόνη. Έχετε την επιλογή να επιτρέψετε στο iPhone X να σαρώσει ξανά το πρόσωπό σας ή μπορείτε να πατήσετε Face ID και να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για τη συσκευή σας.

Θα θέλαμε να υπήρχε κάτι τέτοιο για το Touch ID. Το Touch ID τείνει να επιβραδύνει με την πάροδο του χρόνου. Ο αισθητήρας σε παλαιότερα μοντέλα iPhone δεν είναι τόσο γρήγορος όσο αυτός στα νεότερα μοντέλα και οι νεότερες εκδόσεις του iOS δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για να λειτουργούν με παλαιότερο υλικό. Σε περίπτωση που το Touch ID αποτύχει, πρέπει να περιμένετε αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες προτού σας δοθεί η επιλογή να μεταβείτε στον κωδικό πρόσβασης. Εάν, για παράδειγμα, τα χέρια σας είναι λίγο λιπαρά ή ιδρωμένα, το Touch ID θα αποτύχει σε παλαιότερα μοντέλα iPhone και πρέπει να το αφήσετε να αποτύχει πέντε φορές για να δείτε την επιλογή κωδικού πρόσβασης.

  Οι 8 κορυφαίες λύσεις λογισμικού που έχουμε θέσει σε δοκιμή

Υπάρχουν τρόποι για να διορθώσετε το αργό Touch ID, αλλά αυτές οι επιδιορθώσεις έχουν τα όριά τους, γι’ αυτό θα ήταν χρήσιμη μια γρήγορη επιλογή για εναλλαγή σε κωδικό πρόσβασης σε μοντέλα iPhone.