Πώς να μάθετε εάν έχετε αποκλειστεί στο Reddit

Το να μην μπορείτε να δημιουργήσετε νέες αναρτήσεις και να σχολιάσετε αστείες αναρτήσεις όταν έχετε βρει το καλύτερο subreddit για το εξειδικευμένο ενδιαφέρον σας στο Reddit μπορεί να είναι μια δυσάρεστη εμπειρία. Εάν κανείς δεν βλέπει τις νέες αναρτήσεις και τα σχόλιά σας, υπάρχει πιθανότητα να έχετε αποκλειστεί από το shadowban στην πλατφόρμα. Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν έχετε αποκλειστεί με shadowban στο Reddit, μαζί με μερικές συμβουλές για να αποφύγετε το shadowbann.

Μάθετε εάν είστε Shadowbanned στο Reddit (2022)

Τι είναι το Shadowbanning στο Reddit;

Το Shadowbanning στο Reddit αναφέρεται στην κατάσταση όπου δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέες αναρτήσεις και σχόλια στην πλατφόρμα. Παρόλο που μπορείτε τεχνικά να δημιουργήσετε αναρτήσεις και να τις σχολιάσετε όταν είστε αποκλεισμένοι από το shadowban, δεν θα είναι ορατές σε κανέναν εκτός από εσάς και τους επόπτες του subreddit. Εάν έχετε δημοσιεύσει στο Reddit και δεν λαμβάνετε θετικές ψήφους, αρνητικές ψήφους ή σχόλια στις αναρτήσεις σας, το πιθανότερο είναι ότι έχετε αποκλειστεί από το shadowban. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να επιβεβαιώσετε εάν το Reddit σας απέκλεισε το shadowban.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης για να ελέγξετε εάν είστε αποκλεισμένοι στο Reddit

Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε εάν έχετε αποκλειστεί από το shadowban είναι να ανοίξετε την ανάρτησή σας σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Allo

1. Ανοίξτε την ανάρτησή σας στο Reddit, κάντε κλικ στο κουμπί Κοινή χρήση και επιλέξτε «Αντιγραφή συνδέσμου» για να αντιγράψετε τον σύνδεσμο της ανάρτησης. Τώρα, ανοίξτε ένα νέο παράθυρο ανώνυμης περιήγησης χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+Shift+N (Ctrl+Shift+P για Firefox) και επικολλήστε τον σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων.

2. Εάν μπορείτε να δείτε τον τίτλο και το σώμα της ανάρτησης σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε αποκλειστεί από το shadowban. Από την άλλη πλευρά, έχετε αποκλειστεί με shadowban εάν δεν μπορείτε να δείτε τη δημοσίευση στην καρτέλα ανώνυμης περιήγησης.

Δημοσιεύστε στο r/ShadowBan για να ελέγξετε αν το Reddit ShadowBanned σας

1. Επισκεφτείτε το subreddit r/ShadowBan και δημιουργήστε μια νέα ανάρτηση. Στον τίτλο της ανάρτησης, προσθέστε οποιοδήποτε δείγμα κειμένου θέλετε και κάντε κλικ στο κουμπί “Ανάρτηση” για να το δημοσιεύσετε.

2. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και το ρομπότ MarkdownShadowBot θα αναλύσει τον λογαριασμό σας και θα απαντήσει στην ανάρτησή σας. Παράλληλα με τη σκιώδη κατάσταση αποκλεισμού του λογαριασμού σας, το bot εμφανίζει τις τελευταίες 100 υποβολές ή τα σχόλιά σας μαζί με λεπτομέρειες subreddit. Συνδέει επίσης τις αναρτήσεις/σχόλιά σας και δείχνει εάν η ανάρτηση έχει αφαιρεθεί ή όχι. Σε αυτήν την περίπτωση, ο λογαριασμός μου δεν είναι σκιασμένος.

Κατάργηση Reddit ShadowBan: Υποβολή ένστασης

Εάν διαπιστώσατε ότι το Reddit έχει αποκλείσει τον λογαριασμό σας, μπορείτε να υποβάλετε ένσταση για ανάκτηση του λογαριασμού σας. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε είτε να συμπληρώσετε τη φόρμα ένστασης του Reddit είτε να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα. Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε:

  Πώς να δοκιμάσετε την επιφάνεια εργασίας Manokwari στο Ubuntu

1. Επισκεφτείτε την πύλη προσφυγών του Reddit και εισαγάγετε μια σύντομη περιγραφή του προβλήματος σας στο πλαίσιο κειμένου. Αφού περιγράψετε το πρόβλημα, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου «Έχω διαβάσει την Πολιτική περιεχομένου του Reddit και το άρθρο βοήθειας για τις αναστολές» και κάντε κλικ στο κουμπί «Υποβολή». Στη συνέχεια, η ομάδα υποστήριξης του Reddit θα επικοινωνήσει για να επιλύσει το πρόβλημά σας.

2. Μια άλλη επιλογή είναι να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα στο Reddit. Κάντε κλικ σε αυτόν τον άμεσο σύνδεσμο για να περιγράψετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και πατήστε το κουμπί “Αποστολή”. Θα λάβετε μια αυτόματη απάντηση που θα επιβεβαιώνει το μήνυμά σας και η ομάδα υποστήριξης του Reddit θα απαντήσει σύντομα στο αίτημα επανεξέτασής σας.

Συμβουλές για να αποφύγετε το Shadowban στο Reddit

  • Μην χρησιμοποιείτε VPN κατά τη δημιουργία νέου λογαριασμού

Εάν χρησιμοποιήσατε κάποιο από τα καλύτερα VPN για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό Reddit, ο λογαριασμός σας είναι πιθανό να ενεργοποιήσει το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του Reddit. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε το VPN κατά την εγγραφή σας στο Reddit.

  • Μην αλληλεπιδράτε με τις αναρτήσεις σας από λογαριασμό alt

Εάν προσπαθήσετε να υπερψηφίσετε ή να σχολιάσετε τις αναρτήσεις σας από έναν λογαριασμό alt σε μια προσπάθεια να παίξετε το σύστημα ψηφοφορίας, το Reddit θα μπορούσε να σας αποκλείσει. Στη χειρότερη περίπτωση, και οι δύο λογαριασμοί σας θα μπορούσαν να τεθούν υπό σκιά.

  • Μην κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους

Αν και αυτή η συμβουλή ισχύει όταν περιηγείστε στον Ιστό, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εδώ. Βεβαιωθείτε ότι δεν υποκύπτετε σε απόπειρες phishing που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τον λογαριασμό σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό το θέμα στο άρθρο μας με συμβουλές και κόλπα για την προστασία από την απάτη.

  • Μην στέλνετε ανεπιθύμητα μηνύματα σε πολλά subreddit ταυτόχρονα
  Τι είναι το Credential Stuffing; (και πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας)

Εάν κάνετε ένα ξεφάντωμα αυτοπροβολής και μοιραστείτε τον ίδιο σύνδεσμο σε πολλά subreddits ταυτόχρονα, ο λογαριασμός σας θα μπορούσε να αποκλειστεί με shadowbank. Ως λύση, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να μοιράζεστε αναρτήσεις σε σύντομα χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, μην κοινοποιείτε συνδέσμους εκτός θέματος σε subreddits.

Εκτός από αυτές τις συμβουλές, ο χρήστης του Reddit u/cojoco έχει δημιουργήσει μια εξαντλητική λίστα στο r/ShadowBan subreddit, η οποία μάλιστα καρφιτσώνεται από τους επόπτες του subreddit. Θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια καλύτερη οπτική για τα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν χρησιμοποιείτε το Reddit.

Συχνές Ερωτήσεις

Ε: Πόσο διαρκεί ένα Reddit Shadowban;

Σε αντίθεση με τις αναστολές λογαριασμών, τα shadowban στο Reddit διαρκούν για πάντα. Θα πρέπει να κάνετε έκκληση για να απαλλαγείτε από το shadowban.

Ε: Πώς να ξεσκιάζομαι στο Reddit;

Μπορείτε να ανακτήσετε το σκιερό σας Reddit υποβάλλοντας ένσταση. Εάν δεν παραβιάσατε τους όρους παροχής υπηρεσιών του Reddit, η ομάδα υποστήριξης της εταιρείας θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε τον λογαριασμό.

Ε: Είναι το Reddit shadowban μόνιμο;

Εξαρτάται από το πώς και γιατί σας έγινε shadowbann. Εάν το Reddit σάς απαγόρευσε λόγω παραβίασης των κανόνων της εταιρείας, οι πιθανότητες να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας είναι μικρές.

Αποφύγετε το ShadowBanned στο Reddit

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επιβεβαιώσετε εάν ο λογαριασμός σας έχει αποκλειστεί με σκιώδη αποκλεισμό και ελπίζουμε να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας. Σε περίπτωση που το Reddit δεν επαναφέρει τον λογαριασμό σας και δεν σας ενδιαφέρει πλέον να ξεκινήσετε από την αρχή, μη διστάσετε να ελέγξετε τη λίστα μας με τοποθεσίες όπως το Reddit και πώς μπορείτε να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Reddit.