Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις τοποθεσίας για φίλους στο iOS

Στο iOS, μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με τους φίλους σας. Αυτό ισχύει αυστηρά μεταξύ συσκευών iOS, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε πού βρίσκεται μια επαφή εάν έχει μοιραστεί την τοποθεσία της μαζί σας. Δεν χρειάζεται να τους ρωτάς πού βρίσκονται κάθε δύο λεπτά, αν τους περιμένεις. Δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βρείτε κανέναν και όλους. Αυτό βασίζεται αυστηρά σε άδεια, αλλά δεν είναι μόνο για παρακολούθηση τοποθεσίας. Εάν έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Εύρεση φίλων στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις τοποθεσίας για φίλους στο iOS.

Η εφαρμογή Find Friends είναι μια στοκ εφαρμογή της Apple που θα πρέπει να είναι ήδη εγκατεστημένη στη συσκευή σας, αλλά είναι επίσης μία από τις εφαρμογές που μπορούν να απεγκατασταθούν από τότε που η Apple παρουσίασε τη δυνατότητα. Εάν το διαγράψατε, μπορείτε να το αναζητήσετε στην εφαρμογή App Store και να το εγκαταστήσετε ξανά από εκεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό. Ο εκδότης πρέπει να είναι η Apple.

  Πώς να αποκρύψετε τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων μόνο όταν το iPhone σας είναι κλειδωμένο στο iOS 10

Ειδοποιήσεις τοποθεσίας για φίλους

Πρώτα, πρέπει να ζητήσετε από τους φίλους σας να μοιραστούν την τοποθεσία τους μαζί σας. Αφού το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Εύρεση φίλων.

Θα σας δείξει μια λίστα φίλων που μοιράζονται την τοποθεσία τους μαζί σας. Πατήστε τον φίλο για τον οποίο θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις τοποθεσίας. Περιμένετε να εντοπιστούν στο χάρτη. Μόλις εντοπιστούν, θα δείτε μια επιλογή “Ειδοποίηση” στο επάνω μέρος. Πατήστε το.

Η ειδοποίηση τοποθεσίας έχει δύο επιλογές. Φεύγει και φτάνει. Διαλέξτε αυτό που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να γνωρίζετε πότε ένας φίλος φεύγει από τη δουλειά, επιλέξτε την επιλογή Φύλλα. Εάν θέλετε να μάθετε πότε ο φίλος σας θα επιστρέψει στο σπίτι, επιλέξτε την επιλογή Αφίξεις. Στη συνέχεια, επιλέξτε την τοποθεσία για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις.

  Πώς να καρφιτσώσετε σημειώσεις στην εφαρμογή Notes στο iOS 11

Για να λειτουργήσει αυτό, εσείς και ο φίλος σας πρέπει να έχετε ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο. Πρέπει να έχουν ενεργοποιημένη την τοποθεσία. Εάν ο φίλος σας αποφασίσει να σταματήσει να μοιράζεται την τοποθεσία του μαζί σας, οι ειδοποιήσεις δεν θα λειτουργούν πλέον.

Ο φίλος σας δεν χρειάζεται να έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή Find Friends στο τηλέφωνό του, αλλά χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένο το iMessage στη συσκευή του, με τον τρόπο που κοινοποιείται η τοποθεσία σε μια συσκευή iOS. Δεν μπορείτε να αναζητήσετε φίλους στην εφαρμογή Χάρτες της Apple. Μπορείτε πιθανώς να ανοίξετε την τοποθεσία από την εφαρμογή Εύρεση φίλων στους Χάρτες της Apple, αλλά δεν θα προσθέσει δείκτη για τους φίλους σας.

  Πώς να διορθώσετε τις ειδοποιήσεις που δεν απορρίπτονται αυτόματα στο iOS 10

Εάν χρειάζεται μόνο να προβάλετε την τοποθεσία ενός φίλου, μπορείτε να την προβάλετε στο iMessages πατώντας το κουμπί πληροφοριών επάνω δεξιά σε ένα νήμα συνομιλίας μηνυμάτων.