Πώς να λάβετε τον κωδικό επαλήθευσης της Apple σε μια συσκευή

Όταν συνδέεστε στο Apple ID σας στο iTunes, η συσκευή στην οποία συνδέεστε προστίθεται αυτόματα ως αξιόπιστη συσκευή. Εάν έχετε iPhone, μπορείτε να δείτε όλες τις τρέχουσες αξιόπιστες συσκευές σας μεταβαίνοντας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατώντας το αναγνωριστικό σας στο επάνω μέρος. Θα βρείτε μια λίστα με αξιόπιστες συσκευές στην οθόνη Apple ID. Εάν έχετε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αυτές οι συσκευές είναι συσκευές στις οποίες μπορείτε να συνδεθείτε χωρίς να χρειάζεται να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας με τον κωδικό επαλήθευσης. Αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε είναι να λάβετε έναν κωδικό επαλήθευσης σε αυτές τις συσκευές. Για να λάβετε τον κωδικό επαλήθευσης της Apple σε μια συσκευή, πρέπει να κάνετε ένα μικρό βήμα χωρίς έγγραφα. ενεργοποιήστε το Find my Phone/Mac.

  PSA: Απενεργοποιήστε το RCS πριν μεταβείτε σε νέο τηλέφωνο

Κωδικός επαλήθευσης Apple σε συσκευή

Όταν ενεργοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για το Apple ID σας, ορίζει τη συσκευή στην οποία το ενεργοποιήσατε ως την αξιόπιστη συσκευή στην οποία θα αποστέλλονται όλοι οι μελλοντικοί κωδικοί επαλήθευσης. Για τους περισσότερους χρήστες, αυτό είναι το iPhone τους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να λάβετε τον κωδικό επαλήθευσης της Apple σε Mac.

Για οποιαδήποτε συσκευή θέλετε να λάβετε τον κωδικό επαλήθευσης της Apple, βεβαιωθείτε ότι:

Τρέχει iOS 9+ ή OS X El Capitan
Το iCloud είναι ενεργοποιημένο στη συσκευή
Το Find my Phone/Mac είναι ενεργοποιημένο
Εάν χρησιμοποιείτε Mac, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο μέσω δικτύου WiFi για να λειτουργήσει το Find My Mac

  Newshosting: Ο καλύτερος πάροχος Usenet

Για Mac, πρέπει να έχετε συνδεθεί στο iCloud μέσω των Προτιμήσεων συστήματος. Η σύνδεση στην εφαρμογή Mac App Store ή στο iTunes δεν αρκεί.

Το ίδιο ισχύει και για τα iPhone. Το iPhone στο οποίο θέλετε να λάβετε τον κωδικό επαλήθευσης της Apple πρέπει να έχει τον λογαριασμό σας συνδεδεμένο στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Πρέπει να είναι ο λογαριασμός με τον οποίο είναι συνδεδεμένο το Find My Phone. Εάν είστε συνδεδεμένοι μόνο στο App Store ή στο iMessages, δεν είναι αρκετό.

Κωδικός SMS

Ακόμα κι αν δεν λάβετε τον κωδικό επαλήθευσης που απαιτείται για να συνδεθείτε σε μια συσκευή, μπορείτε να επιλέξετε να σας αποσταλεί ο κωδικός μέσω SMS. Αυτή η επιλογή είναι μια επιλογή μόνο για τηλέφωνο. Το μήνυμα αποστέλλεται ως SMS μέσω του δικτύου της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας και όχι μέσω iMessages. Η επιλογή κωδικού SMS δεν έχει εναλλακτική λύση iMessage.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Netflix UI3010

Αυτό σημαίνει ότι αυτή η συγκεκριμένη λειτουργία λήψης του κωδικού επαλήθευσης περιορίζεται σε ένα iPhone. Για το σκοπό αυτό, δεν θα πρέπει να αφαιρέσετε το iPhone σας από τη λίστα αξιόπιστων συσκευών στις οποίες μπορείτε να λάβετε τον κωδικό επαλήθευσης. Εάν είστε σε δύσκολη θέση και θέλετε να λάβετε τον κωδικό μέσω SMS, θα πρέπει να προσθέσετε το iPhone σας ως αξιόπιστη συσκευή, η οποία θα απαιτήσει έναν κωδικό επαλήθευσης για να ολοκληρωθεί.