Πώς να λάβετε μια ειδοποίηση όταν μια εντολή γραμμής εντολών έχει ολοκληρωθεί στα Windows 10

Ορισμένες εντολές που εκτελείτε στη γραμμή εντολών χρειάζονται χρόνο για να ολοκληρωθούν. Τα βοηθητικά προγράμματα γρήγορης αναζήτησης, όπως το ipconfig, ολοκληρώνουν τις εντολές μέσα σε δευτερόλεπτα, αλλά άλλες εντολές μπορούν και χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν. Εάν εκτελείτε συχνά τέτοιες εντολές και πρέπει να περιμένετε να τελειώσει μία για να μπορέσετε να εισαγάγετε την επόμενη, πρέπει να ελέγξετε χειροκίνητα για να δείτε εάν μια εντολή έχει ολοκληρωθεί. Εάν το θεωρείτε αντιπαραγωγικό ή ξεχάσετε εντελώς την εκτέλεση της εντολής, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε το πακέτο Hey και μπορείτε να λάβετε μια ειδοποίηση όταν ολοκληρωθεί η εντολή Command Prompt.

  Πώς να διορθώσετε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας που λείπουν στα Windows

Εγκατάσταση

Για να εγκαταστήσετε το πακέτο Hey, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Node.js στο σύστημά σας. Είναι αρκετά απλό στην εγκατάσταση. επισκεφθείτε το Node.js ιστοσελίδα και κατεβάστε το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows. Εκτελέστε το EXE και μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, επανεκκινήστε το σύστημά σας.

Επόμενο, κατεβάστε Hey από το Github και εξαγάγετε τον συμπιεσμένο φάκελο. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή και μεταβείτε στον φάκελο στον οποίο εξαγάξατε το συμπιεσμένο αρχείο μέσω της εντολής cd.

Παράδειγμα

cd C:UsersfatiwDesktophey-master

Μόλις μπείτε στο φάκελο, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να εγκαταστήσετε το Hey.

npm install -g @adeneu/hey

Χρήση

Τώρα που έχει εγκατασταθεί το Hey, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με μια εντολή και να λάβετε μια ειδοποίηση όταν ολοκληρωθεί μια εντολή Γραμμής εντολών. Για να λάβετε την ειδοποίηση, προσθέστε hey στην αρχή μιας εντολής πριν την εκτελέσετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να εκτελέσετε το ipconfig/all, θα το εκτελέσετε ως εξής.

hey ipconfig/all

Όταν ολοκληρωθεί η εντολή και η Γραμμή εντολών δεν είναι το ενεργό παράθυρο στην οθόνη σας, θα λάβετε μια ειδοποίηση τοστ που θα σας λέει “Το πρόγραμμά σας ολοκληρώθηκε”. Το ipconfig ολοκληρώνεται σε δευτερόλεπτα, οπότε το Hey δεν χρειάζεται πραγματικά μαζί του, αλλά για άλλες εντολές, αυτό το πακέτο είναι πολύ χρήσιμο. Κάνοντας κλικ στην ειδοποίηση δεν θα εμφανιστεί το παράθυρο της Γραμμής εντολών στο μπροστινό μέρος. Πρέπει να μεταβείτε σε αυτό χειροκίνητα.

  Διορθώστε το σφάλμα Steam Needs to Be Online για ενημέρωση [Windows]

Αυτό θα λειτουργήσει με τα περισσότερα βοηθητικά προγράμματα της γραμμής εντολών, αν και δεν φαίνεται να λειτουργεί με το Diskpart. Είναι πιθανό ότι θα υπάρχουν μερικά άλλα βοηθητικά προγράμματα με τα οποία δεν θα λειτουργήσει, αλλά ελπίζουμε ότι είναι μια μικρή μειοψηφία.

Η ειδοποίηση είναι γενική, δηλαδή, θα βλέπετε το ίδιο μήνυμα κάθε φορά που τελειώνει μια εντολή. Θα πρέπει να ελέγξετε ποια εντολή εκτελούσατε. Εάν έχετε ανοιχτά περισσότερα από ένα παράθυρα Γραμμής εντολών, θα πρέπει να ελέγξετε με μη αυτόματο τρόπο σε ποια εντολή ολοκληρώθηκε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Hey με και χωρίς δικαιώματα διαχειριστή.

  Δώστε υψηλότερη προτεραιότητα στο Ethernet έναντι της σύνδεσης WiFi στα Windows 10