Πώς να λάβετε επιστροφή χρημάτων στο Amazon

Η Amazon, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό εμπόριο στον κόσμο, έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έφερε επανάσταση στις αγορές και τις πωλήσεις προϊόντων με τις διαδικτυακές υπηρεσίες λιανικής της. Όλοι επωφελούνται από τις υπηρεσίες της Amazon, από έναν μικρό αγρότη έως έναν επιχειρηματία, αγοράζοντας ή πουλώντας αντικείμενα στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες. Στην απεραντοσύνη της επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου, δεν αποτελεί έκπληξη όταν πιασάρικα σχήματα βρίσκουν τον δρόμο τους στην επιχείρηση. Και ένα τέτοιο σχέδιο είναι το Amazon Prime. Είναι μια συνδρομή επί πληρωμή που δίνει στους χρήστες του Amazon πρόσβαση σε προνόμια όπως δωρεάν παράδοση, Prime Video, Prime Reading, Prime Gaming κ.λπ. Αυτά τα πακέτα προσελκύουν εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο. Εάν έχετε μια συνεχή συνδρομή στο Amazon Prime αλλά αναζητάτε τρόπο να ακυρώσετε τη συνδρομή και να λάβετε επιστροφή χρημάτων από την Amazon, αυτό το άρθρο σίγουρα θα σας βοηθήσει σε αυτό το θέμα. Σας φέρνουμε αυτόν τον λεπτομερή οδηγό που θα σας διδάξει πώς να λάβετε επιστροφή χρημάτων στο Amazon και να απαντήσετε σε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το ίδιο.

Πώς να λάβετε επιστροφή χρημάτων στο Amazon

Μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων στο Amazon αφού ακυρώσετε την ενοικιαζόμενη ταινία σας από τη σελίδα Αγορές & Ενοικιάσεις. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα λεπτομερή βήματα που εξηγούν το ίδιο περαιτέρω σε αυτό το άρθρο.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για το LinkedIn

Μπορώ να ακυρώσω το Amazon Prime και να λάβω επιστροφή χρημάτων;

Ναι, οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών του Amazon Prime σάς επιτρέπουν να ακυρώσετε μια συνδρομή στο Amazon Prime και να λάβετε επιστροφή χρημάτων για το ίδιο. Ωστόσο, ισχύουν ορισμένες προϋποθέσεις, οι οποίες αναφέρονται παρακάτω:

  • Για ετήσια βασική συνδρομή: Εάν η συνδρομή ακυρωθεί εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ενεργοποίηση, δικαιούστε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Ωστόσο, η Amazon μπορεί να αφαιρέσει την αξία των πλεονεκτημάτων Prime που έχετε χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια αυτών των 3 ημερών. Εάν ακυρώσετε τη συνδρομή μετά από 3 ημέρες από την εγγραφή σας, η πλήρης επιστροφή χρημάτων θα επιτρέπεται μόνο εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει κανένα πλεονέκτημα Prime από την ενεργοποίηση.

  • Για Μηνιαία Prime Συνδρομή: Όταν ακυρώνετε μια μηνιαία συνδρομή Prime, θα δικαιούστε πλήρη επιστροφή χρημάτων μόνο όταν δεν έχετε επωφεληθεί από τυχόν προνόμια Prime από την τελευταία σας χρέωση συνδρομής Prime. Εάν θέλετε να μάθετε πώς να λαμβάνετε επιστροφή χρημάτων στο Amazon Prime, διαβάστε περαιτέρω για να μάθετε περισσότερα.

Μπορώ να σταματήσω το Amazon Prime ανά πάσα στιγμή;

Ναι, επιτρέπεται να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο Amazon Prime ανά πάσα στιγμή.

Η Amazon δίνει επιστροφές χρημάτων;

Ναι, η Amazon παρέχει επιστροφές χρημάτων σε πελάτες που ακυρώνουν τη συνδρομή τους στο Amazon Prime μόνο υπό ορισμένες συνθήκες. Για να πληροίτε τα κριτήρια για επιστροφή χρημάτων συνδρομής στο Amazon Prime, θα ληφθούν υπόψη οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Για τους ιδιοκτήτες μηνιαίας Prime Membership: Σε περίπτωση που ακυρώσετε μια μηνιαία συνδρομή Prime, θα σας δοθεί πλήρης επιστροφή χρημάτων μόνο όταν δεν έχετε επωφεληθεί από κανένα από τα προνόμια Prime από την πιο πρόσφατη χρέωση συνδρομής στο Amazon Prime.

  • Για κατόχους ετήσιας Prime Membership: Εάν τερματίσετε τη συνδρομή εντός 3 εργάσιμων ημερών από την εγγραφή σας, θα δικαιούστε πλήρη επιστροφή χρημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι η Amazon μπορεί να παρακρατήσει από την επιστροφή χρημάτων την αξία των παροχών Prime που έχετε χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια των 3 εργάσιμων ημερών . Εάν αποφασίσετε να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο Amazon Prime οποιαδήποτε άλλη στιγμή, θα είναι δυνατή η πλήρης επιστροφή χρημάτων μόνο εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει τυχόν οφέλη από την ενεργοποίηση της συνδρομής.

Τι θα συμβεί αν ακυρώσω νωρίς την κύρια συνδρομή μου;

Εάν τερματίσετε τη συνδρομή σας στο Amazon Prime χωρίς να επωφεληθείτε από κανένα από τα προνόμια του Prime, η Amazon θα σας επιστρέψει την πλήρη συνδρομή Prime.

Θα λάβω πλήρη επιστροφή χρημάτων από την Amazon;

Ναί. Θα δικαιούστε πλήρη επιστροφή χρημάτων εάν ακυρώσετε την ετήσια συνδρομή σας στην Prime εντός τριών εργάσιμων ημερών από την εγγραφή σας. Ωστόσο, η Amazon έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει το κόστος οποιωνδήποτε λειτουργιών Prime που χρησιμοποιήσατε κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου από την επιστροφή χρημάτων σας. Και θα δικαιούστε πλήρη επιστροφή χρημάτων εάν αποφασίσετε να ακυρώσετε μια μηνιαία συνδρομή Prime μόνο εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει κανένα από τα προνόμια Prime από την πιο πρόσφατη ανανέωσή σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επιστρέψει η Amazon το Prime;

Η Amazon ισχυρίζεται ότι επεξεργάζεται επιστροφές χρημάτων για ακύρωση συνδρομής Prime εντός τριών έως πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία απενεργοποίησης.

Πώς μπορώ να λάβω επιστροφή χρημάτων για τις ταινίες Amazon Prime;

Εάν, κατά λάθος, αγοράσατε μια ταινία Prime Video και θέλετε να ακυρώσετε τη συνδρομή και να λάβετε επιστροφή χρημάτων από την Amazon, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω για να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων για την τυχαία αγορά:

Σημείωση: Για να είναι επιτυχής η παρακάτω μέθοδος, δεν πρέπει να έχετε προσπαθήσει να παρακολουθήσετε την ταινία για την οποία θέλετε να λάβετε επιστροφή χρημάτων πριν ακυρώσετε την αγορά.

1. Μεταβείτε στον ιστότοπο Amazon Prime Video.

2. Εισαγάγετε το email ή τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και τον κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο Sign-In, όπως φαίνεται παρακάτω.

3. Κάντε κλικ στο My Stuff από το επάνω μέρος της οθόνης.

4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αγορές & Ενοικιάσεις, όπως επισημαίνεται.

5. Επιλέξτε τον επιθυμητό τίτλο που αγοράσατε ή νοικιάσατε σκόπιμα. Θα φορτωθεί η σελίδα πληροφοριών του τίτλου.

6. Τώρα, κάντε κλικ στην Ακύρωση της παραγγελίας σας.

7. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή του αναπτυσσόμενου μενού Αιτία ακύρωσης (απαιτείται).

8. Από τη λίστα, επιλέξτε τον επιθυμητό λόγο ακύρωσης.

9. Τέλος, κάντε κλικ στο Cancel Your Order.

Μετά την ακύρωση, θα ξεκινήσει μια επιστροφή χρημάτων στον τρόπο πληρωμής που χρησιμοποιήθηκε για αυτήν την αγορά. Η επιστροφή χρημάτων θα φτάσει σε τρεις έως πέντε εργάσιμες ημέρες, όπως αναφέρει η Amazon.

Πώς μπορώ να λάβω επιστροφή χρημάτων στο Amazon που δεν ελήφθη;

Συγκλονιστικά, πολλές φορές, η Amazon υπόσχεται επιστροφή χρημάτων εντός τριών έως πέντε εργάσιμων ημερών, αλλά η επιστροφή χρημάτων δεν πιστώνεται ποτέ στον λογαριασμό σας. Εάν είστε θύμα των ψεύτικων υποσχέσεων της Amazon, τότε, δυστυχώς, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να επικοινωνήσετε με την ίδια την Εξυπηρέτηση Πελατών της Amazon. Για να συνδεθείτε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της Amazon, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Επισκεφτείτε τη σελίδα Είσοδος Amazon στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας και Είσοδος χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα διαπιστευτήρια.

2. Κάντε κλικ στην Εξυπηρέτηση πελατών, όπως φαίνεται παρακάτω.

3. Κάντε κλικ στο Κάτι άλλο από τη λίστα.

4. Κάντε κλικ στο Χρειάζομαι περισσότερη βοήθεια.

5. Μπορείτε να επιλέξετε να συνδεθείτε μέσω κλήσης κάνοντας κλικ στην επιλογή Αίτημα κλήσης τώρα ή συνομιλία επιλέγοντας Έναρξη συνομιλίας τώρα.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να μάθετε πώς να λαμβάνετε επιστροφή χρημάτων στο Amazon και να ακυρώνετε τη συνδρομή και να λαμβάνετε επιστροφή χρημάτων από την Amazon για τις ενοικιαζόμενες ταινίες σας. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή προτάσεις, μη διστάσετε να τις αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.