Πώς να κόψετε τις εργασίες SEO στη μέση με το Semrush Automation

Μάθετε τα εργαλεία και τις διαδικασίες SEO στο Semrush που σας βοηθούν να δημιουργήσετε μια ισχυρή αλλά αβίαστη ροή εργασιών αυτοματισμού SEO για τη μικρή σας επιχείρηση, το περιεχόμενο ιστού, τη ΔΕΗ ή τις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ.

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) έχει να κάνει με την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Bing, το Yandex, το Yahoo και περισσότερες αναζητούν και παρουσιάζουν περιεχόμενο στο κοινό.

Εδώ, κάνετε διαδικτυακή έρευνα για να εξερευνήσετε λέξεις-κλειδιά με τάση και απόδοση. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στη δημιουργία περιεχομένου, την ενημέρωση περιεχομένου, τη δημιουργία backlink, τη δέσμευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκατό άλλα πράγματα.

Συχνά, οι ειδικοί στο SEO διαπιστώνουν ότι από τη στιγμή που φέρουν το περιεχόμενό τους στην αγορά, η αξία της λέξης-κλειδιού πέφτει πολύ. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι η χειρωνακτική εργασία που εμπλέκεται στο SEO παίρνει πολύ χρόνο για να μπορέσετε να εφαρμόσετε τη στρατηγική.

Τι θα λέγατε για μια πλήρως αυτοματοποιημένη λύση SEO όπου, με το πάτημα ενός κουμπιού, γίνονται τα πάντα από την αρχή της στρατηγικής έως την εφαρμογή SEO;

Λοιπόν, μπορεί να μην μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τα πάντα με ένα μόνο κλικ. Ωστόσο, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε πολλά σε σύγκριση με την τρέχουσα μη αυτόματη ροή εργασιών SEO χρησιμοποιώντας την εργαλειοθήκη Semrush SEO για μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Το SEO είναι επαναλαμβανόμενο, βαρετό και χρονοβόρο

Στο συμβατικό SEO, εδώ είναι κυρίως τι κάνετε σε μια εργάσιμη ημέρα:

  • Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή ιστού τρίτου μέρους, όπως το Google Trend ή οποιαδήποτε άλλη, για να ερευνήσετε τις δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά.
  • Αναζητήστε τη λέξη-κλειδί στο Google ή στο Bing για να βρείτε κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης που σχετίζονται με περιεχόμενο όπως ιστολόγια, γραφήματα πληροφοριών, δελτία τύπου (PR), βίντεο, διαδικτυακά μαθήματα και άλλα.
  • Τώρα, κάθεστε με έναν δημιουργό περιεχομένου για να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα περιεχομένου.
  • Στέλνετε το περίγραμμα για έγκριση και, όταν εγκριθεί, ξεκινήστε να δημιουργείτε το περιεχόμενο σε επαφή με τον δημιουργό περιεχομένου.
  • Και πάλι, στέλνετε περιεχόμενο όπως ιστολόγια, βίντεο ή γραφήματα πληροφοριών στον επεξεργαστή του ιστότοπου ή στον πελάτη για έγκριση.
  • Μόλις τελειώσετε, δημοσιεύετε το περιεχόμενο και αρχίζετε να το προωθείτε από τα κοινωνικά κανάλια.
  • Επίσης, πηγαίνετε σε μια αποστολή να δημιουργήσετε εκατοντάδες backlinks στο αρχικό σας περιεχόμενο για να αυξήσετε την απόδοση του περιεχομένου.
  • Για να μην αναφέρουμε, παρακολουθήστε το περιεχόμενο κάθε μέρα για την κατάταξη που ανεβαίνει ή προς τα κάτω και κάντε περισσότερο SEO για να τραβήξετε το περιεχόμενο προς τα πάνω εάν η κατάταξη πέσει προς τα κάτω.
  Πώς να ελέγξετε για έγκυρες παρενθέσεις στην Python

Τώρα, αυτή είναι πολλή χειρωνακτική εργασία που κάνετε για όλες τις λέξεις-κλειδιά κατά τη διάρκεια του έτους. Αυτό δεν είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα. Χρειάζεστε αυτοματισμό για να αφαιρέσετε τη χειρωνακτική εργασία από το SEO, να κάνετε το SEO να λειτουργεί χωρίς ελαττώματα και να επενδύσετε λιγότερα σε βαρετή εργασία και περισσότερο σε πωλήσεις.

Τι είναι ο Αυτοματισμός στο SEO;

Η αυτοματοποίηση SEO είναι η διαδικασία αυτοματοποίησης χειροκίνητων και επαναλαμβανόμενων εργασιών του SEO. Μπορείτε να το ονομάσετε διαφορετικά εργοστασιακή σειρά ή βελτιωμένη ροή εργασίας για τη στρατηγική μάρκετινγκ SEO σας.

Η αυτοματοποίηση SEO είναι εξαιρετικά επωφελής για τις εταιρείες SEO, τους ψηφιακούς μάρκετινγκ και τις επιχειρήσεις που κάνουν οι ίδιες το SEO. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναλύσετε μαζικές λέξεις-κλειδιά απευθείας από ένα υπολογιστικό φύλλο ή ένα έγγραφο έργου χρησιμοποιώντας μια ενοποίηση Zappier του Semrush.

Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτόματα εκατοντάδες περιγράμματα περιεχομένου μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Semrush Content Outline Builder. Και η λίστα συνεχίζεται!

Με την αυτοματοποίηση SEO, μπορείτε να δημοσιεύσετε περιεχόμενο πιο γρήγορα από τις αντίπαλες εταιρείες και τις επιχειρήσεις σας. Έτσι, απολαμβάνετε οργανική επισκεψιμότητα στο ιστολόγιό σας, το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, την πλατφόρμα dropshipping, την αγορά διαδικτυακών μαθημάτων κ.λπ., τους ιστότοπους νωρίτερα από τους ανταγωνιστές σας.

Ποιες εργασίες SEO μπορείτε να αυτοματοποιήσετε;

Σχεδόν κάθε εργασία σε έναν αγωγό SEO που δεν απαιτεί δημιουργικές εισροές και εισροές λήψης αποφάσεων από ανθρώπους μπορεί να αυτοματοποιηθεί χρησιμοποιώντας το Semrush.

Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να μάθετε να γράφετε σενάρια προηγμένων αυτοματισμών χρησιμοποιώντας Semrush και Python. Εναλλακτικά, υπάρχουν εργαλεία If This Then That (IFTTT) για προγραμματισμό υπό όρους, όπως το Zapier. Ωστόσο, βρείτε παρακάτω τις εργασίες SEO που μπορείτε να αυτοματοποιήσετε σήμερα:

  • Επισκόπηση λέξεων-κλειδιών και ανάλυση ανακάλυψης λέξεων-κλειδιών
  • Ανάλυση θέσης ή κατάταξης λέξης-κλειδιού
  • Επισκέψεις ή ανίχνευση ιστότοπου από bots μηχανών αναζήτησης
  • Αυτοματοποιημένη παρακολούθηση για backlinks, αναφορές επωνυμίας κ.λπ.
  • Έλεγχος ποιότητας προφίλ backlink
  • Δημιουργία αναφορών απόδοσης SEO
  • Ανάλυση αρχείων καταγραφής
  • Μαζική δημιουργία τίτλων SEO και μετα-περιγραφών
  • Μαζική δημιουργία περιεχομένου backlink σύντομης μορφής και δημοσίευσή τους στο διαδίκτυο
  • Ανάλυση της πρόθεσης λέξης-κλειδιού
  Πώς λειτουργούν οι νέες ειδοποιήσεις έκθεσης του iPhone σας σε COVID-19

Τι είναι ο αυτοματισμός Semrush;

Το Semrush είναι ένα διάσημο κιτ εργαλείων SEO. Έρχεται με πολλές δυνατότητες αυτοματισμού για εμπόρους SEO.

Σχεδόν όλα τα εργαλεία SEO που είναι διαθέσιμα στο πακέτο συνδρομής Semrush είναι συμβατά με αυτοματισμό. Σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ενσωματωμένες δυνατότητες των εργαλείων SEO του Semrush για να αυτοματοποιήσετε τη μαζική έρευνα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ενσωματώσετε τις δυνατότητες του Semrush με άλλα επιχειρηματικά εργαλεία χρησιμοποιώντας εργαλεία ενοποίησης τρίτων, όπως το Zaprier ή το IFTTT. Επομένως, χρειάζεται απλώς να αναθέσετε σε μερικούς εμπόρους SEO να διευθύνουν μια μεγάλη εταιρεία SEO ή έργο SEO σε μια επιχείρηση για την προώθηση εμπορικών σημάτων και προϊόντων.

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες αυτοματισμού στο Semrush. Βρείτε παρακάτω τον πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο και αβίαστο αυτοματισμό Semrush που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη στιγμή:

#1. Αυτοματοποιημένος έλεγχος τοποθεσίας

Η παραμονή σε όλα τα τεχνικά προβλήματα SEO είναι απαραίτητη. Μερικές φορές, το πρόγραμμα ανίχνευσης της Αναζήτησης Google ενδέχεται να μην ανιχνεύει αποτελεσματικά το άρθρο ή τη σελίδα περιεχομένου σας, δημιουργώντας πολλά προβλήματα κατάντη. Ως εκ τούτου, πρέπει να επενδύσετε σε πολλούς εμπόρους SEO για να βρείτε και να αντιμετωπίσετε τέτοια προβλήματα.

Ωστόσο, αυτοματοποιώντας τη διαδικασία τεχνικού ελέγχου, μπορείτε να εντοπίσετε μόνοι σας προβλήματα. Και αυτό ακριβώς κάνει το εργαλείο Semrush Site Audit.

Δημιουργήστε έναν ιστότοπο ή μια ανίχνευση σελίδας χρησιμοποιώντας το εργαλείο. Το εργαλείο θα σας παρουσιάσει μια σειρά από πληροφορίες. Επί του παρόντος, ελέγχει περισσότερους από 130 παράγοντες. Μόλις μάθετε τα ζητήματα ανίχνευσης του ιστότοπου, μπορείτε να επιλύσετε τον κώδικα της σελίδας ή τα προβλήματα ευρετηρίασης αμέσως.

#2. Αυτόματη παρακολούθηση της θέσης λέξης-κλειδιού

Το εργαλείο Semrush Position Tracking σάς βοηθά να παρακολουθείτε τη θέση και την κατάταξη των λέξεων-κλειδιών στις οποίες συνήθως κατατάσσεται ο ιστότοπός σας. Οποιαδήποτε ένδειξη κατάταξης υποβάθμισης θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια στρατηγική για την ενημέρωση του περιεχομένου το συντομότερο δυνατό για να επιστρέψετε στην κορυφή της μηχανής αναζήτησης Google.

Πίστωση εικόνας: Semrush

Οι έμποροι SEO μπορούν επίσης να προγραμματίσουν αναφορές παρακολούθησης θέσης λέξεων-κλειδιών για να μεταβούν απευθείας στα εισερχόμενα email των διαχειριστών SEO εβδομαδιαία, μηνιαία και ούτω καθεξής.

  Πώς να επεκτείνετε το πρόχειρο του προγράμματος περιήγησής σας σε 10 στοιχεία

Το εργαλείο Semrush Backlink Audit μπορεί να παρακολουθεί αυτόματα backlinks προς τους ιστότοπούς σας, τις σελίδες προορισμού, τις σελίδες περιεχομένου κ.λπ., από ιστότοπους τρίτων. Μπορείτε να ορίσετε διάφορες μετρήσεις ποιότητας backlink στο εργαλείο και να ξεκινήσετε ένα έργο παρακολούθησης.

Πίστωση εικόνας: Semrush

Το εργαλείο θα ελέγχει συνεχώς την ποιότητα του backlink. Όταν ο αριθμός των τοξικών backlinks υπερβαίνει ένα προηγουμένως καθορισμένο όριο, μπορείτε να λάβετε μια αναφορά μέσω email ή μια ειδοποίηση μέσω email. Έτσι, μπορείτε να δώσετε οδηγίες στους εμπόρους SEO σας να αρχίσουν να αφαιρούν τα τοξικά backlinks.

#4. Αυτόματη ανάλυση αρχείων καταγραφής

Η ανάλυση των αρχείων καταγραφής και η κατανόηση προβλημάτων ιστότοπου θα μπορούσε να βελτιώσει την απόδοση του ιστότοπου. Ωστόσο, αυτή είναι μια επαναλαμβανόμενη και χειρωνακτική εργασία.

Πίστωση εικόνας: Semrush

Χάρη στο εργαλείο Log File Analyzer από το Semrush, μπορείτε πλέον να αυτοματοποιήσετε πλήρως την παραπάνω διαδικασία για να βρείτε άμεσες απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Ποια είναι τα σφάλματα ιστότοπου που ανακάλυψε το εργαλείο ανίχνευσης;
  • Ποια σελίδα του ιστότοπού σας δεν έλαβε πρόγραμμα ανίχνευσης Google μετά τη δημοσίευση περιεχομένου;
  • Ξοδεύετε οικονομικά τον προϋπολογισμό ανίχνευσης;
  • Ποιες σελίδες του ιστότοπού σας είχαν τις περισσότερες ανιχνεύσεις;
  • Ποια είναι η διαδικασία για τη διαχείριση της ανίχνευσης του Googlebot;

#5. Αυτοματοποίηση αναφορών SEO

Είναι πραγματικό πόνο για μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ να δημιουργεί μηνιαίες ή εβδομαδιαίες αναφορές SEO για πελάτες. Ομοίως, σε μια επιχείρηση, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ολόκληρη η ομάδα SEO ακολουθεί τις αναφορές SEO στο τέλος του μήνα στο τέλος του μήνα, όταν θα έπρεπε να ερευνούν στρατηγικές κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης.

Χάρη στο εργαλείο SEO Reports από το Semrush, η ομάδα SEO σας μπορεί να δημιουργήσει επαγγελματικές αναφορές SEO αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά. Η αναφορά μπορεί να περιλαμβάνει τις ακόλουθες μετρήσεις:

  • Οργανικές θέσεις αναζήτησης για λέξεις-κλειδιά
  • Μηνιαίες αναφορές SEO
  • Μια πλήρης αναφορά για backlinks
  • Πλήρης έκθεση του ελέγχου του χώρου
  • Μηνιαία ανάλυση και συγκριτική αξιολόγηση ανταγωνιστών
  • Μια πλήρης αναφορά ζητημάτων τοποθεσίας από τον έλεγχο του ιστότοπου

Τυλίγοντας

Μπορεί να πιστεύετε ότι το SEO δεν είναι κατάλληλο για αυτοματοποίηση, αλλά θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι το Semrush διαθέτει μια σειρά από εργαλεία SEO που στοχεύουν στον αυτοματισμό.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τα προαναφερθέντα εργαλεία στο πακέτο Semrush για να αυτοματοποιήσετε τις περισσότερες εργασίες που δεν εκτελούν χειροκίνητα οι επιτυχημένες και κερδοφόρες εταιρείες SEO.

Μπορεί επίσης να θέλετε να μάθετε για το εργαλείο Semrush SEO Writing Assistant, το εργαλείο Semrush .Trends για έρευνα στρατηγικής μάρκετινγκ.