Πώς να κόψετε βίντεο στα Windows 10

Τα Windows 10 προσφέρουν μια ποικιλία προγραμμάτων επεξεργασίας βίντεο όπου μπορείτε να εκτελέσετε βασικές εργασίες επεξεργασίας βίντεο. Δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε ακριβά προγράμματα λογισμικού για να επεξεργαστείτε απλά βίντεο. Μπορείτε να επεξεργαστείτε ένα οικογενειακό βίντεο για διασκέδαση ή ένα βίντεο για το κανάλι σας στο YouTube επίσης. Σε αυτήν την περίπτωση, το Windows 10 Video Editor θα σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε τέλεια τα βίντεό σας. Διαβάστε μέχρι το τέλος για να μάθετε τις διάφορες μεθόδους για τον τρόπο περικοπής βίντεο στα Windows 10.

Πώς να κόψετε βίντεο στα Windows 10

Μερικές φορές, όταν εγγράφετε το βίντεό σας μέσω smartphone ή ακόμα και μέσω ψηφιακής κάμερας, μπορεί να γίνει πολύ μεγάλο. Τα smartphone δεν υποστηρίζουν τόσο εύκολα την επεξεργασία τόσο μεγάλων αρχείων ή την αποκοπή ανεπιθύμητων κλιπ.

  • Το Windows 10 Video Editor εξαλείφει την ανάγκη εξάρτησης από την εγκατάσταση εργαλείων τρίτων για το σκοπό αυτό.

  • Η εφαρμογή Windows 10 Photos αποτελείται από ένα φανταστικό πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο από το οποίο μπορεί κανείς να περικόψει ένα ή πολλά μέρη ενός βίντεο πιο απλά.

Σε αυτόν τον οδηγό των Windows 10, τα βήματα για την αποκοπή βίντεο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Φωτογραφίες εξηγούνται πολύ απλά.

Μέθοδος 1: Χρήση της εφαρμογής Φωτογραφίες

Για να περικόψετε βίντεο στα Windows χρησιμοποιώντας Φωτογραφίες, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

1. Επιλέξτε το βίντεο που θέλετε να επεξεργαστείτε από την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα με > Φωτογραφίες.

3. Επιλέξτε το κουμπί Επεξεργασία & Δημιουργία από την επάνω δεξιά γωνία.

4. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Περικοπή.

5. Χρησιμοποιήστε τις λευκές καρφίτσες (δεξιά και αριστερά) για να επιλέξετε το τμήμα του βίντεο που θέλετε να περικόψετε.

6. Χρησιμοποιήστε την μπλε καρφίτσα για να σταματήσετε το βίντεο και βεβαιωθείτε ότι κόβετε το σωστό τμήμα.

7. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση ως από την επάνω δεξιά γωνία και αποθηκεύστε το επεξεργασμένο βίντεο.

Μόλις ολοκληρωθούν όλα αυτά τα βήματα, το Photos θα επεξεργαστεί το βίντεο και θα αποθηκεύσει με επιτυχία το περικομμένο αρχείο στη θέση που επιθυμείτε. Σε αυτήν τη διαδικασία, το αρχικό βίντεο δεν θα επηρεαστεί. μόνο μια συντομευμένη έκδοση ενός αρχικού αρχείου βίντεο δημιουργείται σε άλλη περιοχή.

Μέθοδος 2: Χρήση της εφαρμογής Photos Video Editor

Ενώ η περικοπή βίντεο στην εφαρμογή Φωτογραφίες είναι μια εξαιρετικά εύκολη εργασία, σας επιτρέπει μόνο να αποθηκεύσετε μια συγκεκριμένη ενότητα. Τι γίνεται αν χρειαστεί να αφαιρέσετε ορισμένα τμήματα και να αποθηκεύσετε το υπόλοιπο βίντεο; Εδώ είναι χρήσιμο το προηγμένο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο που είναι ενσωματωμένο στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο σάς επιτρέπει να συνδυάζετε πολλά βίντεο μαζί, να προσθέτετε μουσική, εφέ, κείμενα κ.λπ. Δείτε πώς μπορείτε να περικόψετε βίντεο στην εφαρμογή Επεξεργασία βίντεο φωτογραφιών των Windows 10:

1. Αναζητήστε την εφαρμογή Επεξεργασία βίντεο στη γραμμή αναζήτησης της Cortana.

2. Κάντε κλικ στο κουμπί New Video Project.

3. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο για να ονομάσετε το βίντεό σας. Πληκτρολογήστε το κατάλληλο όνομα και πατήστε enter ή κάντε κλικ στο Skip total.

4. Στο παράθυρο Βιβλιοθήκη έργου, κάντε κλικ στο κουμπί + Προσθήκη και επιλέξτε Από αυτόν τον υπολογιστή.

5. Εντοπίστε και επιλέξτε το αρχείο βίντεο που θέλετε να περικόψετε και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

6. Περιμένετε μέχρι η εφαρμογή να ολοκληρώσει την προσθήκη του αρχείου βίντεο στο έργο σας.

7. Σύρετε το αρχείο βίντεο από το παράθυρο Project Library στο Storyboard και επιλέξτε την επιλογή Split.

Σημείωση: Θα χωρίσουμε το αρχείο βίντεο σε πολλές μικρότερες (διαχειρίσιμες) ενότητες πρώτα και στη συνέχεια θα περικόψουμε τις μεμονωμένες ενότητες όπως απαιτείται. Στη συνέχεια, τα κομμένα τμήματα θα προσαρτηθούν για να δημιουργηθεί ένα τελικό βίντεο.

8. Στο επόμενο παράθυρο, σύρετε τον μπλε δείκτη στη χρονική σήμανση που είναι το ένα τρίτο του συνολικού χρόνου βίντεο. Για παράδειγμα – Εάν το βίντεο έχει διάρκεια 38 δευτερόλεπτα, όπως στην περίπτωσή μας, τοποθετήστε τον δείκτη στο 38/3 = 12,7 δευτερόλεπτα.

9. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να χωρίσετε αυτήν την ενότητα από το αρχικό βίντεο.

Τώρα θα επιστρέψετε στην κύρια οθόνη του έργου. Το πρώτο βίντεο στο Storyboard θα είναι το διαχωρισμένο τμήμα (πρώτα 12,7 δευτερόλεπτα) που δημιουργήσαμε στο προηγούμενο βήμα και το ένα στα δεξιά του θα είναι το υπόλοιπο τμήμα. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα υπόλοιπα βήματα για να περικόψετε το βίντεο στα Windows 10.

10. Επιλέξτε το υπόλοιπο τμήμα και κάντε ξανά κλικ στο split.

11. Αυτή τη φορά, τοποθετήστε τον δείκτη διαχωρισμού στη χρονική σήμανση που χωρίζει το υπόλοιπο βίντεο σε δύο ίσα μέρη και κάντε κλικ στο Τέλος.

Το κύριο βίντεο έχει πλέον χωριστεί σε τρία ξεχωριστά βίντεο.

Σημείωση: Ανάλογα με τη συνολική διάρκεια του βίντεό σας, μπορεί να χρειαστεί να το χωρίσετε σε πολλές ενότητες και όχι μόνο σε τρεις. Επίσης, τα σπασίματα δεν χρειάζεται να είναι τέλεια ή ίδιου μήκους.

12. Επιλέξτε το πρώτο βίντεο στο Storyboard και κάντε κλικ στο Περικοπή.

13. Κόψτε το τμήμα που χρειάζεστε στο τελικό βίντεο χρησιμοποιώντας τα δύο ρυθμιστικά (μετακινήστε τα μόνο προς τα μέσα).

Σημείωση: Μπορείτε να ρυθμίσετε την επιλογή σας χρησιμοποιώντας τα κουμπιά πλαισίου πίσω και εμπρός.

14. Αποθηκεύστε την περικομμένη ενότητα κάνοντας κλικ στο Τέλος.

15. Επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα για τα υπόλοιπα βίντεο στο Storyboard και κόψτε όλα τα μέρη που χρειάζεστε.

16. Για προεπισκόπηση του τελικού βίντεο, κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή.

17. Κάντε κλικ στο Τέλος βίντεο επάνω δεξιά για να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο.

18. Ρυθμίστε την ποιότητα βίντεο όπως θέλετε.

Σημείωση: Το μέγεθος του αρχείου βίντεο θα αντιστοιχεί στην επιλεγμένη ποιότητα βίντεο, επομένως όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα, τόσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του αρχείου.

19. Αναπτύξτε το μενού περισσότερες επιλογές και επιλέξτε το επόμενο για Χρήση κωδικοποίησης με επιτάχυνση υλικού.

20. Τέλος, κάντε κλικ στο Εξαγωγή και επιλέξτε τον φάκελο προορισμού.

Ο χρόνος εξαγωγής θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια του τελικού βίντεο, την ποιότητα εξαγωγής και το σύστημά σας. Μετά την εξαγωγή, το βίντεο θα ανοίξει αυτόματα σε νέο παράθυρο για αναπαραγωγή και έλεγχο. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να περικόψετε βίντεο στα Windows.

Χαρακτηριστικά της εφαρμογής Photos Video Editor

Ανεξάρτητα από το πώς δημιουργείτε ένα προσαρμοσμένο έργο βίντεο, θα καταλήγετε πάντα σε μια οθόνη με βιβλιοθήκη έργου, προεπισκόπηση βίντεο και παράθυρο Storyboard. Μόλις προσθέσετε ένα βίντεο, θα δείτε μερικά εργαλεία επεξεργασίας στο παράθυρο Storyboard. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το μέγεθος, να προσθέσετε φίλτρα, οπτικά εφέ, εφέ κίνησης, ακόμη και να εφαρμόσετε εφέ 3D.

  • Το εργαλείο περικοπής λειτουργεί το ίδιο με το εργαλείο περικοπής που βλέπετε κατά την επεξεργασία ενός μεμονωμένου βίντεο. Μπορείτε να κόψετε και να περικόψετε πολλά βίντεο από ένα μόνο βίντεο.
  • Μπορείτε να αφαιρέσετε μαύρες γραμμές από ένα βίντεο χρησιμοποιώντας το εργαλείο Αλλαγή μεγέθους, το οποίο είναι απαραίτητο εάν συνδυάζετε πολλά βίντεο.
  • Το εργαλείο Φίλτρα παρέχει μια ποικιλία φίλτρων—τα πάντα από Sepia έως Pixel.
  • Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε διαφορετικά στυλ και διατάξεις κινούμενου κειμένου χρησιμοποιώντας το εργαλείο Κείμενο.
  • Το εργαλείο κίνησης σάς επιτρέπει να επιλέξετε διαφορετικούς τύπους κίνησης της κάμερας για το βίντεο ή τη φωτογραφία.
  • Το εργαλείο 3D Effects παρέχει μια βιβλιοθήκη με εφέ 3D που μπορείτε να εφαρμόσετε στο βίντεο.
  • Αντί να τροποποιείτε κάθε μεμονωμένη επιλογή μόνοι σας, τα Θέματα σάς επιτρέπουν να επιλέξετε διάφορα θέματα. Αυτό θα επιλέξει φίλτρα, μουσική και στυλ κειμένου που συνεργάζονται—συνολικά με εγγραφές κριτικών που σας δείχνουν πώς θα φαίνονται.
  • Για να εφαρμόσετε μουσική σε ένα βίντεο, κάντε κλικ στο κουμπί Μουσική στην επάνω γραμμή. Η εφαρμογή Φωτογραφίες ενσωματώνει μερικές μουσικές επιλογές που μπορείτε να περιηγηθείτε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη μουσική σας για να ενσωματώσετε έναν προσαρμοσμένο δίσκο μουσικής.
  • Επιπλέον, υπάρχει μια επιλογή Aspect Ratio στη γραμμή εργαλείων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για εναλλαγή μεταξύ διαφόρων οριζόντιων προσανατολισμών και προσανατολισμών εικόνας για το βίντεό σας.
  • Μπορείτε να μεταφέρετε το αρχείο βίντεο στο Microsoft cloud μέσω του κουμπιού Προσθήκη στο Cloud. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να συνεχίσετε να το αλλάζετε στην εφαρμογή Φωτογραφίες σε άλλον υπολογιστή που έχετε εγκρίνει με παρόμοιο λογαριασμό Microsoft.
  • Το Αυτόματο βίντεο με λειτουργίες μουσικής σάς επιτρέπει επίσης να επιλέξετε τις φωτογραφίες ή τα βίντεό σας. Η εφαρμογή Φωτογραφίες τις συνδυάζει αυτόματα σε ένα προσαρμοσμένο βίντεο για εσάς. Για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο βίντεο, πρέπει να επιλέξετε τουλάχιστον ένα βίντεο ή φωτογραφία. Υποτίθεται ότι δημιουργείτε μια παρουσίαση προσθέτοντας εικόνες ή συνδυάζοντας τις ιδέες για να δημιουργήσετε ένα βίντεο.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Πώς κόβετε βίντεο στην εφαρμογή Ταινίες & TV των Windows;

Απ.: Δείτε πώς μπορείτε να περικόψετε βίντεο στην εφαρμογή Ταινίες & TV των Windows:

1. Ανοίξτε το βίντεο στο Movies & TV.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι (ή Επεξεργασία) στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

3. Επιλέξτε την επιλογή Περικοπή.

4. Χρησιμοποιήστε το αριστερό και το δεξί ρυθμιστικό για να επιλέξετε το τμήμα του βίντεο που θέλετε να περικόψετε.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση ως και επιλέξτε μια θέση φακέλου για να αποθηκεύσετε το περικομμένο βίντεο.

Ε2. Τα Windows 10 διαθέτουν λογισμικό επεξεργασίας βίντεο;

Απάντηση: Ναι, τα Windows 10 περιλαμβάνουν μια εγγενή εφαρμογή Επεξεργασίας βίντεο, διάδοχο του αρχικού Movie Maker. Το νέο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο σάς επιτρέπει να προσθέτετε μουσική, κείμενο, εφέ 3D κ.λπ. για να κάνετε ένα δικό σας αριστούργημα.

***

Αν και μπορεί να μην είναι το πιο εντυπωσιακό πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο στα Windows, είναι σοκαριστικά ικανά, περιλαμβάνονται για όλους τους υπολογιστές Windows 10 και μπορούν να κάνουν πολλές βασικές εργασίες επεξεργασίας με μια ελκυστική και απλή διεπαφή. Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να αλλάξετε ένα βίντεο σε υπολογιστή με Windows. Ελπίζουμε ότι θα μπορούσατε να μάθετε διάφορες μεθόδους για τον τρόπο περικοπής βίντεο στα Windows 10. Εάν εξακολουθείτε να έχετε απορίες σχετικά με την περικοπή βίντεο στον υπολογιστή σας με Windows, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ενότητα σχολίων.

  Διοργανώστε μια κλήση τηλεδιάσκεψης όπου κανείς δεν χρειάζεται λογαριασμό