Πώς να κρύψετε τα παιχνίδια που παίζετε στο Steam

Το Steam μοιράζεται τη δραστηριότητα παιχνιδιού σας από προεπιλογή. Αν παίζετε Hello Kitty: Island Adventure ή Κακοί Αρουραίοι, ίσως θέλετε να κρατήσετε το παιχνίδι σας μυστικό. Δείτε πώς μπορείτε να αποκρύψετε τη δραστηριότητά σας στο Steam από τους φίλους σας.

Απόκρυψη παιχνιδιών από το προφίλ σας στο Steam

Η σελίδα προφίλ σας στο Steam αναφέρει κανονικά όλα τα παιχνίδια που παίζετε και δείχνει πόσες ώρες έχετε αφιερώσει σε όλα, εστιάζοντας σε αυτά που παίζατε τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τα προφίλ Steam ήταν δημόσια από προεπιλογή, αλλά η Valve τα έκανε ιδιωτικά από προεπιλογή. Ωστόσο, μπορεί να έχετε δημοσιοποιήσει τη συνεργασία με μια υπηρεσία τρίτου μέρους που διαβάζει πληροφορίες από το προφίλ σας στο Steam, όπως ΥπάρχειΚαμία Συμφωνία, το οποίο σαρώνει τη λίστα επιθυμιών σας για παιχνίδια και σας ενημερώνει εάν διατίθενται προς πώληση σε άλλα καταστήματα παιχνιδιών.

  Πώς να κατεβάσετε τα παιχνίδια Steam σε έναν προσαρμοσμένο κατάλογο

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο προφίλ σας στο Steam, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το όνομα χρήστη σας στην επάνω γραμμή και κάντε κλικ στο “Προφίλ”.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Επεξεργασία προφίλ” στη δεξιά πλευρά της σελίδας για να επεξεργαστείτε το προφίλ σας.

Κάντε κλικ στο “Οι ρυθμίσεις απορρήτου μου” στη δεξιά πλευρά της σελίδας σας για να βρείτε τις επιλογές απορρήτου του προφίλ του Steam.

Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις απορρήτου εδώ για να ελέγξετε τι μπορούν να δουν οι άνθρωποι. Για να κρύψετε το gameplay, έχετε δύο επιλογές.

Για να αποκρύψετε πληροφορίες παιχνιδιού, ορίστε τις “Λεπτομέρειες παιχνιδιού” σε “Ιδιωτικό”. Ούτε οι φίλοι σας δεν θα μπορούν να δουν τα παιχνίδια που παίζετε, τα παιχνίδια που διαθέτετε ή τα παιχνίδια που έχετε στη λίστα επιθυμιών. Μπορούν ακόμα να δουν τη λίστα των φίλων σας, το απόθεμα, τα σχόλια και άλλες πληροφορίες, ανάλογα με τις επιλογές που έχετε επιλέξει σε αυτήν τη σελίδα.

  Πώς να φτιάξετε μια κονσόλα Steam με Linux με το SteamOS

Θα μπορούσατε επίσης απλώς να αποκρύψετε τα πάντα ορίζοντας την επιλογή “Το προφίλ μου” σε Ιδιωτικό. Εάν το κάνετε, κανείς δεν μπορεί να δει ολόκληρη τη σελίδα του προφίλ σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε «Μόνο φίλοι» και μόνο οι φίλοι σας στο Steam θα μπορούν να δουν το προφίλ σας.

Απόκρυψη δραστηριότητας παιχνιδιού από το Steam Chat

Εάν ντρέπεστε μόνο για το παιχνίδι που παίζετε αυτήν τη στιγμή—ίσως δεν σας ενδιαφέρει αν εμφανίζεται στη σελίδα του προφίλ σας, αλλά δεν θέλετε όλοι οι φίλοι σας να λαμβάνουν ειδοποίηση ότι αρχίσατε να παίζετε παιχνίδι ή δείτε ότι το παίζετε στη λίστα φίλων τους—μπορείτε να βγείτε εκτός σύνδεσης ή να γίνετε αόρατοι στη συνομιλία Steam.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή “Friends and Chat” στο steam, κάντε κλικ στο όνομα χρήστη σας και επιλέξτε “Offline” ή “Invisible”. Οι φίλοι σας δεν θα μπορούν να δουν τι παίζετε αυτήν τη στιγμή, αν και αυτές οι πληροφορίες θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στη σελίδα του προφίλ σας.

  Πώς να ελέγξετε τις απαιτήσεις συστήματος για ένα παιχνίδι Steam

Λάβετε υπόψη ότι η ρύθμιση των “Λεπτομέρειων παιχνιδιού” σας σε Προσωπικά θα εμποδίσει τους φίλους σας να δουν τα παιχνίδια που παίζετε, ακόμα κι αν είστε συνδεδεμένοι στο Steam chat.

Απόκρυψη ή αφαίρεση παιχνιδιών από τη βιβλιοθήκη Steam σας

Εάν θέλετε να αποκρύψετε ένα παιχνίδι από τη βιβλιοθήκη Steam στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το ορίσετε σε “Κρυφό” ή να το αφαιρέσετε από τη βιβλιοθήκη Steam.

Τα άτομα με πρόσβαση στις λεπτομέρειες του παιχνιδιού στο προφίλ σας θα εξακολουθούν να μπορούν να βλέπουν τα επιτεύγματα και τον χρόνο παιχνιδιού που έχετε σε αυτό το παιχνίδι. Ωστόσο, όποιος έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας δεν θα δει το παιχνίδι στην κανονική σας βιβλιοθήκη Steam.

Με το Steam να προσφέρει πλέον παιχνίδια μόνο για ενήλικες και άλλο υλικό που δεν είναι ασφαλές για εργασία (NSFW), η δυνατότητα απόκρυψης των παιχνιδιών που παίζετε γίνεται πιο σημαντική. Αλλά είναι χρήσιμο ακόμα κι αν έχετε παίξει άλλα παιχνίδια, όπως π.χ Κακοί Αρουραίοι, που δεν θέλετε να το μάθει κανένας άλλος.