Πώς να κρυπτογραφήσετε τις ιδιωτικές συνομιλίες στο WhatsApp και το Gmail και να στείλετε μυστικά μηνύματα στο Facebook

Συνομιλήστε με απόλυτη ασφάλεια στο WhatsApp

Το WhatsApp χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για να διατηρεί τα μηνύματά σας απόρρητα – κάτι που η υπουργός Εσωτερικών, Amber Rudd, χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτο» τον Μάρτιο, πριν υποχωρήσει αργότερα. Η προστασία του WhatsApp σημαίνει ότι, υπό την προϋπόθεση ότι εσείς και το άτομο με το οποίο συνομιλείτε χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής, όλες οι επικοινωνίες είναι ασφαλείς και ούτε καν το ίδιο το WhatsApp δεν μπορεί να τις δει. Η κρυπτογράφηση είναι ενεργοποιημένη στην εφαρμογή από προεπιλογή – δεν χρειάζεται να την ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο. Ωστόσο, εάν θέλετε να ελέγξετε ότι τα μηνύματά σας είναι ασφαλή,

  • Πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε «Προβολή επαφής».
  • Στην ενότητα Κρυπτογράφηση, θα πρέπει να δείτε μια ειδοποίηση που δηλώνει ότι όλες οι συνομιλίες και οι κλήσεις είναι ασφαλείς.
  • Για να το επιβεβαιώσετε, κάντε κλικ στη σημείωση και σαρώστε τον κωδικό QR που εμφανίζεται στο τηλέφωνο της επαφής σας ή το αντίστροφο.
  •   Πώς να παρακολουθείτε την πτήση σας με ένα bot Facebook Messenger

    Μυστικές συνομιλίες στο Messenger

    Οι Secret Conversations είναι μια χρήσιμη κρυφή λειτουργία στο Facebook Messenger για Android και iOS που σας επιτρέπει να στέλνετε κρυπτογραφημένα μηνύματα από άκρη σε άκρη στους φίλους σας. Η επιλογή δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και πρέπει να ξεκινήσετε μια νέα ιδιωτική συνομιλία – αντί να συνεχίσετε απλώς ένα υπάρχον νήμα – για να τη χρησιμοποιήσετε. Επίσης, δεν λειτουργεί σε ομαδικές συνομιλίες.

    Η λειτουργία Secret Conversations του Facebook σάς επιτρέπει να κρυπτογραφείτε τις συνομιλίες σας

    Για να ξεκινήσετε μια μυστική συνομιλία:

  • Πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ σας και κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Απόρρητο.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Μυστικές συνομιλίες. Βεβαιωθείτε ότι η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη.
  • Πατήστε το κουμπί Νέο μήνυμα και επιλέξτε το μυστικό σύνδεσμο στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Επιλέξτε έναν φίλο από τις επαφές σας και ξεκινήστε να γράφετε ένα μήνυμα. Ο παραλήπτης πρέπει να συμφωνήσει να πραγματοποιήσει μια μυστική συνομιλία μαζί σας.
  •   Πώς να διαγράψετε το Facebook

    Στείλτε μήνυμα και καλέστε με ασφάλεια χρησιμοποιώντας το Signal

    Ένας αυξανόμενος αριθμός εφαρμογών συνομιλίας – συμπεριλαμβανομένων των προαναφερθέντων WhatsApp και Facebook – χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για να κρατούν τις συνομιλίες σας ιδιωτικές, αλλά το Signal (whispersystems.org) είναι πιο ασφαλές από τις περισσότερες. Αυτή η δωρεάν εφαρμογή, η οποία χρησιμοποιείται και προτείνεται από τον πληροφοριοδότη της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, δεν αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες της και σας επιτρέπει να συνομιλείτε με ασφάλεια με τις επαφές στο υπάρχον τηλέφωνο και το βιβλίο διευθύνσεών σας.

    Διαθέσιμη τόσο για iOS όσο και για Android, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα κειμένου και μηνύματα εικόνας και βίντεο σε άτομα ή ομάδες, καθώς και ασφαλείς τηλεφωνικές κλήσεις. Πιο πρόσφατα, ο προγραμματιστής πρόσθεσε υποστήριξη για κρυπτογραφημένες βιντεοκλήσεις από άκρο σε άκρο.

    Ασφαλίστε τα μηνύματά σας στο Gmail

    Παρόλο που το Gmail προσφέρει κρυπτογράφηση μέσω σύνδεσης HTTPS όταν διαβάζετε και γράφετε μηνύματα, δεν τα κρυπτογραφεί κατά τη μεταφορά τους. Μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά το απόρρητό σας εγκαθιστώντας την επέκταση CryptUp (cryptup.org) για Chrome και Firefox, η οποία προστατεύει τα μηνύματα και τα συνημμένα που αποστέλλονται μέσω του Gmail στο πρόγραμμα περιήγησής σας χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο PGP (Pretty Good Privacy). Λειτουργεί με την προσθήκη ενός κουμπιού Ασφαλούς Σύνταξης στο Gmail, ώστε να μπορείτε να στέλνετε γρήγορα ασφαλή μηνύματα όποτε το χρειαστείτε. Εάν ο παραλήπτης σας δεν έχει εγκαταστήσει το CryptUp ή οποιαδήποτε άλλη κρυπτογράφηση email για αυτό το θέμα, μπορείτε να ασφαλίσετε τα μηνύματα ή τα αρχεία σας με κωδικό πρόσβασης.

      Πώς να κάνετε ζωντανή ροή στο Facebook

    Προσθέστε κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στα μηνύματα του Gmail εγκαθιστώντας το CryptUp

    Ο προγραμματιστής του CryptUp σχεδιάζει να κυκλοφορήσει εφαρμογές Android και iOS, μαζί με ένα πρόσθετο του Outlook, αργότερα φέτος.

    Κρυπτογραφήστε τα αντίγραφα ασφαλείας του email σας

    Το MailStore Home δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας όλων των email σας και συνεργάζεται με οποιονδήποτε πάροχο αλληλογραφίας, συμπεριλαμβανομένων του Gmail και του Outlook.com. Απλώς επιλέξτε τις υπηρεσίες για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και θα αρχίσει να λειτουργεί. Μπορείτε να προστατεύσετε τα αρχεία με κωδικό πρόσβασης και το λογισμικό κρυπτογραφεί πλήρως όλες τις βάσεις δεδομένων ώστε να είναι αδύνατη η προβολή των μηνυμάτων από οποιονδήποτε άλλον εκτός από εσάς.