Πώς να κλειδώσετε το κρυφό άλμπουμ φωτογραφιών με Face ID/Touch ID στο iOS 16 στο iPhone

Όλοι έχουμε μερικές ιδιωτικές φωτογραφίες που θέλουμε να κρατήσουμε κάτω από το περιτύλιγμα ή από αδιάκριτα βλέμματα. Αν και η εφαρμογή Apple Photos πρόσφερε ήδη έναν τρόπο απόκρυψης φωτογραφιών στο iPhone, οποιοσδήποτε μπορούσε εύκολα να έχει πρόσβαση στο κρυφό σας άλμπουμ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι χρήστες iOS βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις εφαρμογές αποθήκευσης φωτογραφιών για να διατηρούν τις προσωπικές τους φωτογραφίες ασφαλείς. Ωστόσο, εάν έχετε εγκαταστήσει το iOS 16, μπορείτε τώρα να κλειδώσετε το κρυφό σας άλμπουμ φωτογραφιών με Face ID/Touch ID στο iPhone και το iPad σας, ώστε να μην μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στις προσωπικές σας φωτογραφίες χωρίς την άδειά σας. Λοιπόν, δείτε πώς να κλειδώσετε το κρυφό άλμπουμ φωτογραφιών στο iOS 16.

Κλείδωμα κρυφού άλμπουμ φωτογραφιών στο iPhone

Εκτός από το ότι σας επιτρέπει να ασφαλίσετε το κρυφό άλμπουμ, το iOS 16 σας επιτρέπει επίσης να προστατεύσετε τον φάκελο “Πρόσφατα διαγραμμένα” όπου οι διαγραμμένες φωτογραφίες και βίντεο παραμένουν διαθέσιμα για έως και 30 ημέρες. Από την άποψη της ιδιωτικής ζωής, αυτό είναι καλά μελετημένο. Πολλές φορές, τείνουμε να διαγράφουμε κάποιες προσωπικές εικόνες και ξεχνάμε να τις διαγράψουμε οριστικά. Ως αποτέλεσμα, συνεχίζουν να υπάρχουν στη συσκευή. Ωστόσο, με ενεργοποιημένη αυτή τη νέα δυνατότητα απορρήτου, δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για την προστασία των διαγραμμένων εικόνων.

  Πώς το iOS 14 μπορεί να σας βοηθήσει να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες στο iPhone σας

Κλείδωμα κρυφών και πρόσφατα διαγραμμένων φακέλων με Face ID/Touch ID

1. Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και επιλέξτε την.

3. Βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή δίπλα στο Use Face ID/Touch ID είναι ενεργοποιημένη.

Από εδώ και στο εξής, ένα μικροσκοπικό εικονίδιο κλειδαριάς θα εμφανίζεται δίπλα τόσο στο κρυφό άλμπουμ όσο και στους φακέλους που διαγράφηκαν πρόσφατα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν κάποιος προσπαθήσει να απενεργοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα, θα πρέπει πρώτα να πραγματοποιήσει έλεγχο ταυτότητας χρησιμοποιώντας το Touch ID ή το Face ID. Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι φωτογραφίες σας είναι ασφαλείς.

  Πώς να κάνετε το Hey, Siri πιο ακριβές στο iOS

Ξεκλειδώστε τους κρυφούς και τους πρόσφατα διαγραμμένους φακέλους με Face ID/Touch ID

Το ξεκλείδωμα του κρυφού άλμπουμ φωτογραφιών είναι τόσο εύκολο όσο ποτέ.

1. Στο iPhone ή το iPad σας, ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και, στη συνέχεια, πατήστε την καρτέλα Άλμπουμ στο κάτω μέρος της οθόνης.

2. Στην ενότητα Βοηθητικά προγράμματα, πατήστε Κρυφό και, στη συνέχεια, ελέγξτε την ταυτότητα χρησιμοποιώντας το Touch ID/Face ID για να προβάλετε τις φωτογραφίες σας. Και αν θέλετε να δείτε τις πρόσφατα διαγραμμένες εικόνες σας, πατήστε Πρόσφατα διαγραμμένα και, στη συνέχεια, ελέγξτε την ταυτότητα.

Επιτρέψτε σε οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας/στενό φίλο να έχει πρόσβαση στο κλειδωμένο ιδιωτικό σας άλμπουμ φωτογραφιών

Τι γίνεται αν θέλετε να επιτρέψετε σε έναν από τους φίλους ή τους αγαπημένους σας να έχει απεριόριστη πρόσβαση στο κρυφό σας άλμπουμ; Λοιπόν, μπορείτε να ζητήσετε από τον φίλο σας να ρυθμίσει μια εναλλακτική εμφάνιση στη συσκευή σας με δυνατότητα Face ID ή να προσθέσει ένα δακτυλικό αποτύπωμα στη συσκευή σας που είναι εξοπλισμένη με Touch ID για να έχει απεριόριστη πρόσβαση στο κρυφό άλμπουμ.

  Πώς να προσθέσετε και να αφαιρέσετε γραφικά στοιχεία στο iOS 8

1. Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας και επιλέξτε Face ID/Touch ID & Passcode.

2. Τώρα, είτε ρυθμίστε μια εναλλακτική εμφάνιση είτε προσθέστε ένα δακτυλικό αποτύπωμα με βάση τη διαθεσιμότητα.

Στο εξής, ο φίλος σας θα μπορεί να δει το κρυφό άλμπουμ φωτογραφιών σας χρησιμοποιώντας επίσης το Face ID ή το Touch ID.

Κρατήστε τις προσωπικές σας φωτογραφίες ασφαλείς από τα αδιάκριτα μάτια

Λοιπόν, έτσι μπορείτε να κλειδώσετε το άλμπουμ των κρυφών φωτογραφιών σας στο iOS 16. Αυτή η νέα δυνατότητα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη για χρήστες iPhone που έπρεπε να βασίζονται σε εφαρμογές τρίτων για να προστατεύσουν τις προσωπικές τους φωτογραφίες. Δεδομένου ότι η δυνατότητα είναι ενσωματωμένη στην εφαρμογή Φωτογραφίες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την κλοπή των δεδομένων σας από μια εφαρμογή τρίτου μέρους ή τη μεταφόρτωση των εικόνων σας στο cloud. Λοιπόν, έχετε αρχίσει να κλειδώνετε τα κρυφά και διαγραμμένα άλμπουμ σας στο iPhone; Ενημερώστε μας στα σχόλια.