Πώς να κερδίσετε χρήματα στο TikTok το 2023; – 12 αποδεδειγμένοι τρόποι

Το TikTok είναι μια μοντέρνα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και παρέχει ευκαιρίες δημιουργίας χρημάτων. Γιατί λοιπόν να περιμένετε; Βουτήξτε και δείτε τους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα στο TikTok ως δημιουργός περιεχομένου.

Η μανία για περιεχόμενο σύντομης μορφής και εξαιρετικά ιού στο TikTok έχει γίνει μοντέρνα και χιονοπόλεμο τα τελευταία χρόνια. Εκτός από το ότι επιτρέπει σε επωνυμίες και δημιουργούς να συνδέονται με το κοινό τους, έχει επίσης επιτρέψει στους δημιουργούς να δημιουργούν έσοδα από το περιεχόμενό τους στην πλατφόρμα.

Με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες, η πλατφόρμα έχει αρχίσει να επιβραβεύει τους δημιουργούς με διάφορες μεθόδους. Εάν, ως δημιουργός, έχετε περίπου 10.000 ακόλουθους στην πλατφόρμα ή ακόμα και 1.00.000 προβολές βίντεο σε ένα μήνα, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εσάς να αξιοποιήσετε το κοινό σας στο TikTok και να μεταβείτε στο επόμενο επίπεδο.

Οι Khaby Lame (142 εκατομμύρια ακόλουθοι), ο Addison Rae (88,7 εκατομμύρια ακόλουθοι) και ο Zach King (77,5 εκατομμύρια ακόλουθοι) έχουν χρησιμοποιήσει καλά τους λογαριασμούς τους στο TikTok, συγκεντρώνοντας συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με επωνυμίες και ευκαιρίες μέσω της πλατφόρμας.

Προτού εστιάσετε στους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα χρησιμοποιώντας το TikTok, πρέπει να γνωρίζετε λεπτομερώς την πρωτοβουλία «Creator Next» του TikTok.

Ένα πρόγραμμα δημιουργίας εσόδων που επικεντρώνεται στην προώθηση δημιουργών. εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το πρόγραμμα «Creator Next» από την TikTok;

Σύμφωνα με το TikTok, η πρωτοβουλία «Creator Next» έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους δημιουργούς του TikTok να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν έσοδα από το κοινό τους. Η πύλη επιτρέπει στους δημιουργούς να έχουν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες δημιουργίας εσόδων στο TikTok, μερικές από τις οποίες περιλαμβάνουν:

  • TikTok Creator Fund
  • TikTok Creator Marketplace
  • Δώρα ζωντανά και βίντεο
  • Συμβουλές
  Πώς να αποκτήσετε δωρεάν νομίσματα TikTok

Για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα, πρέπει να πληροίτε τα ακόλουθα κριτήρια επιλεξιμότητας:

  • Θα πρέπει να έχετε συγκεκριμένο αριθμό ακολούθων (συνήθως 1.000+)
  • Θα έπρεπε να έχετε δημοσιεύσει τουλάχιστον τρεις φορές τις τελευταίες 30 ημέρες.
  • Θα πρέπει να είστε 18 ετών και άνω (19 ετών στη Νότια Κορέα και 20 ετών στην Ιαπωνία)
  • Πρέπει να έχει καλή θέση σύμφωνα με τις «Οδηγίες κοινότητας TikTok και τους «Όρους Παροχής Υπηρεσιών».

Τώρα που γνωρίζετε την ευκαιρία που σας προσφέρει, ακολουθεί ένας γρήγορος αλλά περιεκτικός οδηγός που περιέχει διαφορετικές μεθόδους για να κερδίσετε χρήματα στο TikTok:

TikTok Creator Fund

Οι χρήστες που έχουν συγκεντρώσει αρκετούς ακόλουθους στο TikTok μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής στο «TikTok Creator Fund» – μια πρωτοβουλία της εταιρείας για να βοηθήσει τους δημιουργούς να κερδίσουν χρήματα στην πλατφόρμα.

Το ταμείο, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεκίνησε το 2020 για να δώσει στους δημιουργούς την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη φωνή και τη δημιουργικότητά τους για να αναπτυχθούν στην καριέρα τους.

Τα έσοδα από το Ταμείο δημιουργών μπορεί να διαφέρουν από χρήστη σε χρήστη και συχνά υπολογίζονται λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Μέγεθος κοινού
  • Συχνότητα ανάρτησης
  • Τύπος αφοσίωσης που δημιουργείται στις αναρτήσεις του χρήστη

Η διαδικασία καταλληλότητας είναι αρκετά αυστηρή και χρειάζεται πολύς χρόνος και συνέπεια για τη δημιουργία περιεχομένου και την ανάπτυξη του λογαριασμού.

TikTok Creator Marketplace

Οι δημιουργοί στην πλατφόρμα μπορούν να αξιοποιήσουν το «Creator Marketplace» για να συνεργαστούν με επωνυμίες σε διάφορες κατηγορίες. Όπως και το Creator Fund, το marketplace έχει επίσης συγκεκριμένα κριτήρια καταλληλότητας για τη χρήση της δυνατότητας.

Η τρέχουσα βάση δεδομένων έχει πάνω από 8 εκατομμύρια ενεργούς δημιουργούς σε 24 χώρες και περιοχές στο TikTok. Ως δημιουργός, συνήθως λαμβάνετε προσκλήσεις από επωνυμίες στην εφαρμογή και, στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε με ποια επωνυμία θέλετε να συνεργαστείτε.

Πρέπει, ωστόσο, να κατανοήσετε ότι τα συμβόλαια και οι πληρωμές διαφέρουν για κάθε καμπάνια και επωνυμία.

Δώρα βίντεο TikTok

Το TikTok επιβραβεύει επίσης τους δημιουργούς για τη δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας στην πλατφόρμα τακτικά. Οι ακόλουθοι μπορούν να αντιδράσουν στα βίντεο, εκτιμώντας τον δημιουργό για τις προσπάθειές του. Τα δώρα βίντεο TikTok έχουν γίνει μια εξαιρετικά δημοφιλής μέθοδος για τους αναδυόμενους TikTokers για να αυξήσουν και να δημιουργήσουν έσοδα από ένα κοινό.

Έχετε επίσης πρόσβαση στα «διαμάντια» – το εικονικό νόμισμα του TikTok. κάθε φορά που ένας χρήστης στέλνει ένα εικονικό δώρο, κερδίζετε ένα διαμάντι. Μόλις έχετε αρκετά διαμάντια, μπορείτε να τα εξαργυρώσετε για ανταμοιβές σε μετρητά.

TikTok Tips

Ένας άλλος καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα ως δημιουργός είναι μέσω της λειτουργίας φιλοδωρήματος στο TikTok. Οι θεατές μπορούν να στείλουν απευθείας συμβουλές στον λογαριασμό του δημιουργού εάν τους αρέσει το περιεχόμενό τους και θέλουν να υποστηρίξουν τον δημιουργό.

Η λειτουργία κυκλοφόρησε στα τέλη του 2021 και επέτρεπε στους χρήστες να δίνουν φιλοδωρήματα μεταξύ 5 και 15 δολαρίων στον αγαπημένο τους δημιουργό. Επιπλέον, μπορούν επίσης να βάλουν ένα προσαρμοσμένο ποσό εάν θέλουν, αυξάνοντας τις πιθανότητες να βγάλουν καλά χρήματα οι δημιουργοί ως συμβουλές.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα TikTok "Είστε πολύ συχνά επισκέπτεστε" - Προτεινόμενες λύσεις

Παρόμοια με το Ταμείο δημιουργών, αυτές οι συμβουλές απαιτούν επίσης να έχετε τουλάχιστον 100.000 ακόλουθους, εκτός από το να έχετε σταθερό ποσοστό αφοσίωσης στα κλιπ σας.

Ωστόσο, η λειτουργία TikTok Tips ισχύει μόνο για δημιουργούς άνω των 18 ετών.

TikTok Live Gifting

Παρόμοια με τη λειτουργία «Δώρα βίντεο», η επιλογή TikTok Live Gifting είναι μια άλλη εξαιρετική μέθοδος για να κερδίσετε χρήματα στο TikTok. Οι χρήστες μπορούν να δείξουν εκτίμηση μέσω αυτής της επιλογής κάνοντας απλώς κλικ στην επιλογή «Δώρο» κατά τη διάρκεια των ζωντανών συνεδριών σας. Πρέπει να σημειωθεί ότι πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία για να ξεκινήσει η λήψη δώρων.

Για δημιουργούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία ή την ΕΕ, το TikTok αντικαθιστά την “Πολιτική εικονικών αντικειμένων” με μια πολιτική “Κέρματα και ανταμοιβές”. Οι χρήστες που αγοράζουν νομίσματα μπορούν στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν εικονικά αντικείμενα για τον αγαπημένο τους δημιουργό.

Πώληση στο κατάστημα TikTok

Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους για να κερδίσετε χρήματα στο TikTok είναι η πώληση εμπορευμάτων. Είναι επειδή οι άνθρωποι μπορούν να έχουν απήχηση με την επωνυμία σας και να αισθάνονται άνετα να την κάνουν μέρος της γκαρνταρόμπας τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή για να διαφοροποιήσετε το εισόδημά σας και να δημιουργήσετε ένα αφοσιωμένο κοινό στο διαδίκτυο.

Ως δημιουργός, μπορείτε επίσης να συνδέσετε τον επιχειρηματικό λογαριασμό σας TikTok σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Shopify, το Bigcommerce και το Ecwid για να ξεκινήσετε τις πωλήσεις στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, η λειτουργία «TikTok Shop» είναι ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος πώλησης προϊόντων στο TikTok. Μπορείτε να προβάλετε τα προϊόντα σας στους παρακάτω χώρους:

  • Βίντεο στη ροή
  • Καρτέλα βιτρίνας προϊόντων
  • Στη ζωντανή ροή βίντεο.

Affiliate Marketing

Ενώ η πώληση εμπορευμάτων είναι μια εξαιρετική επιλογή, δεν χρειάζεται πάντα να είστε κάτοχος των προϊόντων. Η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα θυγατρικών της Tiktok σε μια θέση μπορεί να είναι μια εξαιρετική στρατηγική για να κερδίσετε χρήματα στο TikTok.

Μπορείτε να δημοσιεύσετε περιεχόμενο με συνδέσμους προς προϊόντα από άλλες επιχειρήσεις. Κάθε φορά που ένα άτομο αγοράζει τον σύνδεσμο θυγατρικών, λαμβάνετε ένα ποσοστό ως προμήθεια.

Ένας καλός τρόπος για να ανακατευθύνετε την επισκεψιμότητα σε αυτούς τους συνδέσμους συνεργατών είναι η δημιουργία οργανικού περιεχομένου, εκτός από το να το τοποθετήσετε στο προφίλ σας. Το TikTok Affiliate είναι ένα καλό πρόγραμμα τόσο για δημιουργούς όσο και για επιχειρήσεις.

Προσφορές τραγουδιών

Πληρώνεστε για να προσθέτετε τραγούδια στα βίντεό σας; Ακούγεται απίστευτο; Αλλά χιλιάδες δημιουργοί πληρώνονται τώρα για τη χρήση μοντέρνων τραγουδιών στα κλιπ τους.

Εάν έχετε μεγάλους followers και αφοσίωση, οι μουσικοί πρόθυμα πληρώνουν για να προωθήσουν τα τραγούδια τους στα βίντεό σας.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε τα beats και τα τραγούδια σας στην πλατφόρμα TikTok.

Εκτελέστε διαφημίσεις TikTok

Περίπου το 43% των χρηστών TikTok ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 18 έως 24 ετών. Επομένως, το TikTok είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για επωνυμίες και επιχειρήσεις που εμπορεύονται τα προϊόντα τους για τη Gen Z. Η πλατφόρμα διαφημίσεων TikTok διαθέτει πολλά ισχυρά εργαλεία που βοηθούν τις διαφημίσεις σας να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία για το TikTok

Μπορείτε να επιλέξετε από διάφορες μορφές διαφήμισης, στοχεύοντας άτομα ανά ηλικία, τοποθεσία, ενδιαφέροντα και άλλους παράγοντες. Ως δημιουργός, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προβολές προφίλ και να αυξήσετε τους ακόλουθούς τους προβάλλοντας στοχευμένες διαφημίσεις στην πλατφόρμα.

Ακολουθούν μερικές από τις δημοφιλείς μορφές διαφημίσεων που χρησιμοποιούνται στο TikTok:

  • Βίντεο In-feed: Αυτού του είδους οι διαφημίσεις βίντεο εμφανίζονται στη σελίδα “Για εσάς” των χρηστών που αποτελούν μέρος του κοινού-στόχου σας.
  • Εξαγορές επωνυμίας: Αυτή η μορφή διαφήμισης επιτρέπει στη διαφήμισή σας να επεκταθεί στο πλάτος ολόκληρης της οθόνης για λίγα δευτερόλεπτα προτού τελικά επανέλθει σε βίντεο in-feed.

Υπάρχουν πολλές άλλες μορφές διαφήμισης στο TikTok, χρησιμοποιώντας τις οποίες μπορείτε να πουλάτε ψηφιακά και φυσικά προϊόντα στην πλατφόρμα.

Οι επωνυμίες συχνά συνεργάζονται με δημιουργούς για διάφορες καμπάνιες ενεργοποίησης προϊόντων και επωνυμιών. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να χορηγούν αναρτήσεις απευθείας στο προφίλ του δημιουργού. Αυτές οι καμπάνιες επιτρέπουν στις επωνυμίες να πληρώνουν τον δημιουργό για την οργανική προώθηση των προϊόντων τους μέσω μιας σειράς αναρτήσεων.

Εάν οι αναρτήσεις αποκτήσουν έλξη, μπορείτε να τις ενισχύσετε περαιτέρω για περισσότερη αφοσίωση και οργανική προσέγγιση, αυξάνοντας εκθετικά τις τιμές και το εισόδημά σας.

Δωρεές και Crowdfunding

Το crowdfunding είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή για τη δημιουργία νέου περιεχομένου υψηλής ποιότητας χωρίς συμβιβασμούς στην οικονομική πτυχή. Ως δημιουργός, μπορείτε να δεχτείτε μικρά ποσά ως δωρεές κατά τη διάρκεια των συνεδριών σας στο TikTok LIVE.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Patreon για να κερδίσετε οικονομική υποστήριξη σε αντάλλαγμα για παρασκήνια και περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση. τι θα κάνετε για να δοκιμάσετε την αγορά; Ως δημιουργός, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μεθόδους crowdfunding για να δοκιμάσετε τη βιωσιμότητα της ιδέας σας.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να εκτελέσετε διαφημιστικές καμπάνιες στους λογαριασμούς σας TikTok για να δημιουργήσετε ένα κοινό για την ίδια ιδέα.

Αναπτύξτε και πουλήστε λογαριασμούς TikTok

Εκτός από τις προαναφερθείσες μεθόδους, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα στο TikTok αναπτύσσοντας και πουλώντας εξειδικευμένους λογαριασμούς TikTok. Είναι ένας καλός τρόπος για να προχωρήσετε εάν έχετε ταλέντο στη δημιουργία κοινού και μπορείτε να αναπτύξετε τους λογαριασμούς οργανικά.

Για να πουλήσετε με επιτυχία λογαριασμούς TikTok, πρέπει να εστιάσετε σε εξειδικευμένα θέματα που είναι βιώσιμα για τον αγοραστή, καθώς αυτό διευκολύνει τον αγοραστή λογαριασμού να συνεχίσει να δημοσιεύει περιεχόμενο και να διατηρήσει την αφοσίωση.

Οι επωνυμίες που σκέφτονται να αγοράσουν θεματικές σελίδες TikTok ακολουθούν αυστηρή δέουσα επιμέλεια. Είναι πιθανό ένας λογαριασμός με χιλιάδες ακόλουθους αλλά πολύ χαμηλή αφοσίωση να μην παράγει αποτελέσματα για αυτούς.

Έχοντας αυτό υπόψη, εάν θέλετε να πουλήσετε θεματικές σελίδες TikTok, πρέπει να το κάνετε μόνο με επωνυμίες που ευθυγραμμίζονται με τους στόχους και το κοινό-στόχο της σελίδας σας.

Σημείωση του συγγραφέα: Μια επισκόπηση

Το TikTok είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη πλατφόρμα με δισεκατομμύρια χρήστες. Με αρκετούς δημιουργούς να επιδιώκουν τώρα σοβαρά την πλατφόρμα και μια αυξανόμενη τάση για περιεχόμενο σύντομης μορφής, viral, προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για δημιουργία εσόδων από τη δημιουργικότητα.

Χάρη σε όλες αυτές τις μεθόδους, έχει γίνει ευκολότερο να κερδίσετε χρήματα στο TikTok. Καθώς η πλατφόρμα πιέζει επίσης για μια βαθύτερη σχέση δημιουργού-καταναλωτή, το μέλλον για δημιουργούς περιεχομένου όπως εσείς φαίνεται πολλά υποσχόμενο.

Εάν είστε δημιουργός περιεχομένου που θέλει να κερδίσει χρήματα στο TikTok, το «TikTok Creator Fund» είναι η καλύτερη επιλογή. Απαιτεί μόνο να αυξήσετε τους ακόλουθους και να δημοσιεύσετε εξαιρετικό περιεχόμενο. Αντίθετα, οι άλλες επιλογές περιλαμβάνουν ένα στοιχείο οικονομικού κινδύνου, ειδικά όταν είναι πρώτες μέρες στην καριέρα σας στη δημιουργία περιεχομένου.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι πληροφορίες ήταν χρήσιμες και ότι μπορείτε να αρχίσετε να διαφοροποιείτε το εισόδημά σας ως δημιουργός χρησιμοποιώντας τις και να κερδίζετε χρήματα στο TikTok.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικούς καλύτερους επεξεργαστές βίντεο TikTok για γραφικά που ξεπερνούν τις επιδείξεις.