Πώς να κατεβάσετε μουσική από το Spotify για αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης

Εάν χρησιμοποιείτε το Spotify Premium, μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε οποιοδήποτε τραγούδι, playlist ή άλμπουμ σας αρέσει και να τα ακούσετε εκτός σύνδεσης. Δείτε πώς μπορείτε να κατεβάσετε μουσική από το Spotify για χρήση εκτός σύνδεσης σε φορητές συσκευές και επιτραπέζιους υπολογιστές.

Λήψη μουσικής από το Spotify στο κινητό

Το Spotify σάς επιτρέπει να κατεβάζετε μουσική σχεδόν σε κάθε οθόνη στις εφαρμογές του για κινητά, αλλά η επιλογή είναι περιέργως διαφορετική ανάλογα με το πού βρίσκεστε. Ενώ μπορείτε να κάνετε λήψη οποιουδήποτε τραγουδιού ή άλμπουμ, αρκεί να έχετε Spotify Premium, ας ξεκινήσουμε με το πιο προφανές, τη λίστα αναπαραγωγής Liked Songs.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Spotify στο δικό σας iPhone, iPad, ή Android συσκευή και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “Η βιβλιοθήκη σας”.

Από την ενότητα Μουσική > Λίστες αναπαραγωγής, πατήστε την επιλογή “Τραγούδια που σας αρέσουν”.

Θα δείτε τώρα μια μεγάλη επιλογή “Λήψη” στην κορυφή. Πατήστε τον διακόπτη δίπλα του για να ξεκινήσετε τη λήψη των τραγουδιών που σας αρέσουν. Τώρα, καθώς συνεχίζετε να σας αρέσουν τα τραγούδια, θα αποθηκευτούν στη βιβλιοθήκη σας και θα ληφθούν αυτόματα στη συσκευή σας. Και, ναι, αυτή η δυνατότητα λειτουργεί για οποιαδήποτε λίστα αναπαραγωγής στη βιβλιοθήκη σας.

  Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Nagios για την παρακολούθηση δικτύου

Αλλά αυτός είναι ένας ενιαίος διακόπτης. Τι γίνεται αν θέλετε να κατεβάσετε μόνο ένα συγκεκριμένο άλμπουμ, ίσως χωρίς να το προσθέσετε στη λίστα αναπαραγωγής των τραγουδιών που σας αρέσουν;

Μεταβείτε στο άλμπουμ ή στη λίστα αναπαραγωγής και πατήστε το κουμπί “Λήψη” κάτω από την περιγραφή.

Η μουσική θα προστεθεί στη Βιβλιοθήκη σας (αλλά όχι στη λίστα αναπαραγωγής των τραγουδιών που σας αρέσουν) και το Spotify θα αρχίσει να κατεβάζει τα τραγούδια αμέσως όσο είστε σε Wi-Fi.

Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε τις λήψεις μέσω κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Ποιότητα μουσικής > Λήψη με χρήση κινητής τηλεφωνίας και κάνοντας εναλλαγή της επιλογής.

Τώρα, εφόσον το smartphone ή το tablet σας συνδέεται στο διαδίκτυο μία φορά κάθε 30 ημέρες, τα τραγούδια που έχετε κατεβάσει θα παραμείνουν διαθέσιμα για χρήση εκτός σύνδεσης.

Δεν μπορείτε να κατεβάσετε απευθείας μεμονωμένα τραγούδια. Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Τραγούδια που σας αρέσουν”. Πατήστε το εικονίδιο “Καρδιά” που βρίσκεται δίπλα σε ένα μεμονωμένο τραγούδι για να το “Μου αρέσει” και εφόσον έχετε ενεργοποιημένη τη δυνατότητα λήψης για τη λίστα αναπαραγωγής “Τραγούδια που σας αρέσουν”, θα είναι διαθέσιμα για ακρόαση εκτός σύνδεσης.

  Βρείτε εύκολες συνταγές για την ημέρα των ευχαριστιών με αυτές τις εφαρμογές και τους ιστότοπους

Λήψη μουσικής από το Spotify στο Desktop

Η εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή του Spotify είναι αρκετά περιορισμένη όσον αφορά τη λήψη τραγουδιών. Μπορείτε να κατεβάσετε μόνο τα τραγούδια και τις λίστες αναπαραγωγής που σας αρέσουν. Δεν μπορείτε να κάνετε λήψη μεμονωμένων άλμπουμ ή τραγουδιών.

Για να πραγματοποιήσετε λήψη της λίστας αναπαραγωγής των τραγουδιών που σας αρέσουν, ανοίξτε την εφαρμογή Spotify στη συσκευή σας Windows 10 PC, Μακ, ή Linux υπολογιστή και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Τραγούδια που σας αρέσουν” από την ενότητα “Η βιβλιοθήκη σας” στην πλαϊνή γραμμή. Από εκεί, κάντε κλικ στο κουμπί εναλλαγής δίπλα στο “Λήψη” για να ξεκινήσετε τη λήψη όλων των τραγουδιών που σας αρέσουν.

Για να κατεβάσετε μια λίστα αναπαραγωγής, πρώτα ανοίξτε την στην εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή Spotify και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Μενού με τις τρεις κουκκίδες. Εδώ, επιλέξτε την επιλογή «Λήψη».

  Πώς να εξαργυρώσετε έναν κωδικό προσφοράς στο Google Play Store

Πώς να μεταβείτε σε λειτουργία εκτός σύνδεσης στο Spotify

Σε αντίθεση με το Apple Music, το Spotify δεν διαθέτει ξεχωριστή ενότητα για τη λήψη μουσικής. Αντίθετα, προσφέρει λειτουργία εκτός σύνδεσης. Μόλις ενεργοποιηθεί, το Spotify θα σταματήσει να αλληλεπιδρά με την υπηρεσία ροής, ακόμα κι αν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να περιηγείστε στον κατάλογο μουσικής του Spotify, αλλά δεν θα μπορείτε να τα παίξετε μέχρι να επιστρέψετε στο διαδίκτυο. Η λειτουργία εκτός σύνδεσης σάς παρουσιάζει όλη την πρόσφατη μουσική εκτός σύνδεσης στο επάνω μέρος της αρχικής σελίδας και μπορείτε να μεταβείτε στη Βιβλιοθήκη για να δείτε τα άλμπουμ και τις λίστες αναπαραγωγής που έχετε κατεβάσει. Εάν ένα τραγούδι δεν είναι γκριζαρισμένο, σημαίνει ότι έχει ληφθεί και μπορεί να αναπαραχθεί.

Για να μεταβείτε στη λειτουργία εκτός σύνδεσης, κάντε κλικ στο κουμπί “Ρυθμίσεις” που βρίσκεται στο επάνω μέρος της ενότητας Αρχική σελίδα.

Εδώ, επιλέξτε την επιλογή «Αναπαραγωγή».

Τώρα, μπορείτε να πατήσετε την εναλλαγή δίπλα στο “Λειτουργία εκτός σύνδεσης” για να βγείτε εκτός σύνδεσης. Μπορείτε να επιστρέψετε ξανά εδώ για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

Το καλύτερο πράγμα για το Spotify είναι η μηχανή ανακάλυψης μουσικής. Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να ανακαλύψετε νέα μουσική στο Spotify.