Πώς να κατεβάσετε εφαρμογές που δεν υπάρχουν πια στο App Store του τηλεφώνου σας

Τα καταστήματα εφαρμογών για smartphone είναι καλά εδραιωμένα σε αυτό το σημείο και όσο κι αν μας αρέσει να βλέπουμε νέες εφαρμογές να γίνονται διαθέσιμες, αυτό σημαίνει επίσης το αναπόφευκτο: μερικές φορές οι εφαρμογές εξαφανίζονται. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε αν εξαφανιστούν τα αγαπημένα σας.

Γιατί εξαφανίζονται οι εφαρμογές;

Πριν μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να αποκτήσετε εφαρμογές που δεν είναι πλέον διαθέσιμες για λήψη από το αντίστοιχο κατάστημα εφαρμογών του τηλεφώνου σας, ας μιλήσουμε πρώτα για το γιατί καταργούνται οι εφαρμογές εξαρχής.

Γενικά, αυτή είναι μια κλήση από τον προγραμματιστή. η εφαρμογή αποσύρεται επειδή δεν την υποστηρίζουν πλέον. Ενδεικτική περίπτωση: Epic Games πρόσφατα έβγαλε όλες τις εκδόσεις του Infinity Blade από το iOS App Store για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Η εταιρεία ισχυρίστηκε έλλειψη πόρων για την υποστήριξη των παιχνιδιών «σε επίπεδο που συναντά [their] τρέχοντα πρότυπα». Λογικό – αν πρόκειται να κάνετε κάτι, ίσως να το κάνετε σωστά, τελικά.

Τις περισσότερες φορές, έτσι πάει. Η εφαρμογή δυσκολεύεται περισσότερο από όσο αξίζει να συνεχίσει να υποστηρίζει, οι δυνατότητές της μεταφέρονται σε άλλη εφαρμογή από τον ίδιο προγραμματιστή (και δεν υπάρχει ανάγκη για πλεονασμό) ή ο προγραμματιστής διαλύεται εντελώς.

  Πώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών Twitter στον Ιστό

Τα καλά νέα είναι ότι εάν η εφαρμογή που αναζητάτε δεν είναι διαθέσιμη για οποιονδήποτε από αυτούς τους λόγους, θα πρέπει να μπορείτε να την επαναλάβετε εάν την είχατε προηγουμένως κατεβάσει (αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εφαρμογές επί πληρωμή) .

Τούτου λεχθέντος, αξίζει να σημειωθεί ότι εάν η εφαρμογή έχει αφαιρεθεί από την ίδια την εταιρεία του καταστήματος εφαρμογών—η Apple στην περίπτωση του iOS App Store ή η Google για το Play Store—τότε πιθανότατα θα έχει εξαφανιστεί για πάντα. Αν το τράβηξαν, υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό, οπότε δεν μπορείτε να περιμένετε να το πάρετε πίσω εύκολα.

Ωστόσο, εάν η εφαρμογή δεν βρίσκεται πλέον στο κατάστημα εφαρμογών, ακολουθεί ο ευκολότερος τρόπος για να την επαναφέρετε τόσο για συσκευές Android όσο και για iOS.

Πώς να κατεβάσετε εφαρμογές που δεν υπάρχουν πλέον στο iOS App Store

Εάν είστε χρήστης iOS, οι επιλογές σας είναι αρκετά περιορισμένες—πρέπει να λάβετε τις εφαρμογές σας από το App Store. Ευτυχώς, αν αγοράσατε ή κατεβάσατε μια εφαρμογή που δεν είναι πλέον διαθέσιμη, πιθανότατα μπορείτε να την αποκτήσετε.

Πρώτα, ενεργοποιήστε το App Store και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο λογαριασμού στην επάνω δεξιά γωνία.

  Επιλέξτε ποιο πρόγραμμα περιήγησης Gmail ανοίγει συνδέσμους στο iPhone σας

Από εκεί, πατήστε στο “Αγορά”.

Για να δείτε όλες τις εφαρμογές που δεν υπάρχουν ήδη στο τηλέφωνο ή το iPad σας (το οποίο είναι το πιθανό σενάριο αν προσπαθείτε να τραβήξετε κάτι που δεν υπάρχει πλέον στο App Store), πατήστε «Όχι σε αυτό το iPhone/iPad».

Από εκεί, μπορείτε να κάνετε κύλιση στη λίστα για να βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να εγκαταστήσετε και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο μικρού νέφους στα δεξιά για να τη κατεβάσετε. Πανεύκολο.

Πώς να κατεβάσετε εφαρμογές που δεν υπάρχουν πια στο Google Play

Ενώ έχετε μόνο μία επιλογή λήψης εφαρμογών που έχουν καταργηθεί στο iOS, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό στο Android: αποκτήστε το από το Google Play Store ή κατεβάστε το APK και φορτώστε την εφαρμογή. Ενώ ο πρώτος είναι ο πιο απλός τρόπος, ο δεύτερος προσφέρει έναν τρόπο εγκατάστασης εφαρμογών που έχουν αφαιρεθεί εντελώς από το Google Play.

Πώς να εγκαταστήσετε αφαιρεμένες εφαρμογές από το Google Play

Αρχικά, ανοίξτε το Play Store και μετά ανοίξτε το μενού πατώντας τις τρεις γραμμές επάνω αριστερά (μέσα στο πλαίσιο αναζήτησης).

Από εκεί, επιλέξτε “Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου”.

Μόλις ανοίξει αυτό το μενού, επιλέξτε “Βιβλιοθήκη”. Αυτό θα εμφανίσει κάθε εφαρμογή που έχετε κατεβάσει ποτέ από το Google Play.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος αναζήτησης σε αυτήν τη λίστα, οπότε αν ψάχνετε για μια παλαιότερη εφαρμογή, μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να την βρείτε κάνοντας κύλιση.

  Πώς να εγκαταστήσετε VirtualBox Guest Additions για μια εικονική μηχανή Ubuntu

Τα καλά νέα είναι ότι έχετε μια άλλη επιλογή: πλευρική φόρτωση του APK.

Τρόπος πλευρικής φόρτωσης εφαρμογών που δεν υπάρχουν πια στο Google Play

Η ταξινόμηση σε μια τρελή λίστα εφαρμογών μπορεί να είναι τεράστιος πόνος, οπότε σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να είναι ευκολότερο να φορτώσετε την εφαρμογή.

Εάν δεν έχετε τοποθετήσει ποτέ μια εφαρμογή στο παρελθόν, πιθανότατα θα θέλετε να ρίξετε μια ματιά στον πλήρη οδηγό μας. Δεν είναι μια περίπλοκη διαδικασία, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα το κάνετε θα εξαρτηθεί από την έκδοση του Android που εκτελεί το τηλέφωνό σας.

Εάν έχετε τοποθετήσει εφαρμογές στο παρελθόν και χρειάζεστε απλώς ένα καλό μέρος για να βρείτε κάτι που δεν υπάρχει πλέον στο Play Store, APK Mirror είναι η απάντησή σου. Είναι το καλύτερο μέρος στο διαδίκτυο για να προσελκύσετε εφαρμογές Android για πλευρική φόρτωση. Είναι μια αξιόπιστη πηγή που διαθέτει μόνο δωρεάν εφαρμογές (δεν υπάρχουν πειρατικές εφαρμογές στο APK Mirror) και κάθε εφαρμογή είναι νόμιμη. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι υπάρχουν πολλές εκδόσεις ορισμένων εφαρμογών ανάλογα με το μοντέλο του τηλεφώνου σας και τις λεπτομέρειες υλικού. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο APK πρέπει να εγκαταστήσετε, ελέγξτε αυτό το primer.

Έτσι, για παράδειγμα, αν ας υποθέσουμε ότι θέλετε να εγκαταστήσετε το Skitch (μια εφαρμογή Evernote που τώρα δεν λειτουργεί). Απλώς θα άρπαζες το APK από το APK Mirror και εγκαταστήστε το στη συσκευή σας χρησιμοποιώντας τις παραπάνω οδηγίες. Τίποτα σε αυτό!