Πώς να κατεβάσετε αρχεία από το PowerShell στα Windows 10

Το PowerShell έγινε μια προεπιλεγμένη εφαρμογή στα Windows με τα Windows 8. Δεν αντικαθιστά τη Γραμμή εντολών, αλλά μπορεί να κάνει πράγματα που η Γραμμή εντολών δεν μπορεί και πιο συχνά είναι πιο εύκολο στη χρήση. Ένα συνηθισμένο παράδειγμα αυτού είναι η λήψη αρχείων. Εάν θέλετε να κατεβάσετε ένα αρχείο από τη Γραμμή εντολών, έχετε αρκετά κρίκους που θα πρέπει να περάσετε. Κανονικά, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή όπως το wget ή το Cygwin. Με το PowerShell, είναι πολύ πιο απλό. Μπορείτε να κάνετε λήψη αρχείων από το PowerShell και να τα αποθηκεύσετε στον τρέχοντα φάκελο ή σε οποιονδήποτε άλλο φάκελο της επιλογής σας.

Λήψη αρχείων από το PowerShell

Δεν χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή για λήψη αρχείων από το PowerShell. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι η σωστή εντολή. Η ακόλουθη εντολή θα κατεβάσει ένα αρχείο και θα το αποθηκεύσει στον τρέχοντα κατάλογο. Εάν εκτελείτε το PowerShell ως κανονικός χρήστης, ανοίγει στον φάκελο χρήστη σας από προεπιλογή. Εάν δεν αλλάξετε το φάκελο, μπορείτε να βρείτε το ληφθέν αρχείο στη ρίζα του φακέλου χρήστη σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό σύσκεψης Zoom για να συμμετάσχετε σε μια σύσκεψη

Σύνταξη:

powershell -command "& { iwr url/FileName.Extension -OutFile FileName.Extension }"

Παράδειγμα:

powershell -command "& { iwr https://cloud.wdzwdz.com/wp-content/uploads/2018/03/Lines-In-The-Sky.jpg -OutFile image.jpg }"

Αποθήκευση στη θέση φακέλου

Υπάρχουν δύο τρόποι λήψης αρχείων από το PowerShell και αποθήκευσης σε μια θέση φακέλου. Η πρώτη μέθοδος σας κάνει να μεταβείτε στον φάκελο στον οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε με την εντολή cd.

Για παράδειγμα, όταν ανοίγετε το PowerShell, ανοίγει τον τρέχοντα φάκελο χρήστη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή cd για να μεταβείτε, για παράδειγμα, στο φάκελο “Λήψεις”.

Σύνταξη:

cd Folder path

Παράδειγμα:

cd C:UsersfatiwDownloads

Μόλις βρεθείτε στον νέο φάκελο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή από την προηγούμενη ενότητα και να κάνετε λήψη του αρχείου σας.

  Πώς να κόψετε τα Windows χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου στα Windows 10

Η δεύτερη μέθοδος δεν απαιτεί αλλαγή σε διαφορετική θέση φακέλου. Αντίθετα, μπορείτε απλώς να προσθέσετε τη θέση αποθήκευσης στην εντολή που εκτελείτε η οποία είναι η εξής.

Σύνταξη:

$client = new-object System.Net.WebClient
 $client.DownloadFile("url/FileName.Extension","SaveLocationFileName.Extension")

Παράδειγμα:

$client = new-object System.Net.WebClient
 $client.DownloadFile("https://cloud.wdzwdz.com/wp-content/uploads/2018/03/Lines-In-The-Sky.jpg","C:New folderimage1.jpg")

Επιφυλάξεις

Το PowerShell δεν θα ελέγξει εάν το όνομα αρχείου που έχετε δώσει χρησιμοποιείται ήδη. Θα αντικαταστήσει ένα αρχείο χωρίς προειδοποίηση, επομένως εάν έχετε ήδη ένα αρχείο με το όνομα image.jpg σε έναν φάκελο, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κατεβάσει και αποθηκεύσει άλλο αρχείο με το ίδιο όνομα.

Εάν χρησιμοποιείτε το PowerShell ως τακτικός χρήστης, δεν θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε αρχεία στη ρίζα της μονάδας δίσκου των Windows.

  Πώς να δημιουργήσετε αυτόματα γραφήματα στα Φύλλα Google

Το PowerShell δεν θα διορθώσει τις επεκτάσεις αρχείων. Εάν χρησιμοποιείτε το PowerShell για λήψη ενός αρχείου JPG και του πείτε να το αποθηκεύσει ως PNG όταν του δίνετε τη θέση αποθήκευσης, το PowerShell δεν θα σας διορθώσει. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο επειδή η επέκταση είναι εσφαλμένη. Θα πρέπει να διορθώσετε την επέκταση αρχείου για να μπορέσετε να ανοίξετε το αρχείο.